«Вікна» проігнорували акцію журналістів у Кабміні

«Вікна» проігнорували акцію журналістів у Кабміні

22 Травня 2013
23448
22 Травня 2013
20:45

«Вікна» проігнорували акцію журналістів у Кабміні

23448
Жоден із каналів StarLightMedia не згадав про те, що журналістка СТБ Євгенія Мотрич - учасниця акції мовчазного протесту журналістів
«Вікна» проігнорували акцію журналістів у Кабміні
«Вікна» проігнорували акцію журналістів у Кабміні

Новина про мовчазний протест журналістів у Кабміні моментально поширилася в мережі та в телевізійному просторі. Принаймні, вечірні випуски новин на 5-му каналі, «Україні», Новому, ICTV та «Інтері» сюжет про журналістську акцію зробили центральним. «1+1» також дав сюжет, хоч і не першим у випуску. Серед учасників акції була й журналіст СТБ Євгенія Мотрич. Її синхрон, до речі, записав 5 канал, використавши у своїх сюжетах про протест.

 

Тим часом рідний канал Євгенії у програмі «Вікна» о 18-й навіть не згадав про новину, що стала топовою для більшості загальнонаціональних телемовників. Натомість, як це вже повелося, смакував подробиці звірячих 5-годинних тортур над підлітками, що закінчилися смертю одного з них, та здогадним фактом педофілії в луцькій лікарні.

 

Чим керувалися редактори «Вікон», коли вирішили проігнорувати подію, в якій брала участь журналіст СТБ, невідомо. Можливо, протестні акції просто не лягають у новітню концепцію новин на СТБ, які колись визнавалися найкращими. А можливо, редактори «Вікон» вирішили, що вистачить із глядача й сюжетів про протест у Кабміні на двох інших каналах холдингу Віктора Пінчука. Джерела «Детектор медіа» з СТБ стверджують, що керівництво відмовилося від сюжету з етичних та естетичних міркувань, мовляв, некрасиво повертатися до прем'єр-міністра, старшої за віком людини, спиною.

 

І Новий та ICTV таки не підвели. «Репортер» узагалі акцію в Кабміні висвітлив з усіх можливих позицій. Тут знайшли місце й для вже розтиражованих кадрів, де журналісти повернулися до Азарова спинами з табличками «Сьогодні - журналіст. Завтра - сестра, дружина, мати. Дійте!», та гнівної реакції прем'єра з наказом «переписати пофамільно й позбавити акредитації». Автори продемонстрували думки всіх сторін конфлікту - від учасників протесту до медіаекспертів та чиновників і народних депутатів. Одне слово, саме із сюжету в «Репортрері» можна було скласти повне уявлення про те, що саме відбулося в Кабміні й на чиєму боці правда.

 

«Факти» на каналі ICTV обмежилися розповіддю про те, що десяток журналістів вимагали від Азарова розслідувати побиття Ольги Сніцарчук, та показали кадри з найвищим гнівом. З учасників акції записали синхрон журналістки Наталки Тарасовської з «ЛігаБізнесІнформ».

 

Проте жоден із каналів холдингу не згадав про те, що журналістка StarLightMedia Євгенія Мотрич - учасниця акції мовчазного протесту журналістів. Хтозна, може, в такий спосіб тут намагаються і вовків нагодувати, й овечок уберегти? Правда, наші журналісти, дякувати богу, на овечок не схожі.

 

P. S. У коментарі «Українській правді» шеф-редактор новин Володимир Павлюк повідомив, що сюжет з'явиться у випуску новин, що вийде в ефір о 22:00. Причини затримки виходу матеріалу він не пояснив, кинувши слухавку.

 

У випуску новин о 22.00 СТБ таки повідомив про акцію в Кабміні, давши відео з коментарями і начиткою ведучого.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23448
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ДимОК
3991 дн. тому
Лишили дармоедов работы - а вони на полстраны)))
Гость
3991 дн. тому
По сообщению Украинской правды, корреспондент Лігабізнесінформ Наталия Тарасовская сообщила, что аккредитации лишили ее, журналистку 5 канала Ирину Герасимову, корреспондента Дела Веру Щербакову, журналистов РБК, Українських новин и Коммерсанта. Ну наконец-то прояснилось,кто мутит воду,эти журналисты,поднявшие шум с "избиением" являются сотрудниками Турчиновских интернет-изданий и Порошенковского самого Чэсного канала.Лучшие из лучших)))))))))))))
Пиночет
3991 дн. тому
СТБ - всегда подстилкой для власти был. Проституированное руководство.. что тут попишешь...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду