Депутат-регіонал відкликав свій підпис під проектом закону про доступ до інформації

27 Вересня 2013
12665
27 Вересня 2013
10:29

Депутат-регіонал відкликав свій підпис під проектом закону про доступ до інформації

12665
Депутат-регіонал відкликав свій підпис під проектом закону про доступ до інформації

Народний депутат Партії регіонів Іштван Гайдош відкликав свій підпис під законопроектом про внесення змін до закону «Про доступ до публічної інформації». Про це повідомила його прес-служба, пише «Українська правда».

 

За словами депутата, документ «потребує доопрацювання на основі пропозицій експертів та журналістів».

 

«Асоціації міст України, яка ініціювала відповідний законопроект, варто було провести експертну оцінку документу. Цей законопроект передчасно зареєстрували у парламенті», - заявив регіонал.

 

«Перед тим як подавати відповідний законопроект на розгляд парламенту, необхідно провести широке обговорення із залученням відповідних спеціалістів, організувати круглі столи, комітетські слухання. Ми відкриті до спілкування. Громадськість та журналісти повинні безпосередньо брати участь у розробленні змін», - сказав він.

 

Водночас Гайдош вважає, що деякі положення нині діючого закону «Про доступ до публічної інформації» є недоцільними, оскільки не лише ускладнюють роботу органів державної влади і журналістів, але й призводять до зайвих бюджетних витрат.

 

Як відомо, законопроект, який обмежує доступ до публічної інформації, зареєстрований чотирма народними депутатами фракцій «БЮТ-Батьківщина» і Партії регіонів.

 

Раніше депутат-бютівець Валентин Королюк відкликав свій підпис під цим законопроектом.

 

Рух «Стоп цензурі!» закликав депутатів відкликати законопроект, який обмежить доступ до інформації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12665
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду