Батько з ФСБ, ескорт-послуги, стосунки з росіянами: скандал навколо учасниць «Міс Україна 2023» (ФОТО)

Батько з ФСБ, ескорт-послуги, стосунки з росіянами: скандал навколо учасниць «Міс Україна 2023» (ФОТО)

13 Вересня 2023
5866
13 Вересня 2023
23:45

Батько з ФСБ, ескорт-послуги, стосунки з росіянами: скандал навколо учасниць «Міс Україна 2023» (ФОТО)

5866
Шоумен Андрій Лузан оприлюднив сумнівні факти біографій трьох претенденток на титул головної красуні України, після чого Нацкомітет конкурсу відсторонив їх від змагань за корону. Декілька дівчат, дізнавшись про ці факти, відмовилися від участі в конкурсі самі.
Батько з ФСБ, ескорт-послуги, стосунки з росіянами: скандал навколо учасниць «Міс Україна 2023» (ФОТО)
Батько з ФСБ, ескорт-послуги, стосунки з росіянами: скандал навколо учасниць «Міс Україна 2023» (ФОТО)

Трьох учасниць відбору національного конкурсу «Міс Україна 2023» виключили через «неетичні факти» у їхніх біографіях. Про це повідомив Національний комітет конкурсу.

«Ми уважно дослідили всі питання, які були винесені громадськістю в останні декілька днів. За результатами досліджень, проведених спеціальною етичною групою, повідомляємо, що зазначені неетичні факти щодо учасниць конкурсу, на жаль, підтвердились. Тому комітет вимушений виключи трьох учасниць зі складу конкурсу. Важливо, що ми прийняли таке рішення лише ретельно перевіривши надані факти», — йдеться у заяві організаторів конкурсу.

У Нацкомітеті подякували українцям за їхню активність та підтримку у відборі претенденток на участь у конкурсі. Зазначимо, що цьогоріч конкурс вперше проводили у форматі онлайн.  Організатори  також повідомили про закриття національного голосування, що тривало тиждень.

Найближчими днями Нацкомітет оприлюднить результати та оголосить імена головних переможниць, які здобудуть титули «Міс Україна 2023», «Міс Земля 2023» та «Міс Інтернешнл 2023».

«Неетичні факти щодо учасниць конкурсу» набули розголосу після того, як Андрій Лузан — продюсер, комік, один із засновників гумористичного ютуб-каналу «Леви на джипі» — закликав українців бойкотувати конкурс «Міс Україна 2023» через зв’язки деяких красунь із росіянами.

Андрій Лузан. Фото з відкритих джерел

«Випадково натрапив на сторінку @missukraine_official, де обирають "Міс Україна 2023".  Учасниці цьогорічного конкурсу здивують вас. Гортайте карусель. P.S.: цей конкурс не має права на існування. Окрім підвищення прайсу за погодинну оплату дівчата ще супроводжують спонсорів конкурсу і в день, і вночі, якщо хочуть отримати титул», — написав Андрій Лузан у своєму інстаграмі.

Як з’ясувалося, окрім прихильності до РФ, деякі дівчата, що подалися на участь у конкурсі, відзначилися ще й роботою в ескорт-агентствах та відсутністю проукраїнської позиції.

Андрій Лузан навів інформацію про трьох претенденток на титул головної красуні України, але найбільше —  про Ксенію Магеру, дівчину родом з Хмельниччини, яка вже давно живе поза межами нашої держави (спочатку проживала у Москві, а зараз — в Об’єднаних Арабських Еміратах). 

Шоумен, зокрема, акцентував і на її дружбі з росіянами, і на тому, що в Дубаї вона відвідує ресторани російського олігарха Аркадія Новікова, який був довіреною особою Путіна на президентських виборах у 2012 та у 2018 роках. «А ще в його ресторанах готові вступатись за честь вбивць», — написав Лузан, підкріплюючи свій висновок повідомленням від 19 серпня 2022 року про те, що «з ресторану Аркадія Новікова звільнили співробітників, які не пустили військового у формі на день народження матері».

Ксенія Магера / інстаграм Андрія Лузана

Блогер розмістив скрини сторінок Ксенії Магери в соцмережах, судячи з яких, вона від початку повномасштабного вторгнення РФ жодним чином не висловилася про війну, а в березні 2022 року, коли Україна вела найзапекліші бої за своє існування та зазнавала масованих ракетних атак,  постила фото зі свого «лучшего путешествия» по Франції.

На іншому фото Магера позує разом з учасницями III національної премії в галузі культури та мистецтв «Будущее России», церемонія якої відбулася 30 квітня 2018 року у Державному Кремлівському палаці у Москві. «Сегодня показывались в Кремле на "3 национальной премии в области культуры и искусств"», — повідомила Магера в дописі під світлиною. «Ось Ксенія, яка хоче представляти Україну, пишається тим, що може стати майбутнім росії», — прокоментував Андрій Лузан.

Скрин з інстаграму Андрія Лузана

Наразі всю цю інформацію Магера прибрала зі своєї сторінки в інстаграмі, закрила коментарі для перегляду та змінила геолокації.

Друга претендентка на корону «Міс Україна 2023» — Катерина Чувашова з Дніпропетровщини — є донькою співробітника ФСБ, якого затримали працівники СБУ. «Я не хотів постити цю інформацію, поки не перевірю її, але мені сказали, що це правда. Катерина Чувашова, її батька затримала СБУ як агента фсб в Україні. Ця інформація є в інтернеті», — наводить слова Андрія Лузана 5 канал.

Скрин з інстаграму Андрія Лузана

У своєму дослідженні в інстаграмі шоумен під відео Чувашової з тіктоку, де вона біля Міланського собору танцює під саундтрек російської реперки Інстасамки, написав: «Ксенія не єдина «патріотка» України. Ось Катерина, наприклад. Обожнює інстасамку. А ще поцікавтесь у Катерини, де її батько і як він пов’язаний з передачею інфи про позиції наших військових».

Андрій Лузан знайшов фото ще однієї дівчини, яка забажала стати головною красунею України, — Ірини Піляєвої. На світлині вона тримається за руку з московським ресторатором Олександром Орловим, який до 2022 року  був одним зі співвласників конкурсу краси.

Скрин з інстаграму Андрія Лузана

«Один зі спонсорів до 22-го року був російський ресторатор Орлов (bulldozer group). Конкурс супер, те що треба під час війни. Та й взагалі, ідея обирати дівчат по зовнішності, де журі чисто з мужиків — це прям те, за що варто боротись», — написав Лузан.

На подробиці життя Піляєвої, яка претендувала на титул «Міс Україна 2023», також відреагувала  українська модель Каріна Валешна, яка у 2021 році брала участь у відборі на конкурс: «У 2021 році на кастингу "Міс Україна" мені повідомили, щоб я не говорила українською, тому що новий власник конкурсу з Росії, і він не розумітиме мене. На самому кастингу Орлов ставив мені запитання особистого характеру, а саме, скільки років я в стосунках зі своїм хлопцем».

«Це лише частина інформації про учасниць. Багато хто з них, за словами колег із модельних агентств, відвідують тусовки російських олігархів у Куршавелі в якості ескорту», —  підсумував своє дослідження Андрій Лузан.

У наступному дописі він повідомив, що з ним зв’язалася близька людина двох конкурсанток, яка розповіла, що деяких дівчат «у цей проєкт затягують різними вмовляннями та маніпуляціями. А потім не дають просто так піти».

«Тому прошу вас без агресії до усіх підряд конкурсанток. Є конкретні учасниці, на яких я навів факти. Щодо інших — розбираймось або добиваймося скасовування конкурсу взагалі», — написав шоумен.

Деякі претендентки після фактів, які оприлюднив Лузан, заявили про свій вихід з відбору на конкурс. Зокрема, таку заяву зробила модель зі Львова Вікторія Макарова. Дівчина повідомила, що не знала всіх відомостей про інших учасниць, коли подавалась на конкурс, тому оприлюднена  інформація стала для неї «шокуючою та неприйнятною».  «Я прийняла рішення не продовжувати участь у конкурсі. Мої моральні принципи і гідність для мене важливіші,  нічого спільного з людьми, котрі хоч якось пов’язані з росією або замовчують геноцид українського народу, я не хочу мати», —  написала Вікторія Макарова.

Вікторія Макарова / інстаграм дівчини

За інформацією 24showbiz, від участі в конкурсі відмовилась і  22-річна підприємиця Поліна Сурай. Вона також зізналась, що не знала про зв’язки окремих  конкурсанток з Росією.  При цьому дівчина додала, що про участь у «Міс Україна» вона мріяла з дитинства.

«Але всі ці залаштунки з російськими олігархами не мають нічого спільного з моєю мрією дитинства. Одна з основних вимог, яка навіть прописана в контракті з конкурсом, це ніяким чином не підтримувати, бути пов'язаною з Росією. Але, мабуть, це правило є винятком для деяких конкурсанток», — заявила Поліна.

Поліна Сурай / інстаграм дівчини

Поліна зазначила, що шокована всією інформацією, та висловила жаль, що не перевірила все перед тим, як податися на участь у конкурсі.

У зв’язку з великим запитом громадськості, Нацкомітет «Міс Україна» створив «етичну групу перевірки», яка провела додаткові дослідження біографій учасниць на основі отриманих фактів. І відсторонив від участі в конкурсі трьох претенденток, у біографії яких виявилися «неетичні факти».  У цьому контексті постає ряд питань до організаторів конкурсу:

  • Наскільки ретельно  самі організатори перевіряють біографії претенденток на титул «Міс Україна»?
  • Наскільки сумлінно організатори перевіряють відповідність вимог контракту Нацкомітету конкурсу з відомостями про дівчат, що подаються на участь у конкурсі?
  • Чому «неетичні факти» у біографіях учасниць виявляють громадяни України, які не мають жодного стосунку до організації конкурсу, замість того, щоби їх виявляли ті, хто професійно і не один рік займається проведенням конкурсу?
  • «Спеціальну етичну групу» Нацкомітет конкурсу створив після суспільного резонансу навколо фактів, оприлюднених Андрієм Лузаном. Результати досліджень цієї групи засвідчили, «що зазначені неетичні факти щодо учасниць конкурсу, на жаль, підтвердились». Тобто, якби не громадянська активність Андрія Лузана та не суспільний резонанс навколо викритих ним фактів, «неетичні факти» у біографіях трьох претенденток залишились би поза увагою організаторів, а  ці три учасниці були б допущені до змагань за корону головної красуні України?
  • У програмі проведення фіналу  «Міс Україна», окрім різноманітних дефіле учасниць, існує розділ відповідей на запитання, який має на меті продемонструвати інтелект конкурсанток. Які саме питання красуням у фіналі запланував Нацкомітет і наскільки «етичними» виявилися б їхні відповіді з огляду на «неетичні факти» у біографіях окремих учасниць? Чи красуні зі сцени озвучують тексти з «правильними» відповідями, які вони отримують від оргкомітету  конкурсу?

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5866
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду