Шеф-редактор «Шустер live» пояснив, чому Медведчука транслювали в записі

Шеф-редактор «Шустер live» пояснив, чому Медведчука транслювали в записі

1 Травня 2013
22288
1 Травня 2013
14:00

Шеф-редактор «Шустер live» пояснив, чому Медведчука транслювали в записі

22288
Це не перший випадок виходу ток-шоу або його частини в записі, а не live, розповів Андрій Трухан
Шеф-редактор «Шустер live» пояснив, чому Медведчука транслювали в записі
Шеф-редактор «Шустер live» пояснив, чому Медведчука транслювали в записі

Перша частина програми «Шустер live» за участі голови організації «Український вибір» Віктора Медведчука 26 квітня на телеканалі «Інтер» транслювалася в записі через неможливість пана Медведчука і його російського колеги Сергія Глазьєва взяти участь у прямому ефірі. Про це в коментарі «Детектор медіа» розповів шеф-редактор суспільно-політичного ток-шоу «Шустер live» Андрій Трухан.

 

Зі слів пана Трухана, в ефірі «Шустер live» і раніше були складові ток-шоу, які транслювалися в записі - через неможливість того чи іншого гостя знайти час для прямого ефіру.

 

Шеф-редактор наголосив, що редакція інформувала глядачів про запис. Під час першої частини «Шустер live» в ефірі був відсутній фірмовий значок програми, а в другій частині Савік Шустер повідомив про те, що раніше це був запис пояснив його причину.

 

Наводимо відповіді пана Трухана на запитання «Детектор медіа» в повному обсязі:

 

- За даними ЗМІ, частина ток-шоу «Шустер live» за участі голови організації «Український вибір» Віктора Медведчука транслювалася в записі. Чи відповідає дійсності ця інформація?

- Так, значна частина ток-шоу «Шустер live», навіть більша частина програми за участі лідера організації «Український вибір» Віктора Медведчука, транслювалася в записі.

 

- З яких саме причин і ким саме було прийняте таке рішення?

- Це рішення було прийняте виключно тому, що пан Mедведчук та його російський колега Сергій Глазьєв не мали можливості через свої попередні плани взяти участь у прямому ефірі в п'ятницю, 26 квітня. Рішення показати масштабно пана Медведчука хоч би й у записі було прийнято Савіком Шустером та редакцією програми зі згоди Віктора Медведчука та його прес-служби.

 

- Чи розглядалася можливість присутності пана Медведчука і в прямому ефірі «Шустер live», де в другій частині програми продовжилася дискусія щодо ухвалення угоди про асоціацію з Євросоюзом? Чому?

- Так, розглядалась. Ми завжди запрошуємо гостей насамперед прийти на прямий ефір - бо це завжди цікавіше й гостям, і глядачам у студії та біля екрану. Пан Медведчук та його прес-служба були поінформовані гостьовим редактором паном Олексієм Стукало неодноразово й задовго до початку запису про продовження теми в п'ятницю в прямому ефірі. А після запису про те саме - шеф-редактором «Шустер live». Проте і пан Медведчук, і його прес-секретар Міша відповіли мені, що, на жаль, це неможливо, у них інші плани. Нам також дуже прикро, що навіть у записі програми не змогли взяти участі інші яскраві прихильники Митного союзу, як-от колишній прем'єр-міністр Білорусії Сергій Сидорський та лідери компартій України та Росії Петро Симоненко і Геннадій Зюганов, які дали попередню згоду, але потім не знайшли часу ні для прямого ефіру, ні для запису.

 

- Чи були раніше в ефірі «Шустер live» складові ток-шоу, які транслювалися в записі? Наскільки часто і з яких причин, загалом, приймалися такі рішення?

- Так, в ефірі «Шустер live» і раніше були складові ток-шоу, які транслювалися в записі. На щастя, це бувало рідко, як виняток, і єдиною причиною завжди була неможливість того чи іншого гостя знайти час для зустрічі з глядачами саме під час прямого ефіру. Більш того, мій перший як шеф-редактора «Шустер live» від 23 листопада 2012 року повністю йшов у записі, бо цього дня у ведучого ток-шоу Савіка Шустера був ювілей, і ми в подарунок йому вирішили записати програму напередодні. А зараз, коли вся редакція у відпустці, я монтую цікаву програму «Кубок українських шкіл. Історія, яка сталася у світі в 1939-1945 роках минулого століття», яка вийде в ефір «Інтера» 10 травня. У ній змагаються за звання найкращих знавців Другої світової війни юні історики Києва, Львова, Одеси та Харкова. А судить їхнє змагання перший президент України Леонід Кравчук. І знову причина того, що програма вийде не в прямому ефірі, а в записі, полягає в неможливості зібрати всіх учасників саме 10 травня о 20.30 у нас у студії.

 

- Чи вважаєте за необхідне інформувати глядачів про те, що частина програми «Шустер live» не є live?

- Ми завжди інформуємо глядачів, якщо «Шустер live» або його частина йдуть у записі. Цього разу про те, що ток-шоу йде в записі, свідчила відсутність на екрані нашого фірмового значка «Шустер live». Я як шалений футбольний вболівальник, котрий завжди шукає на екрані значок прямого ефіру «Live», вважав, що цього достатньо. Коли ж ми помітили в соціальних мережах дискусію, live це чи не live, то Савік Шустер у перші ж хвилини прямого ефіру пояснив, що раніше це був запис та в чому причина запису цієї частини програми.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22288
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду