У Котовську закрили справу проти колишніх міліціонерів, які напали на журналіста

7 Квітня 2014
8811
7 Квітня 2014
16:48

У Котовську закрили справу проти колишніх міліціонерів, які напали на журналіста

8811
У Котовську закрили справу проти колишніх міліціонерів, які напали на журналіста

У м. Котовськ (Одеська область) міліція закрила справу двох колишніх працівників міліції, які в лютому 2014 року напали на журналіста Сергія Левитаненка. Про це «Детектор медіа» повідомив сам журналіст.

 

Сергій Левитаненко розповів, що слідство встановило, що його нападники - колишні працівники міліції.

 

«Слідчий мені повідомив, що на мене напали міліціонер на пенсії пан Лях та колишній дільничий, якого було звільнено, пан Чабан.  Тоді ж одразу слідчий мені пообіцяв, що допитає їх і вже після того буде продовжувати слідчі дії, проводити очні ставки і все інше. Я погодився. Минуло два тижні, мені нічого  не повідомляли про хід слідства. Я зателефонував слідчому і він мені розповів, що дуже хворий і лікується», - розказав постраждалий журналіст.

 

3 квітня на прийомі у заступника нового керівника Одеської обласної міліції Дмитра Цвєткова, Левитаненко дізнався, що справу про напад закрито.

 

«Коли у місто приїхав заступник нового керівника Одеської обласної міліції Дмитро Цвєтков, я зустрів слідчого Володимир Мораренка на ганку міськрайвідділку міліції. Слідчий запевнив, що слідчі дії ведуться, він ось-ось зустрінеться з постраждалим, тільки-но вилікується. А через півгодини на прийомі у Цвєткова мені повідомили, що кримінальне провадження закрите», - обурювався Левитаненко.

 

Журналіст зауважив, що хоче подати заяву у СБУ, але поки вважає, що його життю загрожує небезпека, тому він наразі змушений переховуватись.

 

Як писала «Детектор медіа», 4 квітня на зборах місцевого осередку Партії регіонів у Котовську, що відбувалися у приміщенні «Сільгоспуправління» регіонали напали і побили пана Левитаненка. Після того як журналіст написав чергову заяву про побиття його почали переслідувати невідомі.

 

«Я ніяк не можу потрапити до міліції, зараз для мене це небезпечно. Минулого разу за мною із міліції почали стежити. Мені сусіди розповідають, що до мене додому приходять незнайомі хлопці міцної статури, півгодини у двері дзвонили, у сусідів про мене розпитували. існує реальна небезпека», - пояснює журналіст.

 

Нагадаємо, 20 лютого, невідомі молодики спортивної статури напали із стусанами та образами на Сергія Левитаненка. Інцидент стався,  коли журналіст знімав, як з міста Котовська (Одеська обл.) організовується виїзд міліціонерів до Одеси. Коли журналіст проводив зйомку біля відділку, на нього з погрозами накинулися тітушки. Вони намагалися застосувати фізичну силу проти журналіста та ображали його лайкою.

 

26 лютого за фактом інциденту пан Левитаненко звернувся із заявою до міліції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8811
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду