«Танці з зірками–2»: що спільного у Боно і Бритні Спірз

23 Квітня 2007
2906
23 Квітня 2007
17:22

«Танці з зірками–2»: що спільного у Боно і Бритні Спірз

2906
Несподівано програма зробила куди крутіший віраж, ніж від неї чекали: із простого змагання танцюристів перетворилася на живий приклад того, на що здатна ірраціональна народна любов.
«Танці з зірками–2»: що спільного у Боно і Бритні Спірз

За правилами доброго тону, прийнятими в «навколоінтелектуальних» колах, за жодних обставин не можна публічно визнавати, що ви дивитеся популярні телевізійні шоу на кшталт плюсівських «Танців з зірками». Вважається, що увага до такого телепродукту демонструє вашу простакуватість і невідповідність високим стандартам інтелектуального життя. При цьому, на спортивні шоу – хоч би й на футбол – таке правило чомусь не розповсюджується, хоча «всім зрозуміло», що професійний спорт – не більше, ніж шоу-бізнес, на якому добре заробляють його «продюсери» (взяти хоч би власників футбольних команд). Але після перемоги України в тендері на Євро-2012 такі слова точно визнають щонайменше за підривну діяльність, спрямовану на дискредитацію останнього українського євро-шансу. 

 

Отож, повернімося до наших баранів, тобто, до скромного телешоу на каналі «1+1»: я усе ж таки ніяк не можу втриматися від кількох коментарів і тому ризикну репутацією. 

 

Після надпопулярного першого сезону «Танців з зірками» видавалося, що «Танці–2» не матимуть жодної інтриги. Однак, так видавалося лише на початку. Несподівано програма зробила куди крутіший віраж, ніж від неї чекали: із простого змагання танцюристів перетворилася на живий приклад того, на що здатна ірраціональна народна любов.  

 

Усе йшло належним чином: менш вправні покидали програму, більш вправні продовжували тренуватися і демонструвати щоразу нові танці. Так було до моменту, коли несподівано пару Єлизавети Дружиніної та Олега Скрипки, яку журі назвало найслабшою, глядачі підтримали своїм sms-голосуванням настільки, що вона почала планомірно витісняти «залізних» фаворитів програми. Першим справжній шок від надмірної глядацької любові до конкурента пережив Максим Нелипа. Такого від Скрипки не чекали. З останнього, і багато б хто сказав, заслужено останнього, місця він разом із партнеркою просто-таки стрибонув у півфінал змагань. І це залишаючись безнадійним танцюристом і першим претендентом на виліт з програми. 

 

Заслуживши за останні 20 років масу народної симпатії, Скрипка показав, що перемогти народного улюбленця самою танцювальною вправністю у танцювальному конкурсі дуже важко. Таки відчувається різниця у «вагових категоріях» учасників «Танців–2»: тут усі, крім Скрипки, – більш чи менш відомі «зірки», в чиєму розпорядженні, як сказав би Енді Воргол, 15 хвилин. Це в кращому разі. Скрипка ж – і нехай мене пробачать інші учасники – історична фігура. Він став частиною історії українського року 1990-их, а в майбутньому може стати символом української постколоніальної культури 2000-их.

 

Те, що відбувається у «Танцях–2» – це все одно, що звести на одному танцмайданчику номінанта на Нобелівську премію миру Боно з U2 і поп-зірку Бритні Спірс. Обоє співають, але кожен у своїй ваговій категорії. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2906
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду