Колишнiй головний редактор Iнтернет-видання "Obkom.net" пiдтверджує, що в його офiсi вiдбувається обшук

20 Лютого 2002
631
20 Лютого 2002
08:43

Колишнiй головний редактор Iнтернет-видання "Obkom.net" пiдтверджує, що в його офiсi вiдбувається обшук

631
Колишнiй головний редактор Iнтернет-видання "Obkom.net" пiдтверджує, що в його офiсi вiдбувається обшук
Близько 2-х годин в офiсi українського iнтернет-видання "Obkom.net" податкiвцi проводять перевiрку, повiдомляє колишнiй головний редактор видання Олексiй Миронов.

Як зазначив О.Миронов в iнтерв'ю агентству "Iнтерфакс-Україна" по телефону, вiн перебуває не в офiсi, про перевiрку дiзнався випадково, телефони в офiсi не вiдповiдають. Пiдтвердження вiн отримав вiд колеги, з яким зв'язався по мобiльному телефону.

Тим часом, як повiдомляє служба новин "Майдан-iнформ", перевiрку проводять близько 10 представникiв податкової мiлiцiї, що пред'явили ордер на обшук, виданий нiбито прокурором Печерського району Києва.

О.Миронов повiдомив, що 14 лютого вiн подав заяву на адресу зборiв засновникiв з проханням звiльнити вiд посади директора ТОВ "Обком", головного редактора iнтернет-видання "Obkom.net". Вiн поки що не знає, чи пiдписано заяву.

За його словами, видання було зареєстроване в Держкомiнформi як суб'єкт iнформацiйної дiяльностi. З бухгалтерiєю у видання, як стверджує колишнiй керiвник, "все добре", компанiя перебуває на бухгалтерському обслуговуваннi у фiрми, називати яку вiн не став. "У мене до них претензiй немає", - повiдомив вiн, додавши, що рiчний звiт був поданий вчасно.

О.Миронов пов'язав те, що вiдбувається, з публiкацiєю його виданням низки критичних матерiалiв на адресу глави Державної податкової адмiнiстрацiї Миколи Азарова.

Однак, на сайтi розмiщувалися критичнi статтi i на адресу iнших полiтикiв, серед яких глоловний редактор назвав Вiктора Медведчука, Михайла Потебенька, Юлiю Тимошенко i Вiктора Ющенка. Говорячи про кредо видання, О.Миронов сказав: "Ми нiкого не любимо у владних структурах", додавши, що саме так розумiє суть незалежної журналiстики.

Вiн також повiдомив про те, що в сiчнi цього року "був вимушений змiнити квартиру, оскiльки неодноразово помiчав за собою стеження". Вiдповiдаючи на запитання, чи знає вiн, хто мiг за ним стежити, вiн сказав лише, що знає, i якщо знадобиться, назве цих людей слiдству.

На запитання про джерела фiнансування проекту, О.Миронов вiдповiв лише, що видання засноване приватними особами, "його погано фiнансували, хоч би хто фiнансував". "Жили на ентузiазмi", - додав вiн.

IНТЕРФАКС-УКРАЇНА
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
631
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду