Комуністична джинса, або Веселкова «Гамма»

17 Травня 2011
20361
17 Травня 2011
17:47

Комуністична джинса, або Веселкова «Гамма»

20361
Вітчизняні комуністи створили свою невеличку телевізійну нішу майже веселкових «свобод» – «Гамма.TV»
Комуністична джинса, або Веселкова «Гамма»

Розмаїття кольорів веселки зазвичай тішить око. Настільки, що європейські сексуальні меншини звели її до свого символу сексуальних свобод. Прагнучи йти в ногу з часом, вітчизняні комуністи створили свою невеличку телевізійну нішу майже веселкових «свобод» - «Гамма.TV».

 

Отже, «Телеканал "Гамма"» позиціоновано як «перший цифровий телеканал України». Інформацію про його засновників можна знайти на сторінці 360 Державного реєстру телеорганізацій України (станом на 1 січня 2011 року).

 

 

 

Згідно з Реєстром, телеканал «Гамма» - це Товариство з обмеженою відповідальністю «Гамма-Консалтинг», засновниками якого виступають ТОВ Alirezico Investments Ltd (Кіпр), ЗАТ «Страхова Компанія "Гамма"» (м. Київ), Симоненко Андрій Петрович та Симоненко Костянтин Петрович.

 

В гуглі за пошуковими словами Alirezico Investments з'являються лише скромні 22 посилання. З-поміж них і новина від 15 жовтня 2010 року, в якій компанію названо кіпрським офшором.

 

Пошук у гулі інформації щодо ЗАТ «Страхова Компанія "Гамма"» (м. Київ) дав значно більше посилань, але увагу привертає реєстр страхових компаній, де її керівником названо Симоненка Андрія Петровича. А якщо у браузер вбити доменне ім'я після «равлика» зазначеної на сайті адреси (gc.org.ua), то... потрапляєш на сайт телеканалу «Гамма».

 

Керівник «Гамми-Консалтингу» пан Симоненко водночас поєднує комерційну діяльність із держслужбою в Держагентстві України з інвестицій та розвитку. Таке гнучке зрощення бізнесу і влади пояснюється просто: Симоненко Андрій Петрович - син комуніста №1 в Україні, Симоненка Петра Миколайовича (плюс посилання тут і тут).

 

Після травневого огляду візитівки каналу - новин (відповідно до назви каналу - «Гамма новин»), склалося враження, що це телевізійний рупор винятково Петра Симоненка. Саме таке надзавдання каналу впливає і на дотримання - точніше, на повне недотримання журналістських стандартів.

 

4 травня 2011 року. Ведучий «Гамми новин» В'ячеслав Афутін розповідає про підготовку параду до 9 травня. Словесні штампи про подвиг ветеранів «Великої вітчизняної війни» доповнюються скаргами ветеранів на байдужість з боку держави і неповагу молоді. Біля київського музею ВВВ фотовиставка Андрія Саримсакова: «Увага потрібна щодня, а не лише щосвята».

 

Друга інформація випуску - президент України Віктор Янукович «готовий підписати закон про використання червоного прапора».

 

Врешті, після черги вихідних - сюжет про Міжнародний день солідарності трудящих, а точніше про демонстрацію комуністів. Кореспондент Дмитро Чигрин зосереджується на бутафорному атрибуті зібрання - величезному вусі влади, яка нічого не чує. На чолі акції - Петро Симоненко. Він, як головний речник сюжету, звинувачує «олігархічну владу». Організатори з опозиційною непримиренністю переконують: «Україна не для людей». Комуністична молодь прагне боротися. Врешті все завершується ухваленням резолюції: переглянути реформи, співпрацю з МВФ та вступити до Єдиного економічного простору.

 

Кореспондентка Ірина Мезенцева продовжує випуск дитячим конкурсом «Таланти майбутньої України», що проходив в «Артеку» за підтримки КПУ. Ідеолог конкурсу - комуністка Катерина Самойлик. Пафос сюжету сягнув кульмінації в синхроні дівчинки, яка не змогла нічого іншого придумати, як щиро сказати, що пам'ятатиме урочистості та розповідатиме про них «своїм онукам». Либонь, у кращі спогади дитинства дівчинка вже не вірить.

 

Врешті, випуск торкнувся економічного життя країни. Скасування урядом квот на кукурудзу коментує перший секретар Сумського обкому КПУ, який ставить під сумнів послідовність уряду (звісно, протилежної думки не було).

 

5 травня 2011 року. Ведучий В'ячеслав Афутін продовжує тематику репетиції до 9 травня - 4 кілометри георгіївської стрічки та 100 кг гречаної каші для ветеранів. Анонс традиційного атрибуту дати - польової кухні. Головна «героїня» сюжету - георгіївська стрічка. Це неодмінний атрибут речників. Її роздають волонтери. Глядачів навчають, як правильно її носити (біля серця, все інше - неповага).

 

Продовження випуску - сюжет про ветеранів, оточених любов'ю рідних, але позбавлених уваги держави. Затим усно+ВМЗ - що квартири ветеранам будуть (синхрон парламентського комуніста П.Цибенка).

 

Далі радянсько-історична тематика замінюється... церковною. Сюжет про привезені з Росії ікони, що мироточать (насправді, як з'ясувалося до кінця сюжету, йшлося про листок із церковного календаря). Місце події - побудована без дозволу опріч фундаменту Десятинної церкви капличка УПЦ МП. В «кращих традиціях» реклами сюжет описує якнайширші властивості образів: «Зцілює від раку, церебрального паралічу, цукрового діабету, знаходить зниклих». Врешті кореспондентка повідомляє, що «ікона ображається, коли жінки приходять до неї нафарбовані та в брюках» (натяк на дрес-код від РПЦ?).

 

6 травня 2011 року. На лого каналу з'явилася георгіївська стрічка. Головна тема випуску - «всеукраїнський народний референдум» від КПУ. Головний провайдер ідеї - Петро Симоненко. Ініціативою комуністів він хоче «об'єднати всю Україну».

 

Після чергових тривалих вихідних В'ячеслава Афутіна в студії замінила Марина Мікульська.

 

10 травня 2011 року. Перша і головна тема випуску - події у Львові 9 травня. Головний стурбований сигнал - «перші ознаки суспільного розколу». Відеоряд посилює текст: непримиренні бійки та вогонь.

 

11 травня 2011 року. Комуністи вимагають позбавити Львів права проводити Євро-2012. Головний речник комуністів - Петро Симоненко.

 

Несподівано у випуску з'явилася тема ситуації на дорогах. Прикметно, що саме того дня цією темою перейнявся і президент України.

 

Окрім такого унісону з «олігархічною владою», порція уваги дісталася й голові КМДА Олександру Попову. Той відкривав «Амбулаторію сімейної медицини» у Шевченківському районі столиці. Капіталістичний новояз Попова: нова форма медицини - приватно-практикуючий лікар (Ленін, певно, в мавзолеї перевернувся).

 

12 травня 2011 року. Продовження теми про те, як голова КМДА й надалі дбає про столицю - цього разу захищає пагорби біля НСК Олімпійський та Косого Капоніру. Також кореспонденти «Гамми» новин продовжують тему безпеки на дорогах.

 

13 травня 2011 року. Головна новина - міліція нагородила співробітників за події у Львові 9 травня. Кореспондентка Олена Запольська будує сюжет на відеокадрах бійок, що транслювалося у Верховній Раді України. Це відео підозріло нагадує відеоряд «Гамми новин» від 10 травня.

 

Загальний підсумок «Гамми новин» як обличчя каналу - відсутність бодай якоїсь думки, альтернативної комуністичній. Шаблонне і тенденційне наповнення випусків указує на конкретно партійне виконання замовлень телеканалом. Окремі «відхилення» (церква та суголосність Віктору Януковичу) наводять на підозру, що окрім ідей вірності комунізму та Петру Симоненку з оточенням, телеканал не гребує ретрансляцією особистих «церковно-прогресивних» ідей президента України, час від часу критикуючи уряд. Щодо матеріалів про голову КМДА Олександра Попова - вони виразно відгонять джинсою, але чим, власне, як не комуністичною джинсою, є весь ефір каналу?

 

Про таке пропагандистське шаблонне убозтво свого часу описав Віктор Клемперер у праці «Мова Третього Рейху». Філолог справедливо звернув увагу, що нацизм, як і будь-яка людиноненависницька система, оперує примітивними рефлексами, а відтак має обмежений пропагандистський інструментарій. Говорячи іншими словами: одноманітні шаблони і штампи відповідають інтелектуальному рівню їхніх розробників. А зважаючи, що Європа прирівняла комунізм до нацизму, дивуватися однотипності їхнього мислення не доводиться.

 

За достовірною інформацією джерел, щодо наповнення і виконання «Гамми новин» наразі є серйозні застереження в молодої дружини Петра Симоненка - Оксани Ващенко. Тому вона останнім часом активно шукає редакторів, які могли б упорядкувати інформаційну складову каналу, щоби пропагувати ідеї «перемоги світового пролетаріату» більш витончено і ненав'язливо. Чи знайде вона гідних виконавців - питання грошей, адже навряд чи у листопаді 2007 року один із підписантів Заяви українських журналістів «Не продаємося!» В'ячеслав Афутін (№61) міг передбачити своє професійне майбутнє поруч із комуністами.

 

А з грішми, як засвідчує початок статті, у власників телеканалу все гаразд.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Олександр Сергієнко, для Детектор медіа
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20361
Коментарі
16
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Учите_Мат_Часть
4727 дн. тому
Ту Гисть ) Пять не назову, поскольку фанатом канала не являюсь, но проект "Купаж" смотрю с завидным постоянством ибо интересен, к слову ни на одном из каналов аналога такой программы нету) Ну и новости смотрел пока коммунисты их не испортили!) Господа, пейте и закусывайте как раньше (с)
Лесик
4727 дн. тому
ну ясно. в око впали суто випуски перед 9 травня, в саму спеку, коли комуністи готувалися активно всім нагадати про ковбасу по 3 копійки. якось вирвано з контексту, вам не здається? чого автор статті не звертав вагу увесь час на маленький мало відомий канал "Гамма", а тут бац - і він опинився в центрі уваги?
Гість
4728 дн. тому
2 Учите_Мат_Часть До цієї статті я про Гамму ТВ нічого не чув :) Про ціну грамот і нагород в Україні я добре знаю :) (До речі, може, ви назвете хоча б 5 програм власного виробництва Гамми???) П.С.: Алкоголь не вживаю, а маслини, які є в Україні, не їм - шкідливо :)
Ivan
4728 дн. тому
окрім Гамми в Києві є канал Вінниччина, який також належить петру симоненку
Учите_Мат_Часть
4728 дн. тому
Ув. Гисть. Общеизвестно – чтобы что-то создать, например, канал, нужно хорошо поработать, эдак года три-четыре подряд и отнюдь не органикой в коментах. А загубить труд, всецело хватит и недели! Разрешите спросить: где было ваше пристальное внимание (?) когда канал зарабатывал призы и грамоты на конкурсах и теле-радио ярмарках? Вполне возможно, что с милой улыбкой на лице пили коньяк и закусывали маслинами у выставочного стенда «Гамма ТиВи». Любопытно, «камень» не испортил подкладку пиджака? Кем они были? Видели все! Кем стали? Тоже увидели все, а именно успешными продавцами оргтехники! Народ держитесь, Зритель еще с вами...
Гість
4728 дн. тому
Очень жаль что там все так поменялось, неплохой был канал. Слава, ищи новую работу пока не поздно)
Гість
4728 дн. тому
2 Учите_Мат_Часть Видно, що стаття зачепила:) Це добре. А загалом, вчіться читати: "Після травневого огляду візитівки каналу..." Нема чого розповідати які ви були. Головне, чим ви стали. А стали комуністичним низькопробним лайном.
Учите_Мат_Часть
4728 дн. тому
Аффтар довольно поверхностно проработал тему. Ограничился мониторингом новостей и слухами. Есть у меня человек в информагентстве, возглавляемом Ващенко. Позвонил я ему и попросил рассказать об этой ситуации. Так вот. Ващенко представлена коллективу «Гаммы», как «смотрящая» от КПУ. Версткой выпусков новостей и написанием сюжетов на «красную» тематику занимается именно она. Это началось в последней декаде апреля. Журналисты просто начитывают с этого времени то, что им прислали. Если бы аффтар промониторил выпуски новостей, скажем, мартовских, то он бы увидел по наполнению и верстке, что изменения радикальные произошли именно в конце апреля. Телекритика, заставляйте своих допысувачив более глубоко копать тему, а не по «верхам выступать».
Петя, продай Rolex
4728 дн. тому
"та есть у свидомитов свои каналы и не один." Ну вот хоть что говорите, но у оголтелых каналов больше. Весь Интер-груп, аситиви, плюсы, все русские каналы ... Весь день одна война, менты, шансон, псевдо-научная бредятина про нашествие инопланетян, Вангу, живых мертвецов и проч. ересь, ток-шоу для овощей и с овощами (типа Дом-2). В общем "Русский мир" представлен во всей красе. А что у свидомых, трусливо-порошковский 5-й канала и еврейский ТВи? Это даже не смешно.
Гюнтер Ланицкий
4729 дн. тому
интересно, а как чувствует себя на "Гамме" сын Пети Симоненко под бдительным взглядом молодой мачехи?"
S_S
4729 дн. тому
Погоджуюсть із "гостем". "Гамма новин" іще в квітні були абсолютно нормальними новинами. Так, часом у сюжетах подавалися синхрони Петі Симоненка або ще якихось комуняк, але - попри те - баланс різних думок, різних точок зору зберігався... тепер же це не "ГАММА новин", а комуністичний агітпроп... від якого нудить... і більше дивитися таку тупу пропаганду мені не хочеться !! Реально... це шкодить здоров"ю.
jhg
4729 дн. тому
на гамме фильмы иногда интересные проскакивают
гость
4729 дн. тому
Автор пишет: "наразі є серйозні застереження в молодої дружини Петра Симоненка - Оксани Ващенко. Тому вона останнім часом активно шукає редакторів, які могли б упорядкувати інформаційну складову каналу, щоби пропагувати ідеї «перемоги світового пролетаріату» більш витончено і ненав'язливо"©. Уважаемый, зная Оксанин поччерк, могу утверждать, что все эти цитаты из новостийных сюжетов и есть её, а не журналистов. Ибо новости раньше (эдак до конца апреля) у них были нормальные. Да, слегка попахивали краснотцой, но не воняли.
217_23_27
4729 дн. тому
та есть у свидомитов свои каналы и не один. успокойтесь.просто они на то и "свидомиты", чтобы громко спектакли устраивать, орать на публике да на чужих каналах, когда же дело доходит до дела, то их "свидомо-непримеримо-революционные" каналы показывают революционную "дуриловку" с гадалками и супермегаблендерами-пылесосами - 2 по цене одного с упаковкой в подарок.Так что самый оппозиционный у нас канал "первый национальный". Теперь об авторе публикации. как и водится коммунистам - корпоративный цвет у них везде красный. где автору причудились все цвета радуги - сказать сложно.наверное это вопрос к психиатрам и безмозглому редактору ТК, которая предоставляет на первой полосе шизофреникам трибуну. у автора также прослеживаются явные признаки сексуального расстройства, дисгармонии и неудовлетворенности, поскольку приплести сексуальные меньшинства к коммунистам... называется сам себе что-то придумал, сам себя похвалил. сам себе решил, что очень умный,ну и дай же ж пословоблудствую. только вот правда такова. глава коммунистов- мужик не первой свежести, к примеру, имеет молодую любовницу-жену,которая с ним далеко не ради выгоды,а по любви...а вот состав отдельных партий типа БЮТ, журналистов на самых "честных" и "оппозиционных" каналах новостей,за которыми "следят" из "дэу-ланоса" - процентов 90 если не все 100 подбирался как раз по приверженству к пидерастии,уж извините, или откровенно через задний проход отдельно взятых товарисчей,включая Ромону Скрыпину...Так что прежде чем кого-то причислять к сексуальным меньшинствам и путать грешное с праведным или писать по принципу "всё смешалось - люди, кони...", иногда полезнее подойти к зеркалу и посмотреть на свое лицо, нежели так тупо и бездарно отрабатывать заказ на обзывание коммунистов ПомИДОРами.честно - очень смешно читать. напоминает басню "слон и моська".в роли моськи- некто Сергиенко (якобы журналист, наверняка, ЧЛЕН "стоп цензури!").Но, правда, басню он такую врят ли знает - этого не проходили в его сыхивський школи, а Фарион, кроме того,как правильно называть девочку Лизу,больше ничего еще не написала...
Гість
4729 дн. тому
Суть статті проста - комуністи пі..раси, олігархи і не відрізняються від нацистів. А бидло нехай жере локшину.
Чит
4729 дн. тому
Так ведь это круто, у коммунистов появился свой канал. Что же Юля не спромоглась сделать свой канал? Деньги-то есть. Да и остальные свидомиты могли бы скинуться деньгами и приобрести пока были у власти хотя бы пару канальчиков. Глядишь и все точки зрения были бы представлены в телеэфире, а зритель бы уже сам выбирал. Вобщем коммунисты оказались продвинутей национал-демократов.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду