До 200-річчя Тараса Шевченка Перший стартує із кількома новими проектами

29 Березня 2013
19710
29 Березня 2013
12:58

До 200-річчя Тараса Шевченка Перший стартує із кількома новими проектами

19710
До 200-річчя Тараса Шевченка Перший стартує із кількома новими проектами

Перший національний включив у програму до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка кілька власних нових проектів, повідомляє прес-служба каналу.

 

Перший національний вже розпочав показ нового проекту «Жива душа поетова святая» - серії міжпрограмних роликів, у яких відомі громадські діячі, представники культури розмірковують про внесок Т. Г. Шевченка в українську культуру і читають його безсмертні твори. Вірші Кобзаря прозвучать в проекті у виконанні Миколи Жулинського, Лариси Кадирової, Мирослава Поповича, Олега Скрипки, Євгена Сверстюка, Павла Мовчана, Івана Драча, Левка Лук'яненка, Остапа Ступки, Лариси Скорик. Крім того глядачі побачать унікальні рукописні рядки творів Кобзаря.

 

З 10 березня на Першому національному стартував спеціальний проект у рамках програми «Підсумки тижня», присвячений окремим сторінкам життя і творчості Тараса Шевченка, який виходитиме в ефірі телеканалу протягом усього 2013 року.

 

22 травня, у день 152-ї річниці з дня перепоховання Тараса Шевченка, Перший у прямому ефірі покаже відкритий урок, присвячений поетові.

 

Також телеканал запропонує своїм глядачам нове графічне оформлення, провідною темою якого стане життя і творчість поета.

 

Упродовж 2013 року НТКУ підготує два документальні фільми, присвячені маловідомим сторінкам життя Тараса Шевченка.

 

До того ж, у 2013 році в ефірі Першого Національного буде транслюватися серія 3D-роликів під назвою «Невідомий Шевченко».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19710
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду