«1+1» представив докустрічку власного виробництва «Циганська кров»

«1+1» представив докустрічку власного виробництва «Циганська кров»

18 Січня 2014
15591
18 Січня 2014
16:05

«1+1» представив докустрічку власного виробництва «Циганська кров»

15591
«1+1» представив докустрічку власного виробництва «Циганська кров»
«1+1» представив докустрічку власного виробництва «Циганська кров»

«1+1 Продакшн» завершив роботу над документальною стрічкою «Циганська кров». Прем`єра фільму відбудеться у четвер, 23 січня, о 22:00 в ефірі телеканалу «1+1».

 

Журналістів з картиною ознайомили 17 січня під час показу у київському кінотеатрі «Жовтень». Як розповіли представники продакшну, фільм присвячено «унікальному світу однієї з найзакритіших та найзагадковіших спільнот в Україні - ромів, які в ХХІ столітті живуть за тими ж звичаями, що й у середньовіччі». Знімальна група побувала у таборах, куди «гаджо», тобто чужинців, зазвичай не впускають.

 

У презентації взяли участь режисер стрічки Акім Галімов, продюсер фільму Наталка Якимович, генеральний продюсер «1+1 Продакшн» Вікторія Лєзіна-Масляна та креативний продюсер телеканалу «1+1» Анатолій Єрема.

 

«Були загальновідомі речі, а були й такі, які для нас відкрилися вперше, - розповідає про роботу над фільмом Наталка Якимович. - Найбільше нас вразило те, наприклад, що дівчат видають заміж з 13 років. Як і особливості традицій ромів. Так, у Мукачевому на Закарпатті знаходиться табір, де мешкає 7 тисяч людей. І вони не впевнені, скільки саме ромів проживає в кожному окремому будинку. А часто буває так, що і діти, і внуки одного барона однакового віку».

 

 Кадр зі стрічки «Циганська кров»

 

Також пані Якимович додає: «Ми не ставили за мету зробити соціальне чи кримінальне розслідування, адже медіа найчастіше згадують циганів саме у такому контексті. Але наші герої дуже гарно до нас поставилися, показали свої будинки, запросили на весілля, познайомили зі своїми родинами. Хоча загалом вони дуже насторожені і обережні. Тим не менше, Акім Галімов знайшов з ними спільну мову».

 

При цьому учасникам знімальної групи довелося долати і випробування. Так, коли вони вперше приїхали до циганського табору на Закарпатті, роми вийшли до них з палицями. Пізніше, за допомогою журналіста ромської редакції телеканалу «Тиса-1» Мирослава Горвата, авторам фільму вдалося домовитися про зйомки з циганським бароном.

 

 

 

  Кадр зі стрічки «Циганська кров»

 

Як розповіли автори стрічки, циганські табори дуже різняться між собою навіть на території України. За даними останнього перепису населення, в Україні проживає близько 50 тисяч ромів, але точна статистика не ведеться.

 

Знімальна група фільму складалася з двох операторів, звукорежисера, редактора, лінійного та виконавчого продюсерів та автора роботи. Бюджет стрічки творці не розголошують, але кажуть, що це не затратний проект - кошти знадобилися на відрядження і зарплати знімальної групи. Героям, підкреслюють автори стрічки, гонорарів не сплачували.

 

«В рамках нашої виробничої структури для 1+1 медіа документальне спрямування є одним із пріоритетних, - розповідає генеральний продюсер 1+1 Вікторія Лєзіна-Масляна. - Наша місія - виробляти контент, який змінює уявлення людей про світ і про себе. Вважаю, що фільм "Циганська кров" відповідає цьому визначенню».

 

Нагадуємо, що це вже друга документальна стрічка власного виробництва «1+1» за останні півроку. Раніше, у серпні 2013-го, «1+1 Продакшн» презентував стрічку «Жінка-банкомат». Його автором також виступив Акім Галімов.

 

Лада Голубєва для «Детектор медіа»

Фото надані «1+1 Продакшн»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15591
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду