ТВі створив кліп на пісню Вакарчука на основі хроніки євромайдану

ТВі створив кліп на пісню Вакарчука на основі хроніки євромайдану

30 Листопада 2013
17334
30 Листопада 2013
18:30

ТВі створив кліп на пісню Вакарчука на основі хроніки євромайдану

17334
ТВі створив кліп на пісню Вакарчука на основі хроніки євромайдану
ТВі створив кліп на пісню Вакарчука на основі хроніки євромайдану

ТВі створив кліп на пісню «Океану Ельзи» «Стіна», повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Відеоробота поєднує кадри з виступів гурту, у тому числі, й на євромадані, та складає хроніку масових акцій на підтримку євроінтеграції у Києві. Тут учасники мітингів висловлюють позицію на Майдані Незалежності та Європейській площі, несуть прапори України та Євросоюзу, організовують ходу центральними вулицями Києва. 

 

Увійшли до кліпу і події сьогоднішньої ночі на Майдані Незалежності, де міліція жорстоко розігнала студентів і перехожих. Це відео було відзняте і телеоператорами і очевидцями подій. Зокрема, тут є кадри з мобільного телефона данського журналіста Йоханнеса Вамберґа Андерсена, якого бійці «Беркута» били по голові, намагаючись відібрати слухавку. 

 

Під музику «Океану Ельзи», за сюжетом кліпа, журналісти продовжують виконувати свої обов`язки попри небезпеку. У масових сутичках закривавлена голова і фотокореспондента Reuters Гліба Гаранича, і фотографа, який назвався Дмитром та розповів пану Андерсену, що телефонуватиме «не до міліції, а людям».

 

Слова пісні «Стіна» співзвучні настроям учасників євромайданів, більшість із яких до сьогоднішніх зачисток Майдану Незалежності складали студенти: 

 

«Де ми з тобою будем, коли закінчиться їхня війна?

Чи вистачить нам сили зробити так, щоби впала стіна,

Стіна, стіна... Впала між нами стіна, стіна, стіна... »

 

Насамекінець кадри з мітингів змінюють фрагментами концерту «Океану Ельзи», де юнаки та дівчата танцюють та підспівують вокалісту. 

 

Як зазначає прес-служба ТВі, кліп присвячено «кривавим подіям на Євромайдані». Сам соліст гурту Святослав Вакарчук каже, що у пісні з його нового альбому йдеться про зовсім інші речі. 

 

«Насправді я писав про зовсім інші речі, але чомусь так стається, що вже більше десяти моїх пісень люди зробили революційними. Я радий, що тональності моїх пісень збігаються із сьогоднішніми тональностями нашого суспільства», - сказав він, додавши, що долучається до мітингів на євромайданах. 

 

З відеокліпом можна ознайомится тут.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://directpress.ru

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17334
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду