Кава від Джангірова з антиукраїнським присмаком

5 Грудня 2007
11023
5 Грудня 2007
17:17

Кава від Джангірова з антиукраїнським присмаком

11023
Напевно, російський ведучий Євген Кисельов був здивований тим, що його покликали на ефір ТРК «Київ», аби він слухав розглагольствування ведучого.
Кава від Джангірова з антиукраїнським присмаком
Кругообіг і засилля різного продукту в інформаційному просторі не завжди породжує якість. Трапляються випадки, коли наші колеги-журналісти дивують не лише глядачів і читачів, але й закордонних колег. Своїм хамством і тупістю. До цього букету додався ще й антиукраїнський телешабаш за кошти столичних платників податків.
 
Опівночі, клацаючи пультом від телевізора, я випадково натрапив на програму за участю двох чоловіків, які розмовляли за маленьким столиком, посьорбуючи каву. Формат вечірніх розмов перед камерою – не новий. Придивляюся. Один із присутніх у студії – знаний російський журналіст Євген Кисельов. Другий – наш, київський «майстер пера», а тепер ще й мікрофона, - Дмитро Джангіров. Якщо хтось не здогадався: я натрапив на канал «Київ», де йшла програма «Вечірня кава з Дмитром Джангіровим».
 
Особисте знайомство з метром російської журналістики 90-х Євгеном Кисельовим і опосередковане з Дмитром Джангіровим змусило мене зупинитись на «космічному» телеканалі, який зазвичай намагаюся не дивитись (як виняток – шоу пантоміми столичного мера, але це «по приколу»). Коли ж прислухався до розмови, сон як рукою зняло. І без перлів нашого градоначальника, і без джангіровської вечірньої кави.
 
Наш містечковий ведучий мучив московського інтелігента своєю чванливістю.
 
У цей день російська міліція затримала відомого письменника і сценариста Віктора Шендеровича лише за те, що той прийшов на знамениту Пєтровку, 38 із табличкою «Свободу Каспарову!». Разом із Шендеровичем «упакували» всю «свободу слова» путінської Росії – журналістів «Коммерсанта», «Ленты.ру», «Эха Москвы» тощо. Перед тим, окрім Каспарова, заарештували ще й Бориса Нємцова.
 
Якщо ви думаєте, що ці резонансні події так цікавили Джангірова, що він заходився розпитувати свого співрозмовника, то ви помиляєтесь. Він прагнув висловитись перед іменитим російським гостем.
 
Неозброєним оком було видно: Кисельов тримається з останніх сил. Лише культура й виховання не давали йому грюкнути дверми й покинути студію, або ще й поплескати (як це, мабуть, зробив би Жириновський) по лисій потилиці Джангірова. Всевидяче око телекамери вихоплювало міцно замкнуті «в замок» руки Кисельова.
 
Джангіров своїми запитаннями вперто намагався переконати Кисельова, що українська свобода гірша за порядок і благоденствіє Володимира Путіна. Пояснення росіянина про специфічний лад у Росії відлітали від ведучого як горох від стінки. Джангірова не цікавило те, що московському журналісту і політологу не гріє душу, коли його особисто та його країну бояться у світі, коли політики поводяться так, що їх співгромадян сусіди звуть «москалями». Кисельов волів би, аби росіяни їздили всією Європою без віз і викликали повагу, а не страх. Все це переривалось на півслові.
 
Ведучий то намагався звести Кисельова до нецікавого перебирання російських олігархів та їх поведінки, то змушував таврувати «розгул ліберальної демократії» (останнє словосполучення у вустах Джангірова звучало, як матюк). Він навіть почав переконувати, що в Росії початку 90-х усе було не так, як каже Кисельов. Останньому терпець урвався: «Ви тоді були тут?» - «Тут». – «А я – там!».
 
Треба знати кисельовську манеру говорити. Авторові цих рядків доводилось готувати кілька інтерв’ю з метром. Багато хто пам'ятає ще з «Итогов» і НТВ манеру тягнути «е-е-е» і дивитися з-під окулярів. Це манера Кисельова-ведучого. У приватній розмові Євген Олексійович вслуховується й переважно не робить однозначних висновків: окреслює проблему, пояснює тенденції, а вже потім пропонує співрозмовнику свій варіант висновку. Типовий метод для аналітика. У «Вечірній каві» Дмитро Джангіров, щойно поставивши запитання, вже на перших реченнях рубав відповідь Кисельова, пропонуючи свої відповіді, або просто пересмикував фрази.
 
Зрозуміло, що гість спершу просто не розумів, для чого його покликали, якщо журналіст і так усе знає краще за нього. Аж нарешті, не стерпівши, на чергові джангіровські повчання про те, як робилося НТВ, «Итоги» і скільки часу там тривали програми, відсік спробу похизуватись на його тлі: «Ви цього не знаєте, і мені навіть не хочеться вести суперечки на ці теми!».
 
Коли ж Євген Кисельов починав висловлювати свій погляд на ознаки авторитаризму в Росії, ведучий переривав його своїми висновками. Наприклад, Джангіров почав розпитувати про майбутній розвиток Росії, а Кисельов припустив, що «продовжиться процес закручування гайок» і тільки спробував перейти до серйозного аналізу – ведучий перервав його пласким жартом: «у цьому також є позитив, ви частіше будете приїжджати до нас».
 
Потім Джангіров порадив Кисельову із його демократичними поглядами їхати до Львова. «У Львові вас приймуть на ура! У вас і товар є!», - натякав ведучий на антипутінську позицію Кисельова, яка має користуватись популярністю у націоналістично налаштованих львів’ян. – «Чому б ні? Поїду, подивлюся…». – «Хоча… (пауза) Для чого вам туди їхати? Люди по світі їздять або в турпоїздки, або у справах» (натяк на те, що там не може бути ні одного, ні іншого). – «Ну, думаю, Львів – прекрасне місто, чого б мені його не подивитись?», - героїчно захищав місто Лева Кисельов.
 
До того ж, уся програма супроводжувалась постійним сопінням ведучого із періодичним підхрюкуванням. Але це, напевно, вже до звукорежисерів, а не до в.о. директора телеканалу «Київ»?
 
В одному з анонсів програма Джангірова була представлена як «інтелектуальне ток-шоу». Але ні шоу, ні інтелекту в ній немає. Гість програми змушений був задовольнятися роллю статиста у завчасно заготовленому сценарії. Досвідчений телевізійник Кисельов, видно, не звик до того, що його запрошують не для того, аби вислухати, а навпаки – аби розглагольствувати перед ним. Хамство на перший погляд завжди ефективніше за інтелект.
 
Інтерв’ю – це бесіда (так, принаймні, вчили метри журналістики), де треба розговорити співрозмовника. Щоправда, у теорії журналістики є один піджанр інтерв’ю, який зветься «перетягуванням канату» - коли співрозмовники змагаються, але для цього відповідний рівень інтелекту повинен мати не лише гість, але й журналіст.
 
Якось один український політик розповів мені, як наприкінці 90-х Джангіров кинув йому: «прийде час, і ми вас, українських націоналістів, будемо вішати». Сподіваюся, колега тоді висловився образно. Якщо це справді метафора, можна привітати Дмитра Джангірова з тим, що Леонід Черновецький за кошти киян створив пристойний телемайданчик для його антиукраїнських дослідів.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Юрій Дорошенко, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11023
Коментарі
28
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
zaya
5966 дн. тому
zaya Я сейчас стараюсь просто не платить налоги, если они тратятся на такое дерьмо. как Джангиров. Ни один канал в мире не выставляет в экран такого урода -- жирного. лысого, со свиным рылом вместо лица. И на это идут деньги из нашего кармана! А манера разговаривать просто вызывает рвоту. Стараюсть просто проскочить этот канал. Тем не менее Джангиров сумел за пол-года работы купить себе дорогую машину, а его дружок Казбек -- консультант Черновецкого по СМИ, даже две!. Вот вам и свобода слова по-мерски.
Платонич
5968 дн. тому
Дорошенко, іди на {CENSORED}
Ирина
5977 дн. тому
Руся,угомонись! Джангиров и правда кусок дерьма,смотреть канал совершенно невозможно, даже Украина перестала быть такой заангажированной, ум и наблюдательность проклюнулись у их журналистов,не удивлюсь,если на ТРК Киев появится Кондратюк с ее "аналитикой". Алеграфу. Киев никогда не был русским городом,такое могут заявлять только киевляне в первом поколении, тех ,кого сов.власть убеждала,что укр.язык-язык селян. Уж что, а с пропагандой в совдепии было ОК! Так засрать мозги многим поколениям могли только коммуняки.
Петр
5977 дн. тому
Правильно, что кто-то нашелся и коментирует это невежество в телеэкране.
Платонич
5977 дн. тому
Давно знаючи автора статті, відповідально заявляю: хамства і нахабства у Дорошенка значно більше, аніж у Джангірова, а за рівнем інтелекту він "м"яко кажучи, значно поступається Дімі. Що один антиукраїнська свиня, що інший. Порада телекритиці - не користуйтесь послугами таких "журналістів", як Дорошенко, бо нормальні люди перестануть читати.
zaya
5983 дн. тому
Я сейчас стараюсь просто не платить налоги, если они тратятся на такое дерьмо. как Джангиров. Ни один канал в мире не выставляет в экран такого урода -- жирного. лысого, со свиным рылом вместо лица. И на это идут деньги из нашего кармана! А манера разговаривать просто вызывает рвоту. Стараюсть просто проскочить этот канал. Тем не менее Джангиров сумел за пол-года работы купить себе дорогую машину, а его дружок Казбек -- консультант Черновецкого по СМИ, даже две!. Вот вам и свобода слова по-мерски.
Ирина
5986 дн. тому
Руся,угомонись! Джангиров и правда кусок дерьма,смотреть канал совершенно невозможно, даже Украина перестала быть такой заангажированной, ум и наблюдательность проклюнулись у их журналистов,не удивлюсь,если на ТРК Киев появится Кондратюк с ее "аналитикой". Алеграфу. Киев никогда не был русским городом,такое могут заявлять только киевляне в первом поколении, тех ,кого сов.власть убеждала,что укр.язык-язык селян. Уж что, а с пропагандой в совдепии было ОК! Так засрать мозги многим поколениям могли только коммуняки.
руся
5986 дн. тому
Я думаю что Джангиров,узнав что бегемоты их не смотрят,будут плакать крокадильими слезами.
руся
5986 дн. тому
Я думаю что Джангиров,узнав что бегемоты их не смотрят,будут плакать крокадильими слезами.
Бегемот
5987 дн. тому
Насправді, я вже дійсно думаю прибрати ТРК «Київ» з налаштувань. Дивитись там нічого - ведучі огидні, теми прогнозовані, фільми беруть старі і через треті країни. А новини міста можна і на СІТІ подивитися.
руся
5987 дн. тому
бегемот.Как и все бегемоты вы ленивы даже переключить канал.Тогда нечего и критиковать.Вы сами то себя не разочаровываете?
WSG
5987 дн. тому
Якось бачив я цю "каву з джангіровим". Кавою там і не пахло... несло гімном з провінційного привокзального сортиру...
Бегемот
5987 дн. тому
2руся: ну хто ж вам сказав, що передачу дивилися. Ну було цікаво почути Кисельова, але занадто вже напряжно перемикати постійно канали, коли чмо-шовіністське починає патякає. І ні, щоб так ритмічненько... От і не вийшло. І що це за традиція, запрошуючи гостя - нести свою пургу. І чи попереджають гостя, що він буде лише ширмою? Хоча, Кисельов дійсно розчарував - хіба розумна, інтелігентна людина піде в студію до джангірова, піховшека, бектусинова... Ні, не піде.
руся
5987 дн. тому
Это ты кукрыница умный?Язык у тебя низкосоциальный и орфография очень страдает.Займись поднятием своего уровня.Он у тебя ниже плинтуса.
Кукрыникса
5987 дн. тому
Руся, ты че савсем тупаа? Нехер из сибя аристократку корчить. Самые настоящие жлобы встречаются именно в Киеве. Абщайся со своими родственничками и не мишай умным людям коммуницировать. А Джангиров - кусок дерьма. Так же как и его касмический начальник.
руся
5987 дн. тому
Даже в комментариях несет жлобством новоявленных украинцев.Хамло периферийное.Только видите интиллигента и сразу неймется.Ну даже пусть не вышло что то.А у вас ошибок не бывает?Если передачу смотрели,даже вы, значит и цель Джангиров достиг.Все ОК.
dad
5988 дн. тому
Нащо ви стільки часу і слів тратите на того засранця джангірова?
Алегарф
5988 дн. тому
Друзья, всё будет хорошо. http://greatukrainians.com.ua/forums/topic/242.html
годо
5988 дн. тому
Алегарфу ПРОШУ ПОМНИТЬ КИЕВ-РУСЬКИЙ(УКРАИНСКИЙ) ГОРОД, А НЕ РУССКИЙ.. ЧТО ТО ВЫ ПУТАЕТЕ УВАЖЕМЫЙ
Таша
5988 дн. тому
Не можна цей канал дивитися. Це провінція ненависті. Провінція - бо усе вторинне, а іноді і ще більш пережоване (дивитися англомовний американський фільм, з рос.дубляжем, а потім українським - це знущання). Ненависті - бо, коли люди нікчемні вони не знаходять жодних аргументів окрім штампованих звинувачень. Те що вторинне, і погано тхне називається лайном. Хіба це можна дивитися. 2Алеграф: ага. А Рим - румунське місто. Італійці просто туди випадково припленталися і заважають справжнім ромам
Пилип з конопель
5988 дн. тому
Засрали і цю тему...
Гыгы
5988 дн. тому
Ой, мама! Агрессивный хохло-очкарик Дюся Деркач опять раздает свой мобильный. Дюсик, неужели так туго с деньгами, что искать состоятельных клиентов приходится через форум? Гыгы
Олег*
5988 дн. тому
Цікаво, а чи знав сам пан Кисельов до кого у гості він прийшов? Я б зміняв 10 Шустерів за Кисельова на нашому ТБ. Згадайте його "Глас народа" на колишньому НТВ.
Cosmos
5988 дн. тому
Ну что вы так по этой жабе топчетесь- он всего лишь хочет сесть на табуретку Вовы Корнилова))
Андрій Деркач
5988 дн. тому
2 Алєграф Кієв русскій горат?! Дак тебе ще ніхто не довбав! І сльози теж не вибивав! Якщо хочеш, зустрінемося. Мій моб. 8-093-652-72-02
Алегарф
5988 дн. тому
Вы, пожалуйста, за деньги киевских налогоплательщиков не переживайте, что спонсируют, как вы выразились, "антиукраїнський телешабаш", слезу не вышибайте, ибо задолбали уже, честное слово! Я сейчас не защищаю ни Джангирова, ни, уж тем более, Черновецкого - просто, на всякий случай, ещё раз напоминаю, что Киев - русский город, и говорят здесь по-русски!!! А на счёт Киселёва... Думаю, все знают, как называют людей, которые плюют в собственный колодец... Только вот яда во рту больше не осталось. Видел интервью с этим субъектом на 5-м канале - та же немощь, те же бесславные потуги выставить себя интеллектуалом-правдорубом. В общем, агония либеральной ассенизации. Пардон, демократизации. Пардон, демократии. Ну, вы поняли ; )
Ворон
5988 дн. тому
"скажіть: а чи існує у нашому професійному товаристві справді адекватний спосіб публічного знеславлення і осуду таких осіб як вищевказана?" Ворон каркнул "Никогда!" Откуда тут понятия о чести?
Пилип з конопель
5989 дн. тому
Прикладів войовничого нахабства і професійного невігластва, а більше того - неприхованої антидержавної позиції з боку Джангірова вже надто багато. Він уже давно є першим кандидатом на виконання ролі відомої особи з легендарної московської історії про один ляпас і фразу "Ну, как я мог не дать ему по морде!". Але це емоції, а мова не про них. Шановні колеги, у яких є почуття власної гідності, скажіть: а чи існує у нашому професійному товаристві справді адекватний спосіб публічного знеславлення і осуду таких осіб як вищевказана? А якщо не існує, то може варто такий спосіб винайти? Бо ми мовчимо, а отже погоджуємось, а воно ж не мовчить і продовжує...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду