Дії опозиції мають бути рішучими та швидкими!

29 Листопада 2004
918
29 Листопада 2004
18:53

Дії опозиції мають бути рішучими та швидкими!

918
Виходячи із ситуації, що склалася, опозиція, на наш погляд, має здійснити наступні кроки. Почався другий тиждень мирної революції в Україні. Він ознаменувався тим, що, як передбачала УНКП, переговорний процес між сторонами конфлікту перервався. Режим бандократії на чолі з Л. Кучмою та В. Януковичем відкинули можливість діалогу. Збагнувши, що завдяки переговорам не вдасться затягнути час і приспати опозицію, режим почав діяти відкрито, зухвало й агресивно.
Дії опозиції мають бути рішучими та швидкими!
Отже, що є характерним для ситуації, яка склалася в країні на 29 листопада 2004 року? По-перше, 28 листопада 2004 року стало зрозуміло, що режим Кучми — Януковича не погодився на вимоги опозиції і почав реалізацію сценарію „Кучма-3”, щоб залишити Кучму при владі.

По-друге, режим, не зумівши перемогти у відкритому двобої, спробував розірвати Україну на шматки. Голови облдержадміністрацій Харківської, Донецької, Луганської, Сумської областей отримали прямий наказ негайно проголосити про створення південно-східної федеративної республіки зі столицею в Харкові. Це є відкрита антиконституційна діяльність, оскільки згідно зі ст.2 Конституції України „Суверенітет України поширюється на всю її територію. Україна є унітарною державою. Територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканною”. Голова Харківської облдержадміністрації Є.Кушнарьов, голова Луганської облдержадміністрації О.Єфремов, голова Донецької облдержадміністрації А.Близнюк та голова Сумської облдержадміністрації В.Щербань мають бути покарані за свої діяння. Політику сепаратизму підтримав прем’єр-міністр В.Янукович. Ці люди повинні відповідати перед законом і бути заарештовані як такі, що завдають великої шкоди державі Україна та її національним інтересам.

Виходячи із ситуації, що склалася, опозиція, на наш погляд, має здійснити наступні кроки.

1. Негайно встановити контроль за Національним банком України. Після того, як Кучма наказав Тигіпку повернутись до виконання своїх обов’язків голови Нацбанку, можна очікувати, що нинішній Президент України та його банда готуються вкрасти золотовалютний запас держави. Опозиція має достатньо сил та кваліфікованих фахівців, щоб не допустити цього і швидко дати лад цій справі.

2. Заблокувати діяльність Генеральної прокуратури України, як це зроблено з Адміністрацією Президента та Кабінетом Міністрів України.

3. Паралізувати роботу Міністерства внутрішніх справ України, створити навколо будівлі МВС наметове містечко і не пропускати працівників Міністерства.

4. Негайно розпочати облогу Посольства Російської Федерації в Україні, оскільки Посол Росії В.Черномирдін є ключовою фігурою-представником В.Путіна на території України. Сьогодні Посольство перетворилось на орган російської резидентури на українській території. Прихильники В.Ющенка повинні створити навколо Посольства наметове містечко, дію якого поширити на Міністерство оборони України, Національну академію внутрішніх справ України, Національну академію оборони України. Біля Посольства РФ має постійно знаходитися щонайменше 15 тис. осіб. Базою для опозиціонерів може бути Київський національний університет будівництва та архітектури, що знаходиться неподалік.

Опозиції потрібно зрозуміти, що зволікання призведе до негативних наслідків. Отже, її дії мають бути рішучими та швидкими.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
голова Української Національної Консервативної партії
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
918
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду