Фахівці PR просять колег не брати участь в інформаційних кілерських механізмах проти власного народу

30 Листопада 2013
12312
30 Листопада 2013
22:57

Фахівці PR просять колег не брати участь в інформаційних кілерських механізмах проти власного народу

12312
Фахівці PR просять  колег не брати участь в інформаційних кілерських механізмах проти власного народу

Андрій Ротовський, Денис Богуш, Олена Деревянко, Олег Медведєв, Анна Сюч закликали усіх фахівців PR України не брати участь в інформаційних кілерських механізмах проти власного народу. Про це йдеться у відкритому листі.

 

Також піарники та політтехнологи просять колег  не виконувати замовлень, які порушують принципи Етичного кодексу фахівця зі зв'язків із  громадськістю України.

 

«Дезінформація та фейк-атаки, кібертероризм проти ЗМІ,  політиків, інсталяції масових заходів, локальні війни проти мирних демонстрантів: за спинами тих, хто  розігрував ці карти, на жаль, стоять і люди, які називають себе «фахівцями PR», «політтехнологами». PR немає нічого спільного з інструментами "війни всіх проти всіх", яку нав'язують Україні. PR у  демократичних країнах - інструмент формування довіри, діалогу, - йдеться у заяві, - Тому ми закликаємо фахівців зі  зв'язків із громадськістю усвідомити власну відповідальність за дії проти народу. У час інформаційної  прозорості нічого не можна приховати і прізвища тих, хто був включений у інформаційні кілерські  механізми репресій проти власного народу дуже скоро будуть оприлюднені».

 

Ініціатори відкритого листа закликають фахівців галузі, які поділяють думки, викладені у листі, додати свій підпис та  поширити його всіма доступними засобами.

 

Наводимо текст листа повністю:

 

«Відкритий лист до всіх фахівців PR України

 

Шановні колеги!

 

На наших очах реалізується найгірший сценарій розвитку України, метою якого є знищення свободи,  демократії, національний розбрат та штучне розколювання країни. Співавторами цього сценарію є не  тільки політики, але й ті фахівці комунікаційної галузі, які так чи інакше включені у розробку, запуск   та каталізацію деструктивних процесів.

 

Дезінформація та фейк-атаки, кібертероризм проти ЗМІ,  політиків, інсталяції масових заходів, локальні війни проти мирних демонстрантів: за спинами тих, хто  розігрував ці карти, на жаль, стоять і люди, які називають себе «фахівцями PR», «політтехнологами». PR немає нічого спільного з інструментами «війни всіх проти всіх», яку нав'язують Україні. PR у  демократичних країнах - інструмент формування довіри, діалогу.

 

 Тому ми закликаємо фахівців зі  зв'язків із громадськістю усвідомити власну відповідальність за дії проти народу. У час інформаційної  прозорості нічого не можна приховати і прізвища тих, хто був включений у інформаційні кілерські  механізми репресій проти власного народу дуже скоро будуть оприлюднені. Це може спричинити

 репутаційну кризу фаху «зв'язків із громадськістю». Тому це й відповідальність кожного за професію,  за її подальшу долю. Ми пропонуємо підтримати це звернення всім фахівцям галузі зв'язків із громадськістю в Україні.

 

 

Нехай воно стане пересторогою для тих, хто ще не зробив фатальних кроків та не пов'язав себе  кров'ю, пролитою на Майдані чи іншими подібними провокаціями, незалежно від того, хто є їх  ініціатором. Ми повинні чесно дивитися в очі рідним та друзям та мати чисту совість.

 

Не виконуйте замовлень, які порушують принципи Етичного кодексу фахівця зі зв'язків із  громадськістю України!

 

Пропонуємо всім фахівцям галузі, які поділяють думки, викладені у листі, додати свій підпис та  поширити його всіма доступними засобами, насамперед у Фейсбуці, а також через ЗМІ.

 

Варіант листа з вашим підписом просимо надіслати на адресу aarotovskiy@gmail.com для створення  загальнонаціонального списку підтримки».

 

«Детектор медіа»       

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12312
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
OFO
3821 дн. тому
Виходить, коли Олег Медведєв закликав: "піднімайте дупи - йдіть на Майдан!", то це був піар? Дешевий псевдонародний піар, а не щирий заклик наївної душі? Втім, дупа і піар - це одне й те ж. Не буває "білого піару". кожен піар - це проплачена брехня
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду