detector.media
29.03.2013 12:58
До 200-річчя Тараса Шевченка Перший стартує із кількома новими проектами
До 200-річчя Тараса Шевченка Перший стартує із кількома новими проектами

Перший національний включив у програму до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка кілька власних нових проектів, повідомляє прес-служба каналу.

 

Перший національний вже розпочав показ нового проекту «Жива душа поетова святая» - серії міжпрограмних роликів, у яких відомі громадські діячі, представники культури розмірковують про внесок Т. Г. Шевченка в українську культуру і читають його безсмертні твори. Вірші Кобзаря прозвучать в проекті у виконанні Миколи Жулинського, Лариси Кадирової, Мирослава Поповича, Олега Скрипки, Євгена Сверстюка, Павла Мовчана, Івана Драча, Левка Лук'яненка, Остапа Ступки, Лариси Скорик. Крім того глядачі побачать унікальні рукописні рядки творів Кобзаря.

 

З 10 березня на Першому національному стартував спеціальний проект у рамках програми «Підсумки тижня», присвячений окремим сторінкам життя і творчості Тараса Шевченка, який виходитиме в ефірі телеканалу протягом усього 2013 року.

 

22 травня, у день 152-ї річниці з дня перепоховання Тараса Шевченка, Перший у прямому ефірі покаже відкритий урок, присвячений поетові.

 

Також телеканал запропонує своїм глядачам нове графічне оформлення, провідною темою якого стане життя і творчість поета.

 

Упродовж 2013 року НТКУ підготує два документальні фільми, присвячені маловідомим сторінкам життя Тараса Шевченка.

 

До того ж, у 2013 році в ефірі Першого Національного буде транслюватися серія 3D-роликів під назвою «Невідомий Шевченко».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY