Клімкін пояснив Міятович, що саме Росія проводить системні утиски свободи слова і прав журналістів

Клімкін пояснив Міятович, що саме Росія проводить системні утиски свободи слова і прав журналістів

13 Жовтня 2016
2306
13 Жовтня 2016
19:39

Клімкін пояснив Міятович, що саме Росія проводить системні утиски свободи слова і прав журналістів

2306
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час зустрічі з Представником ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунєю Міятович заявив, що звільнення затриманого в Москві українського журналіста Романа Сущенка має бути пріоритетом для міжнародної спільноти.
Клімкін пояснив Міятович, що саме Росія проводить системні утиски свободи слова і прав журналістів
Клімкін пояснив Міятович, що саме Росія проводить системні утиски свободи слова і прав журналістів

Про це повідомляється на сайті МЗС.

Павло Клімкін також наголосив на неприпустимості дій російської влади, яка, окупувавши Крим, розпочала на півострові системні утиски свободи слова та прав журналістів. Міністр звернув увагу на вимушене закриття на окупованій території фактично усіх незалежних ЗМІ, у тому числі кримськотатарського телеканалу ATR, переслідування та репресії стосовно журналістів, які висловлюють незгоду з російською окупацією українського півострова.

Яскравим прикладом застосування репресій проти вільнодумців стало відкриття кримінальної справи проти кримського журналіста Миколи Семени. У ході зустрічі було підкреслено, що така політика Кремля вимагає адекватного реагування та різкого засудження з боку міжнародної спільноти та інститутів ОБСЄ.

Зі свого боку український міністр запевнив, що свобода слова та захист прав журналістів є однією з ключових прерогатив демократичного розвитку української держави.

Раніше Верховна Рада звернулася із заявою до парламентів держав-членів ЄС, США, Канади та Японії, Європейського парламенту, діючого голови ОБСЄ, міністра закордонних справ ФРН Франка-Вальтера Штайнмаєра та до представника Організації з безпеки та співробітництва в Європі з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович із закликом консолідувати зусилля щодо звільнення українських журналістів Романа Сущенка і Миколи Семени. 

Нагадаємо, депутатка Верховної Ради від «Опозиційного блоку», перша заступниця голови української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Юлія Льовочкіна внесла поправку у резолюцію ПАРЄ, прийняту 12 жовтня, щодо «регулярного тиску на незалежні ЗМІ» в Україні.

«Глибоко стурбовані випадками регулярного тиску на політичну опозицію та незалежні ЗМІ, закликаємо українську владу дотримуватися міжнародних демократичних стандартів, в тому числі плюралізму засобів масової інформації та існування незалежної політичної опозиції», - цитує видання поправку Юлії Льовочкіної, яка була внесена в резолюцію ПАРЄ.

Як відомо, Сергій Льовочкін, брат Юлії Львочкіної, нардеп «Опозиційного блоку», екс-глава Адміністрації Віктора Януковича, є одним з власників телеканалу «Інтер».

Водночас у Парламентській асамблеї Ради Європи українська делегаціязвернула увагу депутатів на репресивні дії Росії, яка продовжує захоплювати нових заручників. «Росія і терористи утримують ув’язнених і захоплюють нових. 30 вересня український журналіст Роман Сущенко був заарештований у Москві за сфальсифікованими обвинуваченнями у шпигунстві», - нагадала депутатам ПАРЄ перша заступниця голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

На фото - під час зістрічі

Фото: МЗС України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2306
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду