«Я так живу»: геть гламур!

12 Жовтня 2011
28351
12 Жовтня 2011
08:51

«Я так живу»: геть гламур!

28351
Балансуючи на грані «жовтизни» й респектабельності, нове обличчя «Плюсів» – Валерія Ушакова – зуміла зробити програму, що відповідає своїй назві. Враження від прем’єри
«Я так живу»: геть гламур!

Останні прем'єри на каналі «1+1» показують: «Плюси» впевнено рухаються в бік зміцнення іміджу своєї групи каналів. Мається на увазі активне чи то, перепрошую, перекуповування брендотворчих облич з інших каналів, чи то просто переманювання їх-таки кращими умовами для творчої самореалізації. Це відбулося з Андрієм Доманським та Оксаною Гутцайт (колись - ведучі Нового), десь із рік тому - з Русланом Сенічкіним (екс-ведучий «Подробностей» на «Інтері»). Не кажу вже про «підтягування» на «Плюси» успішних продакшнів із того ж таки Нового каналу.

 

Якщо хтось забув, нагадаю й про Катерину Осадчу, котра, швиденько перестрибнувши кілька років тому на «1+1» із досить маргінального ТОНІСа, значно розширила свою аудиторію любителів «Світського життя».

 

Таку тенденцію, попри всі волання колишніх начальників про зраду рідних каналів («ми тебе підібрали і в люди вивели, а ти, (censored), відплатив чорною невдячністю!»), можна тільки вітати. Адже цей процес взаємовигідний: канал в особі брендового обличчя набуває нових можливостей перетягти на себе аудиторію цього обличчя, а воно, те саме обличчя, сходить на новий щабель як у кар'єрі, так і в зарплаті. І звинувачувати в якійсь там зраді «батьків-педагогів» тих, хто охоче приймає пропозицію більш рейтингового каналу, просто смішно. На це здебільшого здатні лише ті, кому такі пропозиції не надходили і ніколи не надійдуть. Справді, якщо людина, працюючи на телебаченні, не мріє про те, щоб її побачили не лише мама з татом на, умовно кажучи, дециметровому телеканалі, вона ніколи не сягне професійних висот. Щоправда, в переході на більш успішні й просунуті телеканали є небезпека розчинитися в так званій редакційній політиці, яка часто-густо вимагає від заново заангажованих авторів та ведучих уміння йти на компроміс і «проскакувати між крапельок». Тут головне - щоб тих компромісів не помітив глядач!

 

Останнє надбання каналу «1+1» - Валерія Ушакова. Ця яскрава брюнетка ще не так давно виблискувала в програмах «Неспортивне життя» на «Мегаспорті», переформатованому нині в просто «Мега», де від спорту майже нічого не лишилося. А ще вона запам'яталася в ролі надзвичайно емоційної співведучої програми «Битва українських міст» на тому «Інтері», де генпродюсером був Єгор Бенкендорф.

 

9 жовтня, в неділю, відбувся її дебют на «Плюсах». Скажу одразу: перший виступ Валерії Ушакової в ролі автора та ведучої нового проекту «Я так живу» виявився неочікувано вдалим. Бо ж з анонсу, розміщеному на сайті каналу, можна було зрозуміти лише, що йдеться про якийсь рімейк давнього циклу Наталі Мосейчук «Приховане життя»: «Це проект, який покаже життя української еліти без купюр та упереджень. "Я так живу" - відверта розмова з яскравими та неординарними особистостями. Герої шоу будуть максимально відверті із ведучою - вони розповідатимуть про особисті перемоги та розчарування, страхи та захоплення.. "Ми хочемо вийти за рамки звичайних телевізійних образів та показати справжнє життя цікавих людей" - зауважує автор та ведуча проекту, Валерія Ушакова».

 

Та ще й герой першої авторської програми нового плюсівського обличчя - той самий, що колись так само відверто розмовляв із нині ведучою праймових новин ТСН, а саме - Євген Червоненко. Здавалося б, уже про кого, а про нього споживачі медійного продукту на просторах України знають усе. Виявилося, що таки ні. Упродовж 40 хвилин ефірного часу молода вродлива і дуже наполеглива Валерія Ушакова зуміла показати Червонця в таких ракурсах, яких ми його досі не бачили. Якщо продовжити порівняння з програмою «Приховане життя» Наталі Мосейчук, то «Я так живу», на відміну від попереднього проекту каналу з життя еліти, сказати б, більш «лайтовий» і «лайфовий» продукт.

 

Передусім таке враження створює дуже яскрава і красива картинка, тобто відеоряд. Починаючи з перших кадрів глядача налаштовують на щось добре, позитивне і навіть... старосвітське. Бо що можна подумати, коли на екрані з'являється розкішна, я би сказала навіть, типажна, але аж ніяк не типова українська красуня у вишиванці, намисті, яка їде на возі, запряженому доглянутими конячками? І все це - на тлі не менш розкішних краєвидів українських Карпат!

 

Виявилося, що Валерія Ушакова в такий спосіб запросила глядачів на перегони «Александров-ралі», які відбулися в серпні в Івано-Франківській та Чернівецькій областях. Але перегони, пояснила далі ведуча, - це лише привід душевно поспілкуватися з Євгеном Червоненком, головою Федерації автоспорту України. Що особливо прикметно і приємно - співрозмовники розмовляли виключно українською. Хоча жоден із них етнічним українцем чи українкою не є. І якщо перший гонщик країни все життя живе тут та ще й належить до єврейської нації, котра зазвичай легко вивчає мову країни, в якій випало жити, то Валерія Ушакова - росіянка, що народилася й до 17 років мешкала в казахському місті Семипалатинськ, а потім переїхала до Євпаторії! А ми знаємо, як важко дається українська саме тим, хто все свідоме життя розмовляв російською. Про це, до речі, згадує й сама Валерія: «Чесно кажучи, під час занять я плакала, адже для мене це було не так просто. Але коли я побачила, що в мене виходить - мене охопила радість і відчуття того, що я дійсно зможу це зробити».

 

Додам, що ця майбутня зірка українського телебачення сама захотіла вивчити мову і попросила про це знаменитого диктора й телеведучого Першого національного Анатолія Васяновича, який проводив для неї двогодинні тренінги 4 рази на тиждень. І це замість того, щоб поїхати в літню відпустку, як зробили всі її колеги по «Мегаспорту».

 

Як показала прем'єра програми «Я так живу», зусилля того вартували, бо з такою глибою, як Євген Червоненко, Валерія Ушакова цілком упоралася. Балансуючи на грані жовтизни й респектабельності, нова ведуча «Плюсів» зуміла зробити програму, що відповідає своїй назві. Летючий Єврей (англійською fly jew, прізвисько Червоненка ще з часів, коли він був єдиним євреєм у збірній автогонщиків за часів СРСР, і яке нині прикрашає його ралійну машину за 120 тися євро) не пустив ведучу хіба що до святої святих - у лазню. А ще - не дозволив залізти в замкову шпаринку аж надто особистого. Але про те, як ставиться його мама до того, що жодна з трьох дружин сина не була єврейкою, розказав. Як і про найсокровенніше - приміром, про те, як плакав із радості, коли Верховний суд визнав президентом Віктора Ющенка. Або ж про таку вже геть інтимну річ, як заповіт. Євген Альфредович переписав його після народження сина Альфреда, вважаючи, що коли спадкоємці знатимуть останню волю спадкодавця (чи як це тепер називається?), вони не чекатимуть із нетерпінням його смерті, «щоб ніхто не ділив вазочки».

 

Від прем'єрного показу програми «Я так живу», гадаю, дістали поживу і чоловіча половина аудиторії, і жіноча. Жінки обливалися слізьми, коли Червоненко розповідав про народження сина Альфреда і містичний збіг: як Юлія Тимошенко на засіданні Кабміну назвала голову тодішньої агенції з Євро-2012 Альфредом Євгеновичем, що народився буквально за кілька хвилин після цієї обмовки. Чоловіки ж прикипали до екранів, коли на них ревли гоночні машини ціною в сотні тисяч умовних одиниць. Усе-таки всі вони - просто дорослі діти, які до глибоких сивин тішаться машинками, байдуже, крихітні це моделі чи багатотонні монстри з неймовірною кількістю кінських сил. До таких належить і герой програми.

 

Валерія ж Ушакова завдяки зйомкам на ралі теж «доторкнулася до прекрасного», посидівши в машині екіпажу Салюка-молодшого та Червоненка. Тим самим долучившись до такого бажаного для багатьох життя нашої «еліти». При цьому, висловлюючи свої враження від спортивного авто Червоненка, вона ретранслювала думки більшості простих громадян: «Та ніхто не повірить, що я сиділа в машині за 120 тисяч євро!». Хотіла б зазначити, що саме в такому поєднанні милої дівочої безпосередності й цілком зрілої журналістської майстерності, як на мене, й виявився найбільший плюс ведучої цього старого-нового для каналу формату.

 

Фото -foto.delfi.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28351
Коментарі
13
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Оф
4586 дн. тому
Какой там рейтинг у нас? Не будут это смотреть. Пустышка. Кто смотрел программу тому читать этот хвалебный бред смешно
vjz ,fy
4587 дн. тому
З плюсів вижили всіх хто має честь і совість, залишилися ті, що по дві копійки купка, та ще й назбирали непотрібу по усіх усюдах. Ось тепер дивіться очі, хоч повилазьте ,кровавоє мєсіво з дітей, бабусь і котиків.
FCW
4587 дн. тому
Цілком допускаю,що її "танцює" депутат Олександр Волков. Ну то й що? А ось тут і постає питання професійсності. Класна,підготовлена на його ж гроші,вона для Волкова, симпатична в кадрі. Але при чому тут ТБ? Для цього існують журнали. А люди з "Мегаспорту" нехай не мовчать,а розкажуть як писали їй підводки. Що було,те було....Принаймні,нам такі тексти заносили у рекламагенство,що тиждень думали як це все перезняти,причому "крупняки" возили з фестивалю Юрмали.Таке було,а зараз "зІвізда"...О так і живмо з цими "звіздами"...
Глядач
4587 дн. тому
згоден з усіма авторами, хто відреагував на цю смішненьку і дуже дешеву "заказушку"!!! підозрюю, це могла написати сама Ушакова. хоча, навряд. Вона двох слів зліпити не може. На "Мегаспорті" в її програмах на неї працювала ціла група людей! а вона лише записувала, написані їй підводки і написаний для неї текст! подейкують, що її "дах" - баскетболіст Волков. Свічку не тримав, стверджувати не можу. але ті, що так кажуть, щось знають...
soundmanfm
4587 дн. тому
Без балди, якись мясницький ТСН одна блін чорнуха та заказуха..і порнуха..Краще авторка писала б про котиків пухнастих. ТСН відкрито став кроваим та люмпенським. Іноді переключаючи на Евроньюз я себе так лап лап.. так я на цьому світі.. Слава богу Сирбу звалив але барбосоводы засіли намертво.. Відсутність внятної я підкреслюю внятної версти новин...якийсь сумбру. Немає навіть натяку на журн етику "глушанути в гяделки кровавим месивом". І весь канал став з дородного за часів Родн таким собі містечковим для бабосиків. На каналі НЕМАЄ внятної публіцистики нормальних фільмів шоу программ для мізків саме фільмів для людей.. о я ж забув...ДОРОГО нинче пищя для ума от для живота...ха ха ха без коментарів... І верніть блін Вересня Макарова і інших з натяком на інтелект..ДОСИТЬ пхати Осадчими.. Я просто вас не дивилюсь ілюди так само..
фмфсе
4587 дн. тому
обратите внимание! статья разместилась в рубрике "Головна→Медiаконтент→Критика". Внимание, вопрос: вылизывание есть. а где же в статье критика?
avast
4587 дн. тому
Да, один плюс один в последнее время просел. Посмотрел новости и не понял чем занимался последние 20 минут. Как будто попал в потусторонний мир. ТСН уже и не включаю. Что там до сих пор Алла делает?
!
4587 дн. тому
Всміхнуло: ..."Справді, якщо людина, працюючи на телебаченні, не мріє про те, щоб її побачили не лише мама з татом на, умовно кажучи, дециметровому телеканалі, вона ніколи не сягне професійних висот"... Шановна авторко, а чи не приходило у вашу світлу голівоньку, що в цій країні, окрім тих, хто лізе на канали у будь-який спосіб заради "торгонути обличчам", є ще й ті, хто йде працювати у журналістику за покликанням? Зважаючи на рівень заказушності цієї статті, ви над цим навіть не замислювалися!... є нагода поміркуйте! Адже, по-вашому виходить, що на 1+1 (наприклад в ТСН слід потрапити БУДЬ ЩО і стати одним зі співучасників пургоносу аля вбили, зарізали, згвалтували. Це вже навіть не барбосятина!
Рал
4587 дн. тому
Ну а что вы хотите, Телекритика и плюсы в одном холдинге, вот и пиарят своих нашару. Но, блин, так топорно....
Объективности ради
4587 дн. тому
Вообще-то, хвалебные опусы, написанные пиар-отделами телеканалов, неплохо бы размещать под рубрикой "на правах рекламы". Особенно, если эти заказухи публикуются в издании, рьяно борющемся за соблюдение профессиональных стандартов.
fcw
4587 дн. тому
Похоже,автор статьи плохо ориентируется в ТВ - одни ох да ах,слюни да восторги зрительско-субьективные. По ТВ-шному программа скроена слабо.Попытка заделаться украинской Оксаной Пушкиной пока выглядит смешно,не чувствуется за этой Ушаковой жизненого опыта,пока видны только хлопанья ресницами. Хотя стремление "плюсов" стать гламурненьким каналом забавно.А вот интересно,кто так активно продвигает Ушакову по ТВ, сначал "Мегаспорт",потом "Интер", сейчас "плюсы"? Кто ее,так сказать, "танцует"?
Трям-здрасте
4587 дн. тому
Автор статьи, похоже, специализируется на заказухах. Програма слащавая, ведущая - пустышка, гость - нафталин.
Мик
4588 дн. тому
Типичная заказуха. И программа, и статья. На областых телеканалах такого добра- хоть отбавляй.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду