На неофіційних зборах Партії регіонів у Котовську побили журналіста (ВІДЕО)

На неофіційних зборах Партії регіонів у Котовську побили журналіста (ВІДЕО)

4 Квітня 2014
4613

На неофіційних зборах Партії регіонів у Котовську побили журналіста (ВІДЕО)

4613
На неофіційних зборах Партії регіонів у Котовську побили журналіста (ВІДЕО)
На неофіційних зборах Партії регіонів у Котовську побили журналіста (ВІДЕО)

4 квітня на зборах мысцевого осередку Партії регіонів у м.Котовську (Одеська обл.), що відбувалися у приміщенні «Сільгоспуправління» регіонали напали і побили журналіста газети «Свобода» та  блогера «Детектор медіа» Сергія Левитаненка. Про це «Телекритиці» повідомив сам журналіст.

 

У коментарі «Телекритиці» пан Левитаненко розповів, що збори районної Партії регіонів були неофіційними, і він дізнався про захід із власних джерел.

 

«Я не знаю, чи ці збори були публічними чи не публічними. Я точно знаю, що вони були незаконними. Приміщення, у якій відбувався захід, не було орендованими, а голови сільрад мали б бути на своїх робочих місцях в робочий час, а не на цих зборах», - розповідає постраждалий.

 

Сергій Левитаненко увійшов до зали, де збиралися члени Партії регіонів і сів у останньому ряду. Як зауважив журналіст, на зборах було присутні біля 70 людей.

 

«Коли регіонали побачили у мене на грудях посвідчення журналіста, вони накинулися на мене із брудною лайкою, вимагаючи, щоби я залишив приміщення. Керував цим нападом голова міської організації партії регіонів Микола Вишневський», - написав журналіст у листі до «Детектор медіа».

 

На зауваження журналіста, що він виконує свій професійний обов'язок, регіонали не реагували і продовжували штовхати медійника. Журналіст увімкнув відеокамеру, аби зафіксувати образи та погрози.

 

«Присутні намагалися розбити відеокамеру. Потім регіонали почали бити мене руками і ногами. Схопили  за одяг і потягли через усю залу на вихід. Витягли в темний коридор і там продовжували ображати і бити. Намагалися розбити камеру, але я її закривав своїм тілом. Регіонали затиснули двері ззовні з вулиці, аби не дати змоги мені вийти, щоби їхні однопартійці могли продовжити побиття і розбити відеокамеру із доказами побиття та образ», - описує пан Левитаненко.

 

Журналіст додав, що коли йому вдалося вирватися на вулицю, нападники продовжували його бити й переслідувати, кидали в нього каміння. Одна цеглина ледь не влучила журналістові у голову.

 

Одразу після інциденту журналіст звернувся до міліції. «Слідчо-оперативна група прибула на місце злочину. Був складений протокол, прийнята заява про злочин, відкрито кримінальне провадження», -  додає постраждалий.

 

Також журналіст розповів, що поки він давав свідчення у міліції, йому телефонував голова районного осередку Партії регіонів Володимир Сінько і вимагав негайної зустрічі, щоб «порешать вопрос».

 

Журналіст відмовив йому, посилаючись на те, що зайнятий. Після того, як пан Левитаненко вийшов з міліції, на нього накинулися троє  молодиків міцної статури (так звані «тітушки»), але журналістові вдалося втекти від них. Зараз він переховується.

 

Пан Левитаненко вважає, що Володимир Сінько хотів знищити відзнятий журналістом матеріал і не допустити інформаційного розголосу інциденту, оскільки сам регіонал за словами журналіста має плани агітувати за Петра Порошенка у Котовському районі.

 

«Детектор медіа» намагається зв'язатись з паном Сіньком, але він наразі не відповідає на телефонні дзвінки.

 

 

 

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4613
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду