detector.media
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
23.08.2011 08:25
Діма Коляденко злякався Олю Фреймут?
Діма Коляденко злякався Олю Фреймут?
Новий канал експлуатує своїх ведучих у кількох проектах. Це економить кошти, але чому ніхто не думає про глядачів, яким набридають одні й ті самі персони?

Дочекалися - Новий канал першим розпочав телевізійний сезон. Нагадаємо, на його презентації топ-менеджмент обіцяв силу-силенних проектів для цільової аудиторії, тобто для молоді.

 

Серед інших, як-от «Я - герой!» чи «Хочу на "Фабрику"!», оновлена «Шоуманія» та «Ревізор» за участі Ольги Фреймут. На перший погляд, можна було б потішитися за улюбленицю багатьох глядачів. Ця білявка дуже виросла за час роботи в проекті «Підйом!» у компанії з «безбашенними» Притулою та Педаном. Вона навчилася адекватно реагувати на їхні нескінченні підколки, стала експертом з питань моди і навіть почала дописувати до популярних газет.

 

Зрозуміло, що весь вік клеїти дурня в прямому ранковому ефірі, встаючи о четвертій ранку, не зможе ніхто. Так само ясно, що ведучим, надто ж якщо вони досягли стелі в одному амплуа, треба рости й розвиватися. За словами менеджерів Нового, саме ці причини спонукали змінити команду ведучих «Підйому». Але, здається, озвучені резони були всього-на-всього «відмазкою» для відданих шанувальників «божевільної» (в доброму сенсі цього слова!) трійці з колишнього «Підйому».

 

Не стану тут розводитися про труднощі з новими кадрами для старого шоу (хто хоче, може почитати офіційні повідомлення та думки глядачів на форумах), але вже те, що Ольга Цибульська протрималася в «Підйомі» ледве більше двох місяців, свідчить - з людьми на «Новому» велика напруга! Але про це - трохи згодом.

 

Наразі ж я все-таки про свою улюблену білявку українського телевізійного простору. Тобто про Фреймут. Коли глядачам сказали, що Оля займеться сольною кар'єрою, ні хвилини не сумнівалася, що це буде пов'язано з модою. Адже Ольга зробила серйозну заявку на авторський проект про моду ще в «Підйомі». Відтак можна було сподіватися, що Новий запустить саме таку програму «під Ольгу Фреймут». У ведучої для цього є, як кажуть юристи, і мотиви, і можливості. По-перше, вона дружить чи не з усіма провідними українськими дизайнерами одягу. По-друге, досконало володіє іноземними мовами і часто буває на модних показах за кордоном, де, знову ж таки, невимушено спілкується з тамтешніми законодавцями моди.

 

Проте керівництво Нового розпорядилося унікальними даними Фреймут по-своєму. Що з цього вийшло, глядачі побачили в середині серпня, у першому випуску «оновленої» «Шоуманії». Безперечно, час від часу будь-яку програму треба оновлювати, і Діма Коляденко в образі фріка міг остогиднути як найвідданішим фанатам, так і своєму керівництву. І ось нашому Дімасику, який звик епатувати публіку настільки, що на його дикі «прікіди» вже перестали зважати, дають у пару елегантну й по-аристократичному стриману Ольгу Фреймут. Принагідно зауважу: вже коли вважається, що пані Фреймут виросла з коротких панчішок молодіжного ранкового шоу, то не варто й далі називати її Олею. Тут більше б годилося «пані Ольга». Це стосується й Діми Коляденка, котрий давно переріс зменшувальні форми свого імені. Звісно, продюсерів можна зрозуміти - вони хочуть максимально наблизити ведучих до молодіжної аудиторії, на яку орієнтовано Новий канал. Але, як на мене, все має свою межу і міру несмаку.

 

«Додаток» до Коляденка у вигляді Ольги Фреймут виявився для колись одноосібного ведучого «Шоуманії» справжнім випробуванням. Для початку з Дмитра зняли всі його фріківські лахи, натомість одягли більш респектабельно - не в смокінг, звісно, дякувати богові, але в куди скромніші, ніж колись, бермуди й куртку. Нова «уніформа» зіграла з епатажною зіркою злий жарт: він почувався явно не в своїй тарілці. А тут ще й поруч - холодна, вихована й вишукана білявка. Незважаючи на те, що по ходу наскрізного сюжету 14 серпня на тему «зірки й готелі» ведучі перевдягалися то в халати, то у вечірнє вбрання, а в тематичних вставках, як-от «наречена для Коляденка» чи кастинг для моделей, поводилися більш-менш розкуто, позбутися враження, що Фреймут злякала Коляденка не на жарт, не вдалося.

 

Іншою причиною пояснити, чому Дмитро так невпевнено поводився під час побачення з кременчуцькою «нареченою», важко. Тим паче, Ольга в цьому сюжеті намагалася прикинутися крутою нишпоркою, роль якої грала, сидячи на лавочці і прикриваючись газеткою. Вийшло непереконливо.

 

В іншому все було як завжди - постійні рубрики «Народ проти» чи «Шоуманія представляє», «Новини шоу-бізу» тощо особливою фантазією авторів не вирізнялися і на оновлений формат не претендували.

 

Продовжуючи тему «сольної кар'єри» Ольги Фреймут, зауважимо, що скоро вона з'явиться ще в одному проекті Нового під назвою «Ревізор». Мета, як було сказано на презентації прем'єр сезону, - поліпшити роботу закладів громадського харчування та готелів напередодні «Євро-2012».

 

Невпізнаваність ведучої, необхідна в такому проекті за визначенням, у випадку Фреймут - під великим питанням. Хіба, може, вона перевдягалася й гримувалася перш ніж зазирати до каструль і унітазів? Але з того, що показали на презентації, випливає, що Фреймут відвідувала ревізовані пафосні заклади в своєму натуральному вигляді. Який у тому сенс, побачимо згодом, коли вийде програма.

 

Наразі ж можна сказати одне - Новий канал, як завжди, експлуатує своїх ведучих у кількох проектах. Про це вже говорилося і писалося неодноразово. Зрозуміло, що такий підхід дуже економить кошти каналу. Але чому при цьому не думають про інтереси глядачів, яким за один сезон добряче набридають одні й ті ж самі персони, що стрибають з проекту в проект? Глядачі ж бо - це рейтинг! Тому не думаю, що вони з радістю зустрінуть «нове обличчя» Сергія Кузіна в четвертій «Фабриці» або ще «новіший» лик Марії Єфросиніної в ролі вже не ведучої, а судді тієї ж таки «Фабрики».

 

Втім, якщо це влаштовує самих «багатоверстатників», то їм можна й позаздрити, а то й похвалити за гідну всілякої поваги відданість каналу. Напевне, саме цього від них чекає менеджмент.

            

Фото - mignews.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY