Неналежного реагування міліціонерів під час показу «Відкритого доступу» не виявлено – Захарченко

7 Листопада 2013
9516
7 Листопада 2013
10:15

Неналежного реагування міліціонерів під час показу «Відкритого доступу» не виявлено – Захарченко

9516
Неналежного реагування міліціонерів під час показу «Відкритого доступу» не виявлено – Захарченко

Під час перевірки фактів неналежного реагування працівників Печерського РУ на перешкоджання показу документального фільму «Відкритий доступ» 27 вересня в Києві не виявлено. Про це зазначив міністр МВС Віталій Захарченко, відповідаючи на депутатське звернення голови Комітету з питань свободи слова та інформації Миколи Томенка, повідомляє сайт Комітету.

 

За словами міністра МВС, на місце події виїжджали керівництво, слідчо-оперативна група Печерського РУ та найближчий наряд міліції, який забезпечував охорону громадського порядку. «Після прибуття працівників міліції за підозрою в скоєнні правопорушення затримано мешканця м. Києва Поліщука Д.А., слідчо-оперативною групою з місця події вилучено дві димові шашки. Печерським РУ вказану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 296 (хуліганство) КК України. На сьогодні проводиться досудове розслідування», - пише Захарченко.

 

Під час евакуації з небезпечної зони громадян деякі з них фіксували дії працівників міліції на мобільні телефони, але жодного посвідчення представника ЗМІ ніхто з присутніх не пред'явив, додає міністр.

 

Цю подію також внесено до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) КК України. Досудове розслідування цього провадження також триває.

 

За перешкоджання показу «Відкритого доступу» у Сімферополі та Черкасах також відповідні відомості внесено до ЄРДР за ознаками кримінальних правопорушень. Інформація про перешкоджання показу в інших регіонах до органів внутрішніх справ не надходила.

 

Нагадаємо, 2 листопада вдруге зірвали показ «Відкритого доступу». Вперше у Донецьку «Відкритий доступ» намагалися показати глядачам 20-го травня. Тоді у кінотеатрі «Кінокульт» перед початком заходу вимкнули світло та повідомили, що відбулася аварія і електрики немає в усьому районі. Хоча, за даними організатори показу, сусідні будівля були освітлені.

 

Протягом року «Відкритий доступ» презентували в 20-ти містах України. Як повідомляла «Детектор медіа», демаршами покази альманаху про Закон про доступ до публічної інтформації в дії супроводжувалися в КиєвіБроварахФеодосіїСімферополіМиколаєві.

 Організатори презентації документального альманаху «Відкритий доступ» заявили, що до системних зривів показу фільму може бути причетна влада. Адже  у першій новелі альманаху  йдеться про журналістське розслідування щодо президентської резиденції «Межигір'я».

 

Журналісти та громадські активісти вимагають від президента України Віктора Януковича особисто відреагувати на ситуацію та гарантувати конституційне право громадян на доступ до інформації, а саме подальший безперешкодний показ документального альманаху «Відкритий доступ».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9516
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду