Стрічку про Україну відзначила Нацкомісія радіо і телебачення Литви

Стрічку про Україну відзначила Нацкомісія радіо і телебачення Литви

14 Травня 2013
19486
14 Травня 2013
12:10

Стрічку про Україну відзначила Нацкомісія радіо і телебачення Литви

19486
В рамках щорічного конкурсу «Pragiedruliai»
Стрічку про Україну відзначила Нацкомісія радіо і телебачення Литви
Стрічку про Україну відзначила Нацкомісія радіо і телебачення Литви
Документальна телевізійна стрічка «Між Німаном і Дніпром» (Tarp Nemuno ir Dniepro) визнана у Литві однією з найкращих телеробіт 2012 року. Про це повідомляє сайт Національної комісії радіо і телебачення країни. 

Фільм режисера Олексія Матвєєва оповідає про культурні та соціальні зв'язки України та Литви. «В історії наших країн чимало спільного - пошуки самоідентичності, боротьба за свободу і незалежність, а також багато особистих історій», - зазначає творча група картини.
 
Авторами роботи є литовські телевізійники. Зокрема, сценаристкою виступила журналістка Інгріда Лаймутіте.
 
Як повідомляє творча група, зйомки фільму тривали протягом місяця в 2012 році в 15 містах України - від Волині до Криму й Донбасу. Героями стрічки стали як литовці, що живуть і працюють в Україні, так і багато відомих українців, які мають особисті зв'язки з Литвою. Зокрема, це музикант Олег Скрипка, політики та спортсмени Віталій Кличко і Олександр Волков, міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, письменник Дмитро Чередниченко, журналіст Віталій Квітка та інші.

У фільмі звучить музика гурту «Воплі Відоплясова».
 
Конкурс «Pragiedruliai» цього року пройшов в одинадцяте. Його засновано Національною комісією радіо і телебачення Литви спільно з фондом підтримки преси радіо і ТБ.  Від початку у ньому брали участь лише виробники телешоу. Минулого року список номінацій розширився, а також додалися спеціальні нагороди і номінації.
 
Окрім телефільму «Між Німаном і Дніпром», цього року було відзначено проект «Документалістика на радіо» виробництва «LRT radiją», шоу «Як народжуються легенди» на «LRT radiją» та «LRT klasiką», проект «Birutė Žilytė» із серії ілюстраторів дитячих книжок та інші. З повним переліком переможців можна ознайомитися тут
 
«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19486
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду