detector.media
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
22.05.2013 20:45
«Вікна» проігнорували акцію журналістів у Кабміні
«Вікна» проігнорували акцію журналістів у Кабміні
Жоден із каналів StarLightMedia не згадав про те, що журналістка СТБ Євгенія Мотрич - учасниця акції мовчазного протесту журналістів

Новина про мовчазний протест журналістів у Кабміні моментально поширилася в мережі та в телевізійному просторі. Принаймні, вечірні випуски новин на 5-му каналі, «Україні», Новому, ICTV та «Інтері» сюжет про журналістську акцію зробили центральним. «1+1» також дав сюжет, хоч і не першим у випуску. Серед учасників акції була й журналіст СТБ Євгенія Мотрич. Її синхрон, до речі, записав 5 канал, використавши у своїх сюжетах про протест.

 

Тим часом рідний канал Євгенії у програмі «Вікна» о 18-й навіть не згадав про новину, що стала топовою для більшості загальнонаціональних телемовників. Натомість, як це вже повелося, смакував подробиці звірячих 5-годинних тортур над підлітками, що закінчилися смертю одного з них, та здогадним фактом педофілії в луцькій лікарні.

 

Чим керувалися редактори «Вікон», коли вирішили проігнорувати подію, в якій брала участь журналіст СТБ, невідомо. Можливо, протестні акції просто не лягають у новітню концепцію новин на СТБ, які колись визнавалися найкращими. А можливо, редактори «Вікон» вирішили, що вистачить із глядача й сюжетів про протест у Кабміні на двох інших каналах холдингу Віктора Пінчука. Джерела «Детектор медіа» з СТБ стверджують, що керівництво відмовилося від сюжету з етичних та естетичних міркувань, мовляв, некрасиво повертатися до прем'єр-міністра, старшої за віком людини, спиною.

 

І Новий та ICTV таки не підвели. «Репортер» узагалі акцію в Кабміні висвітлив з усіх можливих позицій. Тут знайшли місце й для вже розтиражованих кадрів, де журналісти повернулися до Азарова спинами з табличками «Сьогодні - журналіст. Завтра - сестра, дружина, мати. Дійте!», та гнівної реакції прем'єра з наказом «переписати пофамільно й позбавити акредитації». Автори продемонстрували думки всіх сторін конфлікту - від учасників протесту до медіаекспертів та чиновників і народних депутатів. Одне слово, саме із сюжету в «Репортрері» можна було скласти повне уявлення про те, що саме відбулося в Кабміні й на чиєму боці правда.

 

«Факти» на каналі ICTV обмежилися розповіддю про те, що десяток журналістів вимагали від Азарова розслідувати побиття Ольги Сніцарчук, та показали кадри з найвищим гнівом. З учасників акції записали синхрон журналістки Наталки Тарасовської з «ЛігаБізнесІнформ».

 

Проте жоден із каналів холдингу не згадав про те, що журналістка StarLightMedia Євгенія Мотрич - учасниця акції мовчазного протесту журналістів. Хтозна, може, в такий спосіб тут намагаються і вовків нагодувати, й овечок уберегти? Правда, наші журналісти, дякувати богу, на овечок не схожі.

 

P. S. У коментарі «Українській правді» шеф-редактор новин Володимир Павлюк повідомив, що сюжет з'явиться у випуску новин, що вийде в ефір о 22:00. Причини затримки виходу матеріалу він не пояснив, кинувши слухавку.

 

У випуску новин о 22.00 СТБ таки повідомив про акцію в Кабміні, давши відео з коментарями і начиткою ведучого.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY