Діма Коляденко злякався Олю Фреймут?

23 Серпня 2011
20428
23 Серпня 2011
08:25

Діма Коляденко злякався Олю Фреймут?

20428
Новий канал експлуатує своїх ведучих у кількох проектах. Це економить кошти, але чому ніхто не думає про глядачів, яким набридають одні й ті самі персони?
Діма Коляденко злякався Олю Фреймут?

Дочекалися - Новий канал першим розпочав телевізійний сезон. Нагадаємо, на його презентації топ-менеджмент обіцяв силу-силенних проектів для цільової аудиторії, тобто для молоді.

 

Серед інших, як-от «Я - герой!» чи «Хочу на "Фабрику"!», оновлена «Шоуманія» та «Ревізор» за участі Ольги Фреймут. На перший погляд, можна було б потішитися за улюбленицю багатьох глядачів. Ця білявка дуже виросла за час роботи в проекті «Підйом!» у компанії з «безбашенними» Притулою та Педаном. Вона навчилася адекватно реагувати на їхні нескінченні підколки, стала експертом з питань моди і навіть почала дописувати до популярних газет.

 

Зрозуміло, що весь вік клеїти дурня в прямому ранковому ефірі, встаючи о четвертій ранку, не зможе ніхто. Так само ясно, що ведучим, надто ж якщо вони досягли стелі в одному амплуа, треба рости й розвиватися. За словами менеджерів Нового, саме ці причини спонукали змінити команду ведучих «Підйому». Але, здається, озвучені резони були всього-на-всього «відмазкою» для відданих шанувальників «божевільної» (в доброму сенсі цього слова!) трійці з колишнього «Підйому».

 

Не стану тут розводитися про труднощі з новими кадрами для старого шоу (хто хоче, може почитати офіційні повідомлення та думки глядачів на форумах), але вже те, що Ольга Цибульська протрималася в «Підйомі» ледве більше двох місяців, свідчить - з людьми на «Новому» велика напруга! Але про це - трохи згодом.

 

Наразі ж я все-таки про свою улюблену білявку українського телевізійного простору. Тобто про Фреймут. Коли глядачам сказали, що Оля займеться сольною кар'єрою, ні хвилини не сумнівалася, що це буде пов'язано з модою. Адже Ольга зробила серйозну заявку на авторський проект про моду ще в «Підйомі». Відтак можна було сподіватися, що Новий запустить саме таку програму «під Ольгу Фреймут». У ведучої для цього є, як кажуть юристи, і мотиви, і можливості. По-перше, вона дружить чи не з усіма провідними українськими дизайнерами одягу. По-друге, досконало володіє іноземними мовами і часто буває на модних показах за кордоном, де, знову ж таки, невимушено спілкується з тамтешніми законодавцями моди.

 

Проте керівництво Нового розпорядилося унікальними даними Фреймут по-своєму. Що з цього вийшло, глядачі побачили в середині серпня, у першому випуску «оновленої» «Шоуманії». Безперечно, час від часу будь-яку програму треба оновлювати, і Діма Коляденко в образі фріка міг остогиднути як найвідданішим фанатам, так і своєму керівництву. І ось нашому Дімасику, який звик епатувати публіку настільки, що на його дикі «прікіди» вже перестали зважати, дають у пару елегантну й по-аристократичному стриману Ольгу Фреймут. Принагідно зауважу: вже коли вважається, що пані Фреймут виросла з коротких панчішок молодіжного ранкового шоу, то не варто й далі називати її Олею. Тут більше б годилося «пані Ольга». Це стосується й Діми Коляденка, котрий давно переріс зменшувальні форми свого імені. Звісно, продюсерів можна зрозуміти - вони хочуть максимально наблизити ведучих до молодіжної аудиторії, на яку орієнтовано Новий канал. Але, як на мене, все має свою межу і міру несмаку.

 

«Додаток» до Коляденка у вигляді Ольги Фреймут виявився для колись одноосібного ведучого «Шоуманії» справжнім випробуванням. Для початку з Дмитра зняли всі його фріківські лахи, натомість одягли більш респектабельно - не в смокінг, звісно, дякувати богові, але в куди скромніші, ніж колись, бермуди й куртку. Нова «уніформа» зіграла з епатажною зіркою злий жарт: він почувався явно не в своїй тарілці. А тут ще й поруч - холодна, вихована й вишукана білявка. Незважаючи на те, що по ходу наскрізного сюжету 14 серпня на тему «зірки й готелі» ведучі перевдягалися то в халати, то у вечірнє вбрання, а в тематичних вставках, як-от «наречена для Коляденка» чи кастинг для моделей, поводилися більш-менш розкуто, позбутися враження, що Фреймут злякала Коляденка не на жарт, не вдалося.

 

Іншою причиною пояснити, чому Дмитро так невпевнено поводився під час побачення з кременчуцькою «нареченою», важко. Тим паче, Ольга в цьому сюжеті намагалася прикинутися крутою нишпоркою, роль якої грала, сидячи на лавочці і прикриваючись газеткою. Вийшло непереконливо.

 

В іншому все було як завжди - постійні рубрики «Народ проти» чи «Шоуманія представляє», «Новини шоу-бізу» тощо особливою фантазією авторів не вирізнялися і на оновлений формат не претендували.

 

Продовжуючи тему «сольної кар'єри» Ольги Фреймут, зауважимо, що скоро вона з'явиться ще в одному проекті Нового під назвою «Ревізор». Мета, як було сказано на презентації прем'єр сезону, - поліпшити роботу закладів громадського харчування та готелів напередодні «Євро-2012».

 

Невпізнаваність ведучої, необхідна в такому проекті за визначенням, у випадку Фреймут - під великим питанням. Хіба, може, вона перевдягалася й гримувалася перш ніж зазирати до каструль і унітазів? Але з того, що показали на презентації, випливає, що Фреймут відвідувала ревізовані пафосні заклади в своєму натуральному вигляді. Який у тому сенс, побачимо згодом, коли вийде програма.

 

Наразі ж можна сказати одне - Новий канал, як завжди, експлуатує своїх ведучих у кількох проектах. Про це вже говорилося і писалося неодноразово. Зрозуміло, що такий підхід дуже економить кошти каналу. Але чому при цьому не думають про інтереси глядачів, яким за один сезон добряче набридають одні й ті ж самі персони, що стрибають з проекту в проект? Глядачі ж бо - це рейтинг! Тому не думаю, що вони з радістю зустрінуть «нове обличчя» Сергія Кузіна в четвертій «Фабриці» або ще «новіший» лик Марії Єфросиніної в ролі вже не ведучої, а судді тієї ж таки «Фабрики».

 

Втім, якщо це влаштовує самих «багатоверстатників», то їм можна й позаздрити, а то й похвалити за гідну всілякої поваги відданість каналу. Напевне, саме цього від них чекає менеджмент.

            

Фото - mignews.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20428
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Вит
4629 дн. тому
По иронии судьбы внешнесть Фреймут (она же - Конык) действительно аристократична. И ей следовало бы выбрать карьеру модели. Там рот не надо открывать. Но телевидение ее палит по полной: с таким лицом - и такой колхоз! Этим, кстати, и объясняется ее роман с англичанином. Без языка, без тонкостей общения не поймешь уровня культуры и интеллекта. А она снова-таки сама себя выдала: у меня, мол, ребенок от настоящего англичанина. Как от племенного быка, что ли? А ты с ним в каком статусе пребывала? Так что вске эти хроники о смехотворной карьере смехотворной героини... Хотя какими они могут быть в смехотворной стране?
ИМХО
4631 дн. тому
Согласна. Тиражировать Фреймут - значит изысканую аристократичную штучку ставить на поток ширпотребщины. Об уникальности, а с ней и о рыночной стоимости- можно больше не говорить. Так плюсы убили супершоумена Юру Горбунову - теперь он один из многочисленных халтурщиков дядь жор.
Глядач
4631 дн. тому
взагалі Ольга Фреймут є ведучою Шоуманії ще з 12 червня а не з 14 серпня, тобто ще з минулого сезону
Глядач
4631 дн. тому
взагалі Ольга Фреймут є ведучою Шоуманії ще з 12 червня а не з 14 серпня, тобто ще з минулого сезону
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду