Несвята трійця Нового вирушила в «КабріоЛіто»

15 Липня 2012
14342
15 Липня 2012
19:15

Несвята трійця Нового вирушила в «КабріоЛіто»

14342
Ознайомити українців з Україною й прокласти цікаві туристичні маршрути – одна з цілей «КабріоЛіта», а об’єднані заради рейтингів колишні «підйомівці» успішно це роблять
Несвята трійця Нового вирушила в «КабріоЛіто»

Якби в Нового каналу не було Притули, Фреймут і Педана, їх слід було б «вигадати». Принаймні, для того, аби якось змусити рейтинги й частки підскочити. Сподівання продюсерів на те, що возз'єднання легендарної трійці в одному проекті стане хітом літнього сезону, цілком виправдалися: прем'єра програми «КабріоЛіто» взяла хороші показники.

 

До «КабріоЛіта» після вікопомного «Підйому» Притула - Фреймут - Педан якщо й збиралися разом, то ненадовго. Приміром, у проекті «Хто зверху», де Ольга та Сергій були капітанами чоловічої та жіночої команд, а Сашко - «його високосправедливістю» суддею.

 

Уже під час цього проекту, який навіть по закінченню зйомок нових програм іде в повторах із досить великим успіхом, і глядачам, і топ-менеджерам стало зрозуміло те, що лежало на поверхні ще три роки тому: ця трійця - просто скарб для каналу. Тож після запуску «Підйому» з новими ведучими Сашком Скічком, Юлією Довган та Славком Соломкою, яких благословив сам Педан в образі Капелюшника з фільму «Аліса в країні чудес», довелося Новому замислитися: в який саме спосіб возз'єднати трійцю, без якої Новий канал уже просто не сприймається й не мислиться його відданими шанувальниками.

 

Отож для них придумали проект, який, з одного боку, дає змогу кожному з учасників виявити свої найсильніші сторони, а з другого - показати наймальовничіші місця України в усій їх красі. У програмі є ще й третій бік - ведучі й автори «КабріоЛіта» в своїх мандрах Україною мають виконувати побажання та завдання глядачів Нового, які ті залишають на сайті каналу та у Facebook.

 

Формат тревел-шоу, який обрали задля демонстрації «краси й сили» трійці, дуже вдячний. І ця трійця максимально використовує всі його можливості, аби приміряти на себе різні образи та продемонструвати власне вміння викручуватися з непростих ситуацій, якими багата кожна мандрівка Україною. Надто ж коли маршрут наступного дня обговорюється лише напередодні вночі.

 

У першому випуску глядачеві показали збори та подорож Тернопіллям. Почали з Притули, який скористався службовим становищем і запросив своїх колег у гості до своєї мами. «Притуляча мама» (вислів Ольги Фреймут) - це особлива й натхненна історія про українську маму взагалі. Вона наготувала стільки страв, що гості змушені були спакувати їх і роздавати зустрічним перехожим.

 

Отже, почавши подорож у Збаражі, дочекавшись нарешті Фреймут, котра, як і належить анекдотичній білявці в образі, спізнилася на кілька годин (та ще й приперла з собою купу валіз, де були «найнеобхідніші» речі у вигляді подушок, чобітків чи светрів), трійця поїхала далі, в напрямку Карпат. Зупинилася в селі Заліщики, де вирощують найславетніші й найсмачніші помідори. Гадаю, для багатьох глядачів факт, що томати з Заліщиків поставлялися на стіл членам Політбюро ЦК КПРС, став відкриттям.

 

«Тернопільський Сірий» та Олександр Ангел Педан настільки розфантазувалися з цього приводу, що перейменували Заліщики на Томато-сіті й намалювали цьому селищу таке велике майбутнє, що в анімаційному варіанті їхніх фантазій воно виглядало достоту як Нью-Васюки в кінокомедії «12 стільців» Леоніда Гайдая.

 

До речі, про «анімаційну» частину цього тревел-шоу. Назагал вона справляє гарне враження, хоча кілька словників авторам титрів не завадили б, серед них - російсько-український та орфографічний. Помилки, втім - це біда редакторів майже всіх проектів Нового.

 

Сергій Притула в «КабріоЛіті» чи то з власної волі, чи то за бажанням сценаристів отримав амлуа такого собі резонера. Тож йому доводиться повсякчас про цю роль пам'ятати й не виходити з неї навіть тоді, коли він не подорожує в компанії друзів, а представляє новий проект у колись своєму «Підйомі». Бо чимось іншим пояснити нервозність цього резонера в ефірі ранкового новоканального шоу пояснити важко. Ба більше: Притула настільки увійшов у свій образ невдоволеного буркотуна, що новим «підйомівцям» заявив, показавши на кожного пальцями: «Ти, ти й ти! Я вас усіх ненавиджу, бо через вас нас усі забули!»

 

Не втрималося це «обличчя каналу» і від заздрісних кпинів на адресу Ольги Фреймут, «Ревізор» якої після «Підйому» став для ведучої й самого каналу топовою програмою, за визнанням самого Притули. І тепер, коли подорожні кудись прибувають на нічліг, адміністрація готелів вишиковується перед гостями в повному складі й починає звітувати перед Фреймут, коли саме й які недоліки в своєму закладі вони виправлять.

 

На відміну від свого товариша, який, за задумом авторів проекту, мав відповідати за гумористичну складову, але наразі виконує роль старого буркотуна, Сашко Педан випромінює світло й часто-густо рятує ситуації, до яких потрапляють подорожні. То він дружньо кепкує з Олі Фреймут, яка чомусь вирішила, що Кармелюк сидів у казематах фортеці в Кам'янці-Подільському в XVI столітті (насправді - в ХІХ столітті, що й було написано на табличці, яку показав Педан Фреймут). То хвалить за кмітливість того ж таки Притулу, який сім років не їздив за кермом авто, але, програвши в карти, був змушений вести кабріолет групи до самого Кам'янця і знайшов-таки шанувальника, котрий і довіз Сірого до міста. Тим часом Ольга Фреймут лишилася в своєму образі білявки, якій у товаристві чоловіків дозволено якщо не все, то багато чого. Зокрема, трохи (але в міру!) вередувати на предмет відсутності гарячої води чи спеки й пилюки в дорозі.

 

Але в усьому іншому єдина жінка в компанії мандрівників із Нового наразі виявляє просто-таки ангельське терпіння й мужньо зносить усі труднощі нелегкого шляху. Україна, як відомо, це вам не вмита Європа з її суперавтобанами, а справжня терра інкогніта, де на кожному кроці на мандрівника чатують прикрі несподіванки у вигляді відсутності дороги як такої.

 

В гори, приміром, трійці довелося видиратися на квадроциклах. І щоб ви не сумнівалися, Ольга Фреймут, хоч як умовляв її Педан сісти на його машину за спиною, таки залізла на сидіння цього нестандартного транспортного засобу й проїхала на ньому аж 700 метрів! Після чого здалася на вмовляння Сашка Педана, приставши-таки на його пропозицію.

 

Гора Хрест, куди наші подорожні вибралися на заході сонця, справила на них, як і на глядачів, враження неперевершене. Сергій Притула, озираючись на це видовище, сказав: «Заради такого краєвиду можна було й пилюку поковтати!». І в цьому з ним солідарний Сашко Педан - під час їхньої з Ольгою водної подорожі на катері по Дністру до Кам'янця (тоді, коли Притула мусив їхати сушею) він не стомлювався вигукувати щось на кшталт: «Яка там Чорногорія, яка Хорватія!».

 

Власне, ознайомити українців з Україною й прокласти цікаві туристичні маршрути - одна з цілей «КабріоЛіта». І наразі трійця колишніх «підйомівців» цілком успішно це робить. Зі своїми фірмовими підколками та за допомогою візуалізованих в анімаційних вставках власних фантазій чи інформаційних табличок про місця, де зупиняється група.

 

Перед тим як їхати у свою велику літню відпустку, ведучі написали, які мрії вони б хотіли втілити під час мандрівки. Ольга Фреймут наразі не знайшла мольфара і не вийшла заміж, а також не побувала у воронячому гнізді. Педан, який мріяв заграти на трембіті, таки знайшов цей гуцульський інструмент і видув із нього трохи моторошний звук. Мабуть, він не знав, що цю гігантську вувузелу використовують лише у ритуалах похорону та весілля. Але ці знання - попереду, бо пригоди, хочеться сподіватися, триватимуть ще довго.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14342
Читайте також
17.10.2012 17:57
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
27 877
10.10.2012 19:10
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
24 913
03.10.2012 17:58
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
17 117
19.09.2012 12:50
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
29 319
12.09.2012 17:14
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
11 419
22.08.2012 16:07
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
20 111
15.08.2012 16:23
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
28 736
08.08.2012 11:55
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
30 687
01.08.2012 18:04
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
27 625
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду