detector.media
20.02.2002 08:43
Колишнiй головний редактор Iнтернет-видання "Obkom.net" пiдтверджує, що в його офiсi вiдбувається обшук
Близько 2-х годин в офiсi українського iнтернет-видання "Obkom.net" податкiвцi проводять перевiрку, повiдомляє колишнiй головний редактор видання Олексiй Миронов.

Як зазначив О.Миронов в iнтерв'ю агентству "Iнтерфакс-Україна" по телефону, вiн перебуває не в офiсi, про перевiрку дiзнався випадково, телефони в офiсi не вiдповiдають. Пiдтвердження вiн отримав вiд колеги, з яким зв'язався по мобiльному телефону.

Тим часом, як повiдомляє служба новин "Майдан-iнформ", перевiрку проводять близько 10 представникiв податкової мiлiцiї, що пред'явили ордер на обшук, виданий нiбито прокурором Печерського району Києва.

О.Миронов повiдомив, що 14 лютого вiн подав заяву на адресу зборiв засновникiв з проханням звiльнити вiд посади директора ТОВ "Обком", головного редактора iнтернет-видання "Obkom.net". Вiн поки що не знає, чи пiдписано заяву.

За його словами, видання було зареєстроване в Держкомiнформi як суб'єкт iнформацiйної дiяльностi. З бухгалтерiєю у видання, як стверджує колишнiй керiвник, "все добре", компанiя перебуває на бухгалтерському обслуговуваннi у фiрми, називати яку вiн не став. "У мене до них претензiй немає", - повiдомив вiн, додавши, що рiчний звiт був поданий вчасно.

О.Миронов пов'язав те, що вiдбувається, з публiкацiєю його виданням низки критичних матерiалiв на адресу глави Державної податкової адмiнiстрацiї Миколи Азарова.

Однак, на сайтi розмiщувалися критичнi статтi i на адресу iнших полiтикiв, серед яких глоловний редактор назвав Вiктора Медведчука, Михайла Потебенька, Юлiю Тимошенко i Вiктора Ющенка. Говорячи про кредо видання, О.Миронов сказав: "Ми нiкого не любимо у владних структурах", додавши, що саме так розумiє суть незалежної журналiстики.

Вiн також повiдомив про те, що в сiчнi цього року "був вимушений змiнити квартиру, оскiльки неодноразово помiчав за собою стеження". Вiдповiдаючи на запитання, чи знає вiн, хто мiг за ним стежити, вiн сказав лише, що знає, i якщо знадобиться, назве цих людей слiдству.

На запитання про джерела фiнансування проекту, О.Миронов вiдповiв лише, що видання засноване приватними особами, "його погано фiнансували, хоч би хто фiнансував". "Жили на ентузiазмi", - додав вiн.

IНТЕРФАКС-УКРАЇНА
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY