Журналісти запустять сайт і видадуть книгу про «Небесну сотню»

Журналісти запустять сайт і видадуть книгу про «Небесну сотню»

17 Квітня 2014
8399
17 Квітня 2014
13:24

Журналісти запустять сайт і видадуть книгу про «Небесну сотню»

8399
Журналісти запустять сайт і видадуть книгу про «Небесну сотню»
Журналісти запустять сайт і видадуть книгу про «Небесну сотню»

Журналісти-волонтери запустять на базі «Української правди» сайт про героїв «Небесної сотні» та згодом видадуть однойменну книгу у видавництві «Фоліо». Про це «Детектор медіа» розповіла ініціатор проекту Ірина Соломко.

 

Ідея запустити сайт про «Небесну сотню» у пані Соломко з'явилась відразу після трагічних подій на Майдані.

 

«Коли з'явилися перші історії про загиблих, я написала Олені Притулі на «Українську правду» і сказала, що було б непогано написати історії про кожного героя, щоб об'єднати всіх їх в одному місці. Вона підтримала ініціативу, після чого ми вже з Галею Титиш, яка керує проектом від «Української правди», почали розробляти сайт . Паралельно із цим ми зателефонували у «Фоліо» і запитали, чи цікавий їм такий проект. Вони відреагували і сказали, що готові взятися за цю книгу»,  - розповіла журналістка.

 

Сайт про «Небесну сотню» запуститься найближчим часом, каже пані Соломко. У команди проекту вже є більша частина тексту, а сайт активно допрацьовують.

 

«Сайт ми планували запустити на 40 днів пам'яті, 29-30 березня. На той момент у нас була половина історій, але технічно ми не встигали цього зробити. Через це ми змушені були відкласти запуск сайту. Як тільки у нас з'являться такі технічні можливості, ми почнемо заливати на сайт тексти, фотографії, відео. До кінця тижня ми будемо заливати перші тексти, а їх вже більше 50, вони вже готові і вичитані», - розповіла пані Соломко.

 

Над проектом про «Небесну сотню» працює близько 15 осіб. Журналісти проекту поставили собі за мету поспілкуватись із рідними та близькими загиблих та на основі цих інтерв'ю написати тексти. Також на сайті будуть опубліковані реквізити банківських рахунків родин загиблих.

 

«Це майже 100 текстів. Ми робимо їх досить розлогими. У 90% випадків ми спілкувались із друзями, батьками, дружинами загиблих і дітьми. Це було одним з критеріїв того, як ми працюємо з текстами, тобто ми з ними розмовляли. Але, звичайно, є герої, про яких дуже мало інформації, з рідними яких немає зв'язку, ми не можемо знайти їхні контакти. Також ми запитували в цих родин, чи потрібна їм якась допомога, брали реквізити банківських рахунків. Правда, були такі родичі, які відмовлялись від допомоги. Вони казали, що гроші їм непотрібні та радили передати їх на якісь інші потреби. Але більшість людей все ж дали реквізити, і ми це будемо вказувати», - зауважила ініціатор проекту.

 

Щодо труднощів, які виникли в журналістів з проектом, Ірина Соломко зазначила: найважчим було зрозуміти, кого зараховувати до «Небесної сотні», а кого - ні.

 

«Під час роботи над цим проектом ми з'ясували, що в «Небесну сотню» включають багато людей, які насправді не загинули на Майдані під час обстрілу снайперів. Тому ми вирішили зробити градацію в текстах. Буде розділ про тих людей, які загинули від куль, для нього ми пишемо всі історії, таких трагічних випадків 86. Також у книжці ми хочемо розказати історії й правоохоронців, які загинули, - це 16 людей. Ми планували також опублікувати імена всіх поранених, а це список близько 1500 людей», - пояснила пані Соломко.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - expres.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8399
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Стас
3680 дн. тому
Издавать "Небесную сотню" в личном издательстве Табачника и Януковича- это просто позор и цинизм. Где люстрация издательств и предприятий Украины?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду