Ігор Луценко пише, що живий - викрали і залишили в лісі. Дружина підтвердила (ВІДЕО)

Ігор Луценко пише, що живий - викрали і залишили в лісі. Дружина підтвердила (ВІДЕО)

21 Січня 2014
20093
21 Січня 2014
21:58

Ігор Луценко пише, що живий - викрали і залишили в лісі. Дружина підтвердила (ВІДЕО)

20093
Ігор Луценко пише, що живий - викрали і залишили в лісі. Дружина підтвердила (ВІДЕО)
Ігор Луценко пише, що живий - викрали і залишили в лісі. Дружина підтвердила (ВІДЕО)

Блогер і громадський діяч Ігор Луценко живий і перебуває, за його словами, у посередньому стані. Викрадачі вивезли його в ліс, протримали там 15 годин і залишили з мішком на голові. Йому вдалося виповзти з лісу. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, подякувавши всім за турботу.

 

Водночас батько Ігоря пан Віктор Луценко не підтвердив інформацію про те, що з сином все гаразд. «Поки що Ігор не виходив на зв'язок, я не знаю, чи з ним все гаразд. Його телефон не відповідає», - сказав Віктор Луценко в коментарі «Детектор медіа».

 

О 22.45 його дружина, активістка Марія Лебедєва у Facebook підтвердила, що повідомлення Ігоря Луценка - справжнє, він живий. Також вона підтвердила це телефоном у коментарі журналістці Ганні Грабарській.

 

 

 

 

 

«За останню добу я мінімум три рази прощався з життям, але зараз у мене все ок. Наразі я виповз з лісу, куди мене завезли і кинули мої викрадачі, і знаходжусь у доброму гуморі, без мобілки і у посередньому фізичному стані. Нічого серйозного, просто майже 15-годинне спілкування з викрадачами було часом дуже важким морально і фізично. Мушу відзначити високий професіоналізм викрадачів, це дійсно фахівці», - написав він.

 

За його словами, між першою і другою ночі вчора до нього звернулися лікарі з проханням машиною доставити до офтальмологічного відділення пана Юрія, у нього була травма ока.

 

«Я дождався Юрія, і ми поїхали у лікарню. Як тільки зайшли у приміщення і лікар почала оглядати Юрія, підійшли двоє міцних молодиків, заглянули у кабінет і зразу вийшли. Я зрозумів, що вони за Юрієм і викликав друзів. Але я розраховував, що вони будуть нападати на нас без свідків, на вулиці», - пише Ігор.

 

«Вони ж приблизно вдесятьох зайшли і витягнули нас в мінібус на очах у тітоньки-лікаря. Нас повезли у нічний ліс десь під Києвом, і я подумав, що все, капець. Пробули ми там достатньо довго, але капець не наступив. Хоча, звісно, хорошого було мало. Потім нас повезли кілометрів за 20-30 і кинули у щось на кшталт металевого гаражу, мене з Юрієм розвели по різним відсікам. Після того я його не бачив. У гаражі ми провели досить багато часу, годин 10-11. Спілкувалися. Я помітив - це були не просто найняті люди, вони щиро ідейні у своїй масі. Хоча спілкування було непростим, мені здається, багато хто зрозумів дещо про Майдан, і про мою особисту позицію. Після цього спілкування я ще раз переконався, що принаймні мій вибір - це ненасильницький спротив. Але про це, можливо, іншим разом», - зазначає Луценко.

 

Потім Ігоря повезли у машині, їхали майже годину, потім з кульком на голові поставили чолом до сосни на коліна і сказали молитися.  «Я не відмовився. Поки я читав молитву, мої супроводжувачі щезли. Навіть не було чутно, коли. Я поглянув на світ, ніби вперше. Сліпа хуртовинна ніч була найяскравішим видовищем, мабуть, за все життя. Далі я майже повз по засніженій дорозі, співаючи пісні. Почав з "Любо братці любо") По дорозі майже втрачав свідомість, але дійшов. Ще раз, друзі - подароване вами життя - прекрасне! Є певні побутові незручності, але вони поступово пройдуть, нічого критичного. І звісно, ми не зупиняємося», - написав Ігор Луценко.

 

Подальша доля пана Юрія наразі невідома.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Ігор Луценко зник у ніч на 21 січня. За словами активістки Марії Лебедєвої, Ігоря Луценка разом з постраждалим Юрієм Вербицьким, якого він привіз до Олександрівської лікарні, близько четвертої ранку 21 січня викрали невідомі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20093
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Лада
3746 дн. тому
Олександре, як за тобою штуки 4 таких самих бугаїв прийдуть, стане не смішно. Історія дивна, згодна. Та й у фейсбук Ігор звідки пише? Чи за нього пишуть? Сподіваюсь, хлопець живий. Але 100% цьому вірити можна лише якщо він знову з'явиться на Майдані.Фото й тексти можна сфальшувати.
Александр
3746 дн. тому
Присвоить трижды Героя Украины, срочно!!! Ну смешно становится, такого бугая украли. Чё, оппозиция, мозгов не хватает, лучше ничего не придумали.
Александр
3746 дн. тому
Присвоить трижды Героя Украины, срочно!!! Ну смешно становится, такого бугая украли. Чё, оппозиция, мозгов не хватает, лучше ничего не придумали.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду