У власників медіа свої інтереси, а у журналістів свої – Віталій Портников

23 Червня 2013
18940
23 Червня 2013
15:26

У власників медіа свої інтереси, а у журналістів свої – Віталій Портников

18940
Сьогодні в Україні немає незалежних від влади медіавласників, стверджує головний редактор ТВі
У власників медіа свої інтереси, а у журналістів свої – Віталій Портников

У власників медіа свої інтереси, а у журналістів свої, і треба навчитися їх обстоювати. Про це говорить головний редактор каналу ТВі Віталій Портников у своєму блозі, коментуючи продаж UMH Group.

 

«Для багатьох моїх колег це (продаж UMH Group - ТК), очевидно, означає, що " всьо пропало!", і тепер формально незалежні видання будуть майданчиком пропагандистської політики або сім'ї, або ще когось, хто стоїть за новим власником, якого ще рік тому ніхто не знав. Я втомився від цинізму журналісті. Я втомився від того, що колеги-журналісти весь час намагаються створити певні моделі, які не мають нічого спільного з реальністю, та ще й переконати у чесності цих моделей своїх читачів, слухачів та глядачів», - зазначає Віталій Портников.

 

Сьогодні в Україні бути медіавласником означає бути у тісних стосунках з владою, бути зобов'язаним враховувати її інтереси у своїй діяльності, констатує Віталій Портников. Такого роду зобов'язання мав і, очевидно, виконував й Борис Ложкін, тепер вже екс-власник UMH. Тому журналістам не треба бути наївними і слід усвідомлювати: коли у журналіста є сумління та щире бажання працювати в інтересах своєї аудиторії, ніякий власник не стане йому перешкодою.  

 

Нагадаємо, що група компаній UMH Group і СЄПЕК (ВЕТЕК) підписали угоду купівлі-продажу 98% акцій медіа-холдингу. Планується, що операція буде завершена в першому кварталі 2014 року. До остаточного закриття угоди управлінський склад медіахолдингу залишається незмінним. 98% акцій компанії передано на зберігання ескроу-агенту (однієї з авторитетних юридичних компаній Великобританії).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18940
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду