detector.media
01.05.2013 14:00
Шеф-редактор «Шустер live» пояснив, чому Медведчука транслювали в записі
Шеф-редактор «Шустер live» пояснив, чому Медведчука транслювали в записі
Це не перший випадок виходу ток-шоу або його частини в записі, а не live, розповів Андрій Трухан

Перша частина програми «Шустер live» за участі голови організації «Український вибір» Віктора Медведчука 26 квітня на телеканалі «Інтер» транслювалася в записі через неможливість пана Медведчука і його російського колеги Сергія Глазьєва взяти участь у прямому ефірі. Про це в коментарі «Детектор медіа» розповів шеф-редактор суспільно-політичного ток-шоу «Шустер live» Андрій Трухан.

 

Зі слів пана Трухана, в ефірі «Шустер live» і раніше були складові ток-шоу, які транслювалися в записі - через неможливість того чи іншого гостя знайти час для прямого ефіру.

 

Шеф-редактор наголосив, що редакція інформувала глядачів про запис. Під час першої частини «Шустер live» в ефірі був відсутній фірмовий значок програми, а в другій частині Савік Шустер повідомив про те, що раніше це був запис пояснив його причину.

 

Наводимо відповіді пана Трухана на запитання «Детектор медіа» в повному обсязі:

 

- За даними ЗМІ, частина ток-шоу «Шустер live» за участі голови організації «Український вибір» Віктора Медведчука транслювалася в записі. Чи відповідає дійсності ця інформація?

- Так, значна частина ток-шоу «Шустер live», навіть більша частина програми за участі лідера організації «Український вибір» Віктора Медведчука, транслювалася в записі.

 

- З яких саме причин і ким саме було прийняте таке рішення?

- Це рішення було прийняте виключно тому, що пан Mедведчук та його російський колега Сергій Глазьєв не мали можливості через свої попередні плани взяти участь у прямому ефірі в п'ятницю, 26 квітня. Рішення показати масштабно пана Медведчука хоч би й у записі було прийнято Савіком Шустером та редакцією програми зі згоди Віктора Медведчука та його прес-служби.

 

- Чи розглядалася можливість присутності пана Медведчука і в прямому ефірі «Шустер live», де в другій частині програми продовжилася дискусія щодо ухвалення угоди про асоціацію з Євросоюзом? Чому?

- Так, розглядалась. Ми завжди запрошуємо гостей насамперед прийти на прямий ефір - бо це завжди цікавіше й гостям, і глядачам у студії та біля екрану. Пан Медведчук та його прес-служба були поінформовані гостьовим редактором паном Олексієм Стукало неодноразово й задовго до початку запису про продовження теми в п'ятницю в прямому ефірі. А після запису про те саме - шеф-редактором «Шустер live». Проте і пан Медведчук, і його прес-секретар Міша відповіли мені, що, на жаль, це неможливо, у них інші плани. Нам також дуже прикро, що навіть у записі програми не змогли взяти участі інші яскраві прихильники Митного союзу, як-от колишній прем'єр-міністр Білорусії Сергій Сидорський та лідери компартій України та Росії Петро Симоненко і Геннадій Зюганов, які дали попередню згоду, але потім не знайшли часу ні для прямого ефіру, ні для запису.

 

- Чи були раніше в ефірі «Шустер live» складові ток-шоу, які транслювалися в записі? Наскільки часто і з яких причин, загалом, приймалися такі рішення?

- Так, в ефірі «Шустер live» і раніше були складові ток-шоу, які транслювалися в записі. На щастя, це бувало рідко, як виняток, і єдиною причиною завжди була неможливість того чи іншого гостя знайти час для зустрічі з глядачами саме під час прямого ефіру. Більш того, мій перший як шеф-редактора «Шустер live» від 23 листопада 2012 року повністю йшов у записі, бо цього дня у ведучого ток-шоу Савіка Шустера був ювілей, і ми в подарунок йому вирішили записати програму напередодні. А зараз, коли вся редакція у відпустці, я монтую цікаву програму «Кубок українських шкіл. Історія, яка сталася у світі в 1939-1945 роках минулого століття», яка вийде в ефір «Інтера» 10 травня. У ній змагаються за звання найкращих знавців Другої світової війни юні історики Києва, Львова, Одеси та Харкова. А судить їхнє змагання перший президент України Леонід Кравчук. І знову причина того, що програма вийде не в прямому ефірі, а в записі, полягає в неможливості зібрати всіх учасників саме 10 травня о 20.30 у нас у студії.

 

- Чи вважаєте за необхідне інформувати глядачів про те, що частина програми «Шустер live» не є live?

- Ми завжди інформуємо глядачів, якщо «Шустер live» або його частина йдуть у записі. Цього разу про те, що ток-шоу йде в записі, свідчила відсутність на екрані нашого фірмового значка «Шустер live». Я як шалений футбольний вболівальник, котрий завжди шукає на екрані значок прямого ефіру «Live», вважав, що цього достатньо. Коли ж ми помітили в соціальних мережах дискусію, live це чи не live, то Савік Шустер у перші ж хвилини прямого ефіру пояснив, що раніше це був запис та в чому причина запису цієї частини програми.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY