detector.media
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
15.07.2012 19:15
Несвята трійця Нового вирушила в «КабріоЛіто»
Несвята трійця Нового вирушила в «КабріоЛіто»
Ознайомити українців з Україною й прокласти цікаві туристичні маршрути – одна з цілей «КабріоЛіта», а об’єднані заради рейтингів колишні «підйомівці» успішно це роблять

Якби в Нового каналу не було Притули, Фреймут і Педана, їх слід було б «вигадати». Принаймні, для того, аби якось змусити рейтинги й частки підскочити. Сподівання продюсерів на те, що возз'єднання легендарної трійці в одному проекті стане хітом літнього сезону, цілком виправдалися: прем'єра програми «КабріоЛіто» взяла хороші показники.

 

До «КабріоЛіта» після вікопомного «Підйому» Притула - Фреймут - Педан якщо й збиралися разом, то ненадовго. Приміром, у проекті «Хто зверху», де Ольга та Сергій були капітанами чоловічої та жіночої команд, а Сашко - «його високосправедливістю» суддею.

 

Уже під час цього проекту, який навіть по закінченню зйомок нових програм іде в повторах із досить великим успіхом, і глядачам, і топ-менеджерам стало зрозуміло те, що лежало на поверхні ще три роки тому: ця трійця - просто скарб для каналу. Тож після запуску «Підйому» з новими ведучими Сашком Скічком, Юлією Довган та Славком Соломкою, яких благословив сам Педан в образі Капелюшника з фільму «Аліса в країні чудес», довелося Новому замислитися: в який саме спосіб возз'єднати трійцю, без якої Новий канал уже просто не сприймається й не мислиться його відданими шанувальниками.

 

Отож для них придумали проект, який, з одного боку, дає змогу кожному з учасників виявити свої найсильніші сторони, а з другого - показати наймальовничіші місця України в усій їх красі. У програмі є ще й третій бік - ведучі й автори «КабріоЛіта» в своїх мандрах Україною мають виконувати побажання та завдання глядачів Нового, які ті залишають на сайті каналу та у Facebook.

 

Формат тревел-шоу, який обрали задля демонстрації «краси й сили» трійці, дуже вдячний. І ця трійця максимально використовує всі його можливості, аби приміряти на себе різні образи та продемонструвати власне вміння викручуватися з непростих ситуацій, якими багата кожна мандрівка Україною. Надто ж коли маршрут наступного дня обговорюється лише напередодні вночі.

 

У першому випуску глядачеві показали збори та подорож Тернопіллям. Почали з Притули, який скористався службовим становищем і запросив своїх колег у гості до своєї мами. «Притуляча мама» (вислів Ольги Фреймут) - це особлива й натхненна історія про українську маму взагалі. Вона наготувала стільки страв, що гості змушені були спакувати їх і роздавати зустрічним перехожим.

 

Отже, почавши подорож у Збаражі, дочекавшись нарешті Фреймут, котра, як і належить анекдотичній білявці в образі, спізнилася на кілька годин (та ще й приперла з собою купу валіз, де були «найнеобхідніші» речі у вигляді подушок, чобітків чи светрів), трійця поїхала далі, в напрямку Карпат. Зупинилася в селі Заліщики, де вирощують найславетніші й найсмачніші помідори. Гадаю, для багатьох глядачів факт, що томати з Заліщиків поставлялися на стіл членам Політбюро ЦК КПРС, став відкриттям.

 

«Тернопільський Сірий» та Олександр Ангел Педан настільки розфантазувалися з цього приводу, що перейменували Заліщики на Томато-сіті й намалювали цьому селищу таке велике майбутнє, що в анімаційному варіанті їхніх фантазій воно виглядало достоту як Нью-Васюки в кінокомедії «12 стільців» Леоніда Гайдая.

 

До речі, про «анімаційну» частину цього тревел-шоу. Назагал вона справляє гарне враження, хоча кілька словників авторам титрів не завадили б, серед них - російсько-український та орфографічний. Помилки, втім - це біда редакторів майже всіх проектів Нового.

 

Сергій Притула в «КабріоЛіті» чи то з власної волі, чи то за бажанням сценаристів отримав амлуа такого собі резонера. Тож йому доводиться повсякчас про цю роль пам'ятати й не виходити з неї навіть тоді, коли він не подорожує в компанії друзів, а представляє новий проект у колись своєму «Підйомі». Бо чимось іншим пояснити нервозність цього резонера в ефірі ранкового новоканального шоу пояснити важко. Ба більше: Притула настільки увійшов у свій образ невдоволеного буркотуна, що новим «підйомівцям» заявив, показавши на кожного пальцями: «Ти, ти й ти! Я вас усіх ненавиджу, бо через вас нас усі забули!»

 

Не втрималося це «обличчя каналу» і від заздрісних кпинів на адресу Ольги Фреймут, «Ревізор» якої після «Підйому» став для ведучої й самого каналу топовою програмою, за визнанням самого Притули. І тепер, коли подорожні кудись прибувають на нічліг, адміністрація готелів вишиковується перед гостями в повному складі й починає звітувати перед Фреймут, коли саме й які недоліки в своєму закладі вони виправлять.

 

На відміну від свого товариша, який, за задумом авторів проекту, мав відповідати за гумористичну складову, але наразі виконує роль старого буркотуна, Сашко Педан випромінює світло й часто-густо рятує ситуації, до яких потрапляють подорожні. То він дружньо кепкує з Олі Фреймут, яка чомусь вирішила, що Кармелюк сидів у казематах фортеці в Кам'янці-Подільському в XVI столітті (насправді - в ХІХ столітті, що й було написано на табличці, яку показав Педан Фреймут). То хвалить за кмітливість того ж таки Притулу, який сім років не їздив за кермом авто, але, програвши в карти, був змушений вести кабріолет групи до самого Кам'янця і знайшов-таки шанувальника, котрий і довіз Сірого до міста. Тим часом Ольга Фреймут лишилася в своєму образі білявки, якій у товаристві чоловіків дозволено якщо не все, то багато чого. Зокрема, трохи (але в міру!) вередувати на предмет відсутності гарячої води чи спеки й пилюки в дорозі.

 

Але в усьому іншому єдина жінка в компанії мандрівників із Нового наразі виявляє просто-таки ангельське терпіння й мужньо зносить усі труднощі нелегкого шляху. Україна, як відомо, це вам не вмита Європа з її суперавтобанами, а справжня терра інкогніта, де на кожному кроці на мандрівника чатують прикрі несподіванки у вигляді відсутності дороги як такої.

 

В гори, приміром, трійці довелося видиратися на квадроциклах. І щоб ви не сумнівалися, Ольга Фреймут, хоч як умовляв її Педан сісти на його машину за спиною, таки залізла на сидіння цього нестандартного транспортного засобу й проїхала на ньому аж 700 метрів! Після чого здалася на вмовляння Сашка Педана, приставши-таки на його пропозицію.

 

Гора Хрест, куди наші подорожні вибралися на заході сонця, справила на них, як і на глядачів, враження неперевершене. Сергій Притула, озираючись на це видовище, сказав: «Заради такого краєвиду можна було й пилюку поковтати!». І в цьому з ним солідарний Сашко Педан - під час їхньої з Ольгою водної подорожі на катері по Дністру до Кам'янця (тоді, коли Притула мусив їхати сушею) він не стомлювався вигукувати щось на кшталт: «Яка там Чорногорія, яка Хорватія!».

 

Власне, ознайомити українців з Україною й прокласти цікаві туристичні маршрути - одна з цілей «КабріоЛіта». І наразі трійця колишніх «підйомівців» цілком успішно це робить. Зі своїми фірмовими підколками та за допомогою візуалізованих в анімаційних вставках власних фантазій чи інформаційних табличок про місця, де зупиняється група.

 

Перед тим як їхати у свою велику літню відпустку, ведучі написали, які мрії вони б хотіли втілити під час мандрівки. Ольга Фреймут наразі не знайшла мольфара і не вийшла заміж, а також не побувала у воронячому гнізді. Педан, який мріяв заграти на трембіті, таки знайшов цей гуцульський інструмент і видув із нього трохи моторошний звук. Мабуть, він не знав, що цю гігантську вувузелу використовують лише у ритуалах похорону та весілля. Але ці знання - попереду, бо пригоди, хочеться сподіватися, триватимуть ще довго.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY