Викриття Субботи, «10 із 10», журналісти взяли на поруки Коломойського: найгучніші сварки 2023 року за версією MediaLife

Викриття Субботи, «10 із 10», журналісти взяли на поруки Коломойського: найгучніші сварки 2023 року за версією MediaLife

Сексизм, загравання з росіянами, шахрайство. Згадуємо «моменти слави» українських музикантів, блогерів, стендап-коміків та інших відомих людей, які ми запам’ятаємо надовго.
Викриття Субботи, «10 із 10», журналісти взяли на поруки Коломойського: найгучніші сварки 2023 року за версією MediaLife
Викриття Субботи, «10 із 10», журналісти взяли на поруки Коломойського: найгучніші сварки 2023 року за версією MediaLife
2 Січ 2024
1
1825

1. Репер Потап випустив пісню «Волонтер», якою не підтримав, а образив

Потап написав у своєму інстаграмі: «Стільки неймовірних пісень написано для наших воїнів, їх мам та родин, але жодної для тих, хто допомагає створювати надійний тил — наших волонтерів. Тому мені захотілось присвятити пісню їм, щоб було щось, що можна ввімкнути під час роботи та просто підняти собі настрій».

І дійсно випустив неймовірну пісню з рядками: «Ой, мамо, не питай, з ким була і де ночі провела, я була з хлопцями-бійцями, я волонтерила», — які обурили українців. Потап кілька місяців відмовчувався, а у квітні дав інтерв’ю, де перепросив за пісню«Я можу бути різким, але завжди вмію вибачитись, коли для когось це здалось образливим. І дійсно — в цій пісні я не мав на меті образити когось, тож, будь ласка, не тримайте на мене зла. Якщо є люди, чиї почуття я зачепив, — я цього не хотів. Пісня може подобатись, може — ні. Це вибір людини, і я завжди його поважаю».

Проте ці слова не надто покращили імідж Потапа, який за час повномасштабної війни зазнав серйозних втрат.

2. Андрій Щегель утік за кордон, після чого Мінкульт посилив правила виїзду

На початку березня 2023 року стендап-комік Андрій Щегель в інтерв’ю журналісту Роману Скрипіну повідомив, що виїхав до Туреччини попри те, що мав три повістки. Він сказав: «Я не боюсь воєнкомів. Визначаю себе як вільну людину. Зрозумів, що мені тут [в Україні] некомфортно».

Цікаво, а нам усім комфортно, коли літають російські ракети? Українці не зрозуміли вчинку Щегеля, як і Мінкульт, який пообіцяв ініціювати разом із правоохоронними органами посилення відповідальності за порушення правил виїзду та повернення до України чоловіків призовного віку. Від дій Щегеля постраждали українські музиканти, митці, культурні діячі. Гурт The Hypnotunez не випустили з країни під час спроби перетнути кордон, учасникам гуртів Kazka, TikTu відмовили у виїзді, а потім й усім іншим. Згадуємо Щегеля незлим тихим словом.

3. «Відчувай»: журналіст і військовослужбовець Майкл Щур викрив Алі Шехайтлі, відомого за каналом «Instructor.ua»

У березні журналіст, який нині у ЗСУ, Майкл Щур (справжнє ім’я — Роман Вінтонів) записав викривальне інтерв’ю з популярним у тіктоці нібито військовим Алі Шехайтлі. Його канал називається «Instructor.ua», має майже пів мільйона підписників і мільйони переглядів відео. Саме ж інтерв’ю вийшло на ютуб-каналі «Телебачення Торонто».

В інтерв’ю Шехайтлі не зміг пояснити, чи є в нього реальний бойовий досвід (начебто він є, у добровольчому формуванні, але розповідати про нього не хоче, мовляв, секретно). Але в нього є родичі на Близькому Сході, які пройшли війну і тепер діляться з ним порадами. Також інформацію він дізнається з відкритих джерел на кшталт книг, відео та з досвіду інших людей.

Майкл Щур разом із реальним військовим інструктором Денисом Квебеком проаналізували кілька уроків і поради Алі. Квебек наголосив, що вони небезпечні для військовослужбовців. На одному відео інструктор б’є поролоновою палицею хлопця, який цілиться зі зброї, та каже: «Відчувай, відчувай». Ці слова вже стали мемом.

Ще до виходу відео та викриття інструктора на запит Міністерства цифрової трансформації інстаграм заблокував сторінку «Інструктора». Але в нього досі більш ніж чотириста тисяч підписників у тіктоці.

4. Російський режисер Олександр Молочніков планував зняти в Україні фільм про дітей із Бахмута та нібито отримав дозвіл від Офісу Президента

Першою про плани російського режисера знімати короткометражку в Україні написала письменниця та режисерка Ірина Цілик. Вона розповіла, що український художник-постановник Іван Левченко отримав від Молочнікова пропозицію долучитися до зйомок проєкту про дітей із Бахмута (страшний цинізм). Левченко записав розмову з російським режисером, де той заявляв, що він заручився підтримкою Офісу Президента України та навіть отримав прескарти для себе й оператора.

Після того, як скандал набув розголосу, в коментарі «Детектору медіа» пресслужба Офісу Президента заперечила, що режисеру надавали дозвіл на зйомки фільму: «Офіс Президента не має відношення до приїзду в Україну, творчих планів і діяльності пана Молочнікова. Жодних “дозволів на зйомки” Офіс Президента не видавав і не видає». Після розголосу проєкт Молочнікова закрився.

5. Викриття «психотерапевта» Спартака Субботи

11 квітня онлайн-медіа «Свідомі» опублікувало розслідування психотерапевта Іллі Полудьонного про Спартака Субботу, який позиціював себе як експерта в галузі психології. Але, як свідчать факти, що навів Полудьонний, Суббота вдавався до брехні, щоби підтримувати імідж досвідченого фахівця-психотерапевта. У серії відеорозслідувань Полудьонний стверджував, що Суббота брехав про свою роботу в СБУ, науковий ступінь і медичну освіту, а також неетично поводився з клієнтами.

Після виходу матеріалів співведучий Субботи по ютуб-каналу «Подкаст-терапія» Євген Янович залишив проєкт. У вересні поліція відкрила кримінальне провадження щодо блогера Спартака Субботи, який продовжує вести свою програму на ютубі. Правильно: якщо брехати, то до кінця.

6. Катерина Репяхова похизувалася подарунком від Віктора Павліка — спецперепусткою на проїзд

Дружина співака Віктора Павліка виклала в соцмережі відео їхньої поїздки Південним мостом у Києві. І все б нічого, але їздити без спецперепустки цим мостом було заборонено.

Тоді Катерина Репяхова коментувала за кадром: «Мене чоловік везе по Південному мосту. Це задоволення не для всіх, а тільки мій чоловік мені дарує такі подарунки романтичні». Користувачам соцмереж такі подарунки та слова Катерини не сподобалися, вона перепросила, а 17 травня у київській поліції повідомили, що «вилучили в артиста спецперепустку на проїзд».

7. Іво Бобул наговорив у розмові з блогеркою Еммою Антонюк «сексистської маячні», а потім збирався з нею судитися

У квітні на каналі «Це ніхто не буде дивитися» блогерки Емми Антонюк вийшло інтерв’ю з композитором, народним артистом України Іво Бобулом. Він казав: «Жінки зараз розбалувані. Дуже багато хочуть від чоловіків. Я дивлюся на все це, і мені просто шкода стає чоловіків. Сьогодні в неї один, через пару років інший, і так скаче по ліжках, шукає принца. Треба поважати чоловіків, нам теж важко. Меркантильними стали жінки, дуже меркантильними. Багато жінок самотні і не розуміють чому — у них є все, але немає щастя. А тому, що треба подивитися на себе, подивитися, що ти наробила, що залишилася сама. Кого ти так образила. Не міг він, наприклад, шубу тобі дістати, і через цю шубу ти пішла до іншого».

Емма Антонюк відреагувала на звинувачення на адресу жінок, через що Іво Бобул посеред інтерв’ю встав і вийшов (прям як у пісні Курган & Agregat та Даші Астаф’євої «Вчителька»). Після виходу відео, коли хвиля обурення прокотилася соцмережами, співак повідомив в інтерв’ю програмі «Життя відомих людей» на «1+1», що судитиметься з ведучою. Ми чекали, затамувавши подих, чим закінчиться історія, а в листопаді Емма Антонюк розповіла в інтерв’ю виданню «Ґрунт», що заява про суд була брехнею.

8. Бодишеймінг в.о. директорки Національного музею Голодомору-геноциду Лесі Гасиджак

У липні в соцмережах прокотилася хвиля бодишеймінгу на адресу Лесі Гасиджак, яка виникла після допису юриста Клима Братківського. Він написав у фейсбуці, що Гасиджак не може очолювати музей Голодомору через свою зовнішність. Його підтримала й скандально відома народна депутатка Мар’яна Безугла (що не дивно). Так збіглося (віримо, що випадково, звісно), що якраз саме тоді точилася дискусія навколо питання, чи варто на добудову музею Голодомору витрачати гроші з державного бюджету.

Хоча Лесю Гасиджак цькували, проте багато людей стали на її захист. Зокрема й письменниця Оксана Забужко, яка зазначила, що весь хейт на адресу Лесі Гасиджак — не що інше, як підтримка довготривалої інформаційної кампанії, розв’язаної Росією з метою дискредитації Голодомору як геноциду українського народу.

Леся Гасиджак подала до суду позов про захист гідності та ділової репутації. А ще знялася у фотосесії для Vogue та підтримала безліч жінок, тіла яких не відповідають невідомо ким вигаданим нормам.

9. «Гнилуха несеться»: військовослужбовця та письменника Влада Сорда підозрюють у крадіжці 3,5 мільйона гривень на ЗСУ та шахрайстві

Почалося все з того, що військовослужбовця, письменника та співзасновника видавництва «Дім химер» Влада Сорда викрили дівчата, які були з ним у стосунках і яких він обманював. Влад Сорд одружений, проте він також одночасно мав стосунки з кількома іншими жінками, які одна про одну не знали. Після того, як Сорда викрила користувачка X (колишнього твітеру) з ніком «Страшна жінка», до військового з’явилося багато інших запитань. Одне з яких — де поділися 3,5 мільйона гривень, які він збирав у липні 2022 року на «пʼять польських мінометів» (потім Сорд сказав, що чеських) для підрозділу «Сенека» 93-ї бригади.

«Гнилуха несеться», — написав Влад Сорд 12 серпня в Х після того, як на нього вилився праведний гнів ошуканих українців, та обіцяв усе пояснити. А вже 23 серпня визнав, що міномети він не купив, але витратив кошти, зібрані з громади, на інші потреби підрозділу «Сенека». Загалом у цій історії з’являється все більше деталей.

Після всього, що викрилося, низка письменників і письменниць розірвали авторські договори з видавництвом «Дім химер».

Обурився і ветеран російсько-української війни Андрій Римарук, який вирішив ввічливо запитати у Влада Сорда, де гроші. І після декількох зустрічей відзвітував: «Підсумок. Він публічно на камеру підтвердив, що: брехав, маніпулював, користувався донатами у власних цілях та заради вдоволення свого піструнця. До кінця вересня Сорд має мені повідомити дату, коли акумулює про*обані кошти. Далі буде. Доповідь закінчив. Римарук».

Ну що ж, на календарі вже новий рік, Влад Сорд не повернув грошей. Він зник із твітеру 28 серпня, і — що дивно, Римарук також — 12 жовтня. Як жартують користувачі соцмережі Х, Сорд допоміг Римаруку побороти залежність від твітеру. Ну, а ми досі чекаємо гроші. Сорд своїми діями дискредитував весь волонтерський рух та втягнув Римарука у якусь «гнилуху».

10. Дівчата з волоссям на тілі не можуть бути «10 із 10»

У серпні в ютуб-шоу «Мекнув — питайте» ведучий Володимир Остапчук, співак Позитив і блогер Богдан Шелудяк нарвалися на скандал через обговорення зовнішності дівчат. Тоді Шелудяк сказав: «Без депіляції вона не може бути десять із десяти». Наприкінці обговорення Остапчук ще підбив підсумок: «Робіть депіляцію, щоб все було гарно, красиво, тому шо ми теж намагаємось бути красивими».

Як писала Лєна Чиченіна у своєму огляді, «роздуми цих мужів неабияк сколихнули всі можливі соцмережі. Точніше, підтримали це цунамі, яке в нас несеться без упину». Учасникам дискусії навіть довелося виправдовуватися в соцмережах за свої слова, проте це викликало ще більший ґвалт.

11. Андрій Курков узяв участь у дискусії з російсько-американською письменницею Машою Гессен

У вересні стало відомо, що Міжнародний фестиваль авторів у Торонто (Toronto International Festival of Authors) анонсував подію від PEN Canada та мовника CBC, у якій мали взяти участь український письменник Андрій Курков, його колега російського походження Маша Гессен і канадська авторка Маргарет Етвуд.

Після анонсу свою позицію висловили українські письменники, зокрема Артем Чех, який нині є військовослужбовцем і звернувся до Куркова з доволі виваженою критикою цього рішення. Пан Андрій з нею не погодився та відреагував емоційно. Ситуація викликала бурхливі обговорення в соцмережах, а запланована дискусія від PEN таки відбулася. На неї були дві найпопулярніші реакції: визнання, що нічого аж такого страшного у тій розмові не було і що позиції Куркова були дуже слабкими.

12. Скандал навколо конкурсу «Міс Україна 2023»

У вересні комік, продюсер та один із засновників ютуб-каналу «Леви на джипі» Андрій Лузан звернув увагу на факти з біографії деяких учасниць конкурсу «Міс Україна 2023», зокрема зв’язки з росіянами, та закликав українців бойкотувати цей конкурс.

З’ясувалося, що Катерина Чувашова, одна з претенденток на титул «Міс Україна 2023», є донькою співробітника ФСБ, якого затримала СБУ. Друга, Ксенія Магера, ніяк не висловлює своєї проукраїнської позиції та дружить з росіянами. А третя, Ірина Піляєва, фотографувалася з московським ресторатором Олександром Орловим. Дехто з них відзначився ще й роботою в ескорт-агентствах.

Національний комітет конкурсу відсторонив їх від участі через «неетичні факти» у їхніх біографіях і подякував українцям за небайдужість.

13. Арестович назвав жінок «істотами, яких хочеться придушити»

Не хотілося згадувати Олексія Арестовича, але наш список зашкварів був би неповним без його сексистських висловлювань про жінок. У чому ж суть скандалу? «Я вам напам’ятаю», як говорив один відомий президент-утікач. Арестович проводить, так би мовити, «психологічні семінари», де навчає людей (бог його знає чого саме).

.

Депутатка Інна Совсун не витримала і написала заяву до правоохоронних органів про вчинення Олексієм Арестовичем кримінального правопорушення, передбаченого ст. 300 Кримінального кодексу (розповсюдження відеопродукції, що пропагує культ насильства та жорстокості). У жовтні стало відомо, що поліція розпочала досудове розслідування у справі щодо сексистських висловлювань ексрадника Офісу Президента.

14. Дороге-багате весілля на Львівщині, де виступали українські зірки

На початку жовтня на Львівщині, у п’ятизірковому комплексі Emily Resort, пишне весілля святкували експрокурор Ростислав Ільницький і колишня співробітниця ДБР Роксолана Москва. У соцмережах поширилися фотографії молодят і весільного 2-метрового торта. Як пише видання Lviv Media, за попередніми оцінками кондитерів, торт коштував близько 100 тис. грн. І це тільки торт.

На весіллі було понад 1000 гостей, а розважали їх зірки Олександр Пономарьов, Оля Полякова, Дзідзьо та ведучий Григорій Решетнік. За участь у весіллі користувачі розкритикували зірок, але найбільше дісталося Олі Поляковій, яка не відмовчувалася, а записала відео.

Вона прокоментувала цю ситуацію ось так: «Невже хтось з вас серйозно думає, що я цікавлюся походженням доходів замовників своїх виступів? Невже хтось думає, що я взагалі знаю, хто вони? Що я цікавлюся їхніми посадами, професіями? Невже ви думаєте, що мені взагалі надають таку інформацію, окрім листа, на якому написані імена? Мені цікаво зробити свою роботу, а моя робота — точно не аудит і не розслідування, звідки в них гроші. На це є спеціальні органи, які мають це перевіряти».

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Оля Полякова (@polyakovamusic)

А тим часом у пресслужбі ДБР повідомили, що наречена вже два роки не працює у відомстві. Радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян зазначила: «Не варто пов’язувати лакшері-весілля з колишньою роботою молодят. Це — питання статків їхньої родини та громадянського сумління під час війни».

15. Літературні сварки: українські письменники та письменниці потрапили у скандали через зв’язки з росіянами

У липні письменник Юрій Винничук втрапив у скандал. На своїй фейсбук-сторінці він опублікував допис, у якому попросив поради щодо того, як можна зробити платіж московській бібліотеці.

Винничук писав: «Може, хтось знає. Отже, замовив я скани з московської бібліотеки. Вони вислали суму оплати 645 руб. Я пробував оплатити гривневою карткою, валютною, але не вийшло. Пишуть “Ваш платеж отклонен в соответствии с настройками безопасности интернет-магазина”. Яким чином можна оплатити замовлення?», а пізніше видалив цей допис. Пізніше — це коли користувачі соцмереж почали висловлювати своє невдоволення діями письменника.

Звісно, письменник не бачить якихось проблем у своєму дописі, а в коментарі Zaxid.net зазначив, що видалив допис, бо «поналазила купа дураків».

У грудні користувачів соцмереж обурила ще одна письменниця Маріанна Кіяновська. У своєму фейсбуці вона поширила допис російської журналістки Єлєни Костюченко, де та хвалиться новою книгою репортажів. Кіяновська додала: «Більше, ніж репортажі. Ця книжка має бути прочитана всюди, дуже важлива книжка». Думаю, пояснювати не треба, що відбулося в коментарях під дописом Кіяновської.

Проте в любові до росіян найбільше відзначилася письменниця Наталія Щерба, авторка популярної в Україні серії фентезі «Часодії». Видання про культуру читання та книговидання «Читомо» опублікувало статтю, посилаючись на пост письменниці Олі Русіної про те, що «російський книжковий блог в тг-каналі анонсує ПЕРЕЗАПУСК серії "Часодії" у 2024 році». Оля Русіна також знайшла відео на ютуб-каналі російського видавництва «Росмен» з анонсом перевидання книг Наталії Щерби.

Сама ж Щерба все заперечує, а видання «Читомо» обізвала «Брехомо». Смішно, що 16 листопада на сторінці в інстаграмі rosman_teens видавництво привітало з днем народження письменницю, на що вона відповіла: «Спасибо любимому издательству “Росмен”!».

16. Журналісти «1+1» прийшли в суд, щоб узяти на поруки бізнесмена Ігоря Коломойського

На початку вересня СБУ повідомила власнику «1+1 media» Ігорю Коломойському про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: про шахрайство та легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом.

А вже наприкінці вересня, коли Коломойському обирали запобіжний захід, на засідання Київського апеляційного суду прийшли працівники телеканалу «1+1»: телеведучі Алла Мазур і Наталія Мосейчук, Юрій Горбунов, СЕО медіагрупи Ярослав Пахольчук, директор інформаційного департаменту Сергій Попов, кореспондент ТСН Олександр Загородний, спортивний коментатор Ігор Циганик. А ще в залі суду був ексміністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Вони хотіли взяти Коломойського на поруки.

Клопотання журналістів суд не задовольнив, але породив купу мемів у соцмережах. Безліч користувачів здивувалася таким вчинком медійних осіб і почала жартувати. А наприкінці листопада співак Володимир Дантес повідомив у соцмережі Х, що один із телеканалів (який саме — він не назвав) прибрав його з різдвяної зйомки. Усе, мовляв, тому, що співак критикував журналістів за ситуацію.

17. Учасник гурту «Антитіла» у грубій формі відмовив військовому у використанні пісні «Фортеця Бахмут»

Військовослужбовець Віталій Верес, який отримав тяжке поранення в Бахмуті і втратив зір, написав у пості про те, що хотів використати пісню «Фортеця Бахмут» у своєму відео. «Друзі, хочу поділитися з вами ситуацією, яка мене дуже-дуже вразила. Ми надихнулися створити відео про найголовнішу битву мого життя — битву під Бахмутом. Про те, як я отримав поранення, і про мою подальшу історію та шлях. У пошуках музики ми зупинилися на композиції гурту “Антитіла” “Фортеця Бахмут”, яка, на мою особисту думку, ідеально підходила під цю історію. Написавши Сергію Вусику, співзасновнику гурту “Антитіла”, про дозвіл використовувати цей трек у нашому відео, я отримав шокуючу відповідь: “З якої радості ми маємо це робити та давати дозвіл вам викладати наші пісні?”», — навів слова Вусика Віталій Верес.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Vitalii Veres (@vitalii_veres_)

Також він показав скриншоти листування з Вусиком. Після того, як ця ситуація набула розголосу, Сергій Вусик записав відеозвернення, в якому перепросив у військового.

18. Учасники «Дизель шоу» недоречно жартували про окупацію

У грудні соцмережі сколихнув номер «Дизель шоу». Причиною обурення стала сценка «Святий Миколай проти окупантів», у якій актори показують українську родину, що живе в окупації та ще має сили й «сміливість» (скоріше, дурість) жартувати над паспортизацією. Чоловік каже дружині, що візьме російський паспорт «тільки якщо у нас туалетний папір закінчиться».

Потім з’являється святий Миколай, за ним — двоє російських «ваньок». За допомогою магії святий робить так, що їхня зброя стріляє то конфеті, то мильними бульбашками, далі він робить їх геями, ну а потім родині повертають украдену пральку і приходить ЗСУ. Що з цим номером не так — я писала в огляді.

Після того, як вийшов текст, акторка «Дизель шоу» Вікторія Булітко обурювалася у своїх сториз в інстаграмі та не добирала слів на адресу неназваних критиків номера. Булітко обзивала неназвану руду жінку «гнидою», «політичною повією» та «брехлом» і припускала, що за критику їй заплатили. Так я і не зрозуміла, кого саме Булітко мала на увазі — мене чи блогерку Жданю. Вона теж руда і критикувала номер. 

Наступного дня шефредактор «Дизель шоу» зробив заяву, у якій прозвучали погрози: «Я дуже конкретно, зрозумілою їм мовою, можу поспілкуватись із кожним, хто написав криве слово про “Святий Миколай проти окупантів”». І уточнює, кому саме: «Кожній супермамочці-хайполовці, кожному хейтеру з ботоферми відомо кого (79% пишуть ворожою мовою), кожній гівножурналістці, яка за грант готова маму рідну облити брудом, кожній гівноредакторці, яка вже давно цілує Сатану в сраку, кожному диванному критику».

Звісно, не може номер не подобатися звичайним людям. Бланар знає, бо 17 днів провів у окупації. А отже, його досвід — це досвід усіх українців, і він точно знає, хто які емоції відчуває. Словом, вибачень не було і навряд чи будуть.

Отож, 2023 рік був продуктивним на сварки, ґвалт і колотнечі. Хотілося б, щоби в новому році їх було менше. Цього нам усім і бажаю.

Фото: інстаграм, фейсбук, соцмережа Х, скриншоти з ютубу, Lviv Media, Vogue, Герман Крігер

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
115 дн. тому
Звісно викривати п'яту колону русского мира потрібно. В Україні зараз 90% ждунів які зовсім не переймаються програшем і майбутньою окупацією. Незрозуміло чому обмежились. Не вистачило сміливості назвати про зашквари найсвітлішого Фюрера з російськомовної щелепою? Янетряпка Янелох! Там на Банковій всі верховні розмовляють російською бо українською їхнім щелепам дуже важко казати і вони швидко втомлюються. Як казав Ісус вони тільки зовні на словах з Україною, а всередині вони як були русским миром так і залишилось.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
855
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 367
Катерина Городнича
«Антоніна»
Свіжу дискусію підвезли. Леся Ганжа, колишня журналістка, комунікаційниця, громадська діячка, а нині військовослужбовиця, змусила частину фейсбучної публіки обговорювати доречність фешенебельних івентів.
15 Квіт 2024 13:30
1 107
Лєна Чиченіна
Ім'я юристки та колишньої заступниці міністра оборони відучора полощуть по всіх соцмережах.
13 Квіт 2024 15:35
3 363
Катерина Городнича
«Антоніна»
А от і не припиняємо обговорювати Линів, як ми сподівалися ще напередодні через новий срач навколо Сергія Лозниці.
12 Квіт 2024 10:00
478
Катерина Городнича
«Антоніна»
Хореограф дав інтерв’ю проєкту «Плюсів» «Наодинці», де пояснив, чому, живучи в Україні 18 років, досі не говорить українською.
11 Квіт 2024 22:20
737
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду