Як правильно бити жінок

7 Листопада 2007
19407
7 Листопада 2007
10:28

Як правильно бити жінок

19407
… іронічно переповів своїм глядачам 5 канал.
Як правильно бити жінок
Суботній ранок. Сиджу на дивані п’ю каву. Настрій чудовий. Дивлюся новини на 5-му. Молодий ведучий – тендітне створіння – єлейним голосом розповідає, що ж сталося у світі. Я – добра, особливо в суботу вранці. Думаю: молодий, симпатичний, певно, глядачки його люблять. Це непогано, бо все ж таки це вранішні новини і вони повинні бути такими молодими і «неперевантаженими». Ну і далі в такому ж дусі…
 
Аж раптом із вуст цього дивного ведучого лунає фраза, від якої я одразу стаю недоброю. Ближче до кінця випуску, перед повідомленням про конкурс краси верблюдів та спортом, йдеться про те… «ЯК ПРАВИЛЬНО БИТИ ЖІНОК – розповів один із поважних чоловіків якоїсь із арабських країн».
 
З чарівною посмішкою на вустах, граючись словами та подаючи все це як дуже дотепний жарт чи розвагу, ведучий докладно переказує всі настанови арабського авторитета. Від усміхненого ведучого глядачі П’ятого дізналися, що бити жінок треба акуратно – аби не було синців, особливо на руках і обличчі. При цьому ногами бити не рекомендується.
 
Тож я стаю дуже недоброю... Я хочу запитати юнака-ведучого (а заодно і випускову групу новин) – це що, смішно? Це «бантик» на завершення випуску? І чим ви, власне, відрізняєтеся від того арабського телеканалу, який теж оповідав цю «інструкцію»? Важаєте, що подібну інформацію треба подавати саме в такому жартівливому ракурсі?!
 
Чи, може, варто докласти душі та розуму до того, що читаєте в ефірі. Поцікавитися хоча би статистикою: скільки жінок у всьому світі і в Україні зокрема потерпають від побоїв, скількох забили до смерті, скількох зробили каліками...
 
Ось невеличка довідка (спеціально для вас за хвилинку знайшла в Інтернеті):
 
«В Україні від домашнього насильства страждає близько 70 відсотків жінок». Це дані Української асоціації Міжнародної амністії.
 
Яку ж величезну кількість «прихильниць» своїх новин ви набули! Та справа, звісно, не в симпатіях і антипатіях.... Виходить так: якщо тема стосується безпосередньо родини чи близьких людей – ви розумієте справжні людські цінності. А поки вас самих не ляснули по обличчю – можете посміхатися?
 
З повагою, Лариса Губіна, ведуча колишніх новин телеканалу «Інтер»
 
Р.S. Можливо, забагато емоцій у моєму тексті... Та поки писала – збігла година. І нічого не змінилося: повідомлення про традиції побиття жінок – із тими ж акцентами (щоправда, перекриті відеокадрами «жінки на вулиці») знову пішло в ефір.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Лариса Губіна, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19407
Читайте також
03.06.2008 09:39
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
20 120
Коментарі
24
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
olesya
6031 дн. тому
поддерживаю мнение автора статьи! Абсолютно непонятно, к чему в эфире подавать такую информацию... Или привязывайтесь к Украине и делайте сюжет (а на эту тему действительно есть о чем рассказать) или не засоряйте эфир и головы зрителей абсолютно никому ненужной информацией. Так можно и зрителей потерять...
MAYA
6032 дн. тому
Вы так старательно бьете друг друга "по лицу"!!!!! Инфа пятого пошла вам на пользу! Продолжайте! Подмена понятий явно ваш конек....:((
Алегарф
6032 дн. тому
В Ваших словах, Василий, действительно, пока много только... чести : ) А Ваша метафора о блохе никак не скрывает Вашей злости и... угрозы. Я и не сомневался, что на ТелеКритике обитают такие дубиноголовые властьимущие. Считайте, что Вы меня напугали, и больше здесь не увидите!
Алегарф
6032 дн. тому
И вообще, чего пристали!? Час писала, плохой журналист. Некоторым и всей жизни бывает мало, чтобы стать разборчивым в духовной пище. Нет пророка в своём Отечестве. Эх, не цените вы искренность.
Василий
6032 дн. тому
Алегарфу: Кто ж тебя, мелочь пузатая, критикует? Много чести! Ты ж просто как блоха, которая прыгает и пьет кровь. Надо или игнорить, к чему призываю, или раздавить... Но мы ж - добрые люди :)
Алегарф
6032 дн. тому
Василий, что ж Вы опускаетесь до уровня критики критика ТелеКритики!? : ) Может, лучше что-нибудь интересненькое поведаете?.. А такие, как Манюня, меня понимают - и, да, для меня это - счастье! : )))
Василий
6032 дн. тому
Советую не обращать внимания на Алегарфа. Ему все равно - кому и что писать. Лишь бы на каждое сообщение была его ответка. Пожалеем товарища! А то, что Губина эту статейку писала час - показатель ее работы в новостях, к сожалению, не лучший. А жаль, раньше я был о ней лучшего мнения.
Манюня
6032 дн. тому
Фор Алегарф Уважаемый! Я уже выросла и вхожу в число людей, влияющих на сознание населения через масс-медиа (это не 5 канал, не ТВ, а серьезные издания). Потому-то и говорю: новости на ТВ - это констатация фактов, а не руководство к действию. Зрители и читатели должны осмысливать материал, а не просто проглатывать пережеванное, потому что пережевать можно как раз по-разному, в чем мы неоднократно убеждаемся перед выборами, во время обострения противостояния между ветвями власти и т.п. А "Татьянин день" - судя по всему, Ваш любимый телепродукт, так питайтесь им, не стесняясь. Ведь он дарит такое всеобъемлющее душевное спокойствие. Покоя Вам! Только не перепутайте с лже-покоем, а то потом больнее будет!
Алегарф
6032 дн. тому
Манюня, когда Вы немного подрастёте, то поймёте, что душевное спокойствие дороже любой информации. А лучшее средство по борьбе с навязчивой агрессией - это её полное игнорирование. Мой Вам совет. Переключайтесь-ка Вы со своего 5-го канала на сериал "Татьянин день" : ) Поглядите, что люди смотрят! Что людям нравится. Что им надо. "Население" СПОСОБНО, даже не сомневайтесь ; )
Манюня
6032 дн. тому
А по-моему, правильно, что информацию подали с точки зрения юмора. Ведь это нравы совсем другого народа. Конечно, можно было бы рыдать и плеваться, мол, как так можно, ироды! Только это было бы нечестно. Как раз потому, что избиение женщин широко применяется и в Украине. Или Вы так не считаете, Лариса и иже с Вами?! Если не согласны, тогда давайте будем плеваться при одном упоминании о Билле Клинтоне и Монике Левински, они ведь тааааааакое вытворяли! :) Будьте честными перед собой прежде всего! Тогда и не будет таких "возмущенных" статей от экс-ведущих новостей. Информационные выпуски - это не аналитика и не руководство к действию, их функция - информирование населения. И уже население должно делать выводы, если оно на это способно. Если нет, то очень жаль. Пусть тогда смотрит сериалы.
Алегарф
6032 дн. тому
К +++ Эй, только не надо здесь "дурака" включать. Всё равно за всё ответите! : )
+++
6032 дн. тому
а що так не подобається автору? як на мене, як правильно бити жінок, корисна інформація. не всі ж знають........
Алегарф
6033 дн. тому
Я уже здесь говорил, когда запускалось MTV-Украина, что на смену периоду информационного вакуума приходит период информационного вантуза. Вон, подейкують, шо некий миллиардер Митчелл прибывший в Украину для обучения нас, финансово безграмотных, зарабатыванию бешеных денег, в родных американских штатах подозревается в финансовых махинациях. Пока только подозревается. Но это ж как надо 5-му каналу любить и уважать презумпцию невиновности, чтоб пригласить его в студию "Пятого элемента", где он с невозмутимым видом вдохновенно и убедительно рассказывал нам свои сказки...
Оксана
6033 дн. тому
Бачила це теж. Ця новина має ознаки супер правильного побиття - після її перегляду синців немає ані на руках, ані на обличчі... Тільки на душі гидко, правда, не тільки у жінок:))). Але ж це проблема не тільки 5го каналу.
6034 дн. тому
Ларисо, клас! Переключайтесь на висвітлення політичних подій на ТБ.
rlk
6034 дн. тому
може, й не погано, що показав, але не в тому тоні, який я мала змогу чути. загалом 5-й - канал чесних новин, а не смажених чи перчених. на цьому варто закцентувати увагу. ларисо, повертайтеся в телевізор - вас не вистачає
Joker
6034 дн. тому
Краще, коли глядачі про це довідаються з телеекрану, аніж від поганого дяді у під'їзді ;) А якщо серйозно... Ну що тут поганого, якщо телеканал показав такий сюжет? Якщо явище існує - чому його слід замовчувати? Голову у пісок і вважати, що цього немає? Б'є якийсь дурник свою жінку - ми дивимось і робимо висновки. Дівчата - про те, що їх може чекати в разі, коли вони вийдуть за такого заміж. Чоловікам якимось соромно стане. Ведучий посміявся з дурника... А що йому слід було робити? Публічно засудити? Але ж заборонений плід - найсолодший! Сміх - найкращі ліки.
Vladislav Synyahovskyy
6034 дн. тому
Це спеціально для тих, хто розбирається в ісламі - http://www.zakon.kz/our/news/news.asp?id=30558 Подібного ще можна багатенько знайти... Але давайте про це не говорити, особливо в суботу - бо це може зіпсувати настрій гарним дівчатам :-)
Lizzy
6034 дн. тому
Абсолютно згодна з автором. Дикість, непрофесійність, безвідповідальність і просто дурість. Видно, що людей не вчили думати головою. Дивує, що якісь доморощені філософи в капцях іще виступають на захист цього ганебного сюжету, щось вякаючи про фундаменталізм, на якому не розуміються, а інші починають щось вякати про автора. Не знаю нічого про автора, бо не живу в Україні, але вона абсолютно права, тільки не кожному валянку це доступно зрозуміти. Сподіваюся, хтось подасть в суд на канал за такі речі. Може, наступний ідіот хоч трохи задумається, перед тим, як видавати в ефір таку мерзоту.
гадя
6034 дн. тому
Уважаемая! Не ужели Вам больше не чем заняться? Если Вы за справедливость можете пополнить ряды какого нибудь фонда и там защищать права женщин. А таким образом напоминать о себе родной глупо. Займитесь чем нибудь авось и полегчает.
Равреба из ям Собаки
6034 дн. тому
Лариса Ивановна! Странного типа нашли пятёрки... Шариат на самом деле очень неплохо защищает права женщин. В Египте, например, законом запрещено КРИЧАТЬ на жену. Не слушай никого! А этот "не с Пятого не с Интера" пусть вообще подавится продуктом дефекализации кишечника. Падло такое, на мою Ларису Ивановну наехало! И вообще, закончу своим любимым заклинанием: Ларысу... Иванавну... хачу! PS Привет от Великой и Ермолая!
Алегарф
6034 дн. тому
Ларисочка!!! Извините, что так бесцеремонно к Вам обращаюсь. Мы с Вами не знакомы. Точнее, я Вас знаю, по телевизору смотрел : ) В общем, позволите? ) Не извиняйтесь, пожалуйста, за эмоции! Перед кем извиняетесь? Перед этими душегубами? Не надо, прошу Вас! Вы говорите искренне, истинно, правильно! Вы говорите правду. И это - правильный тон по отношению к какой бы то ни было мерзости! А такая вот развлекаловка - это и есть мерзость. Причём, она никогда не попросит прощения за свой "ироничный" тон. Такой цинизм изгоняется из тела любого телевизионного канала лишь двумя способами: либо такими, как Ваша, статьями, либо... "темниками". Но последних в наше сумасшедшее время "свободы слова" и недержания "информации", увы, не дождёшься.
Vladislav Synyahovskyy
6034 дн. тому
Шановна пані Ларисо! Ви вважаєте, що не розповісти про подібне явище було б кращим? Чи може цей матеріал спотворює уявлення про ісламський фундаменталізм і, насправді, жінки там користуються такими ж самими правами що і чоловіки? Чи може випускова група і ведучий додала свого ставлення до цієї проблеми? Ні! Ми лише переповіли те, що відбувається в світі, нехай, й несхожему на наш. В тих краях (традиційному ісламі) панує не побутове насильство (як у нас), а культ чоловіків і зневага до жінки, який дозволяє тамтешнім телеведучим розповідати "Як правильно бити жінку". Ми вірно зробили, що про це розповіли. Бо, принаймні, Вас це зацікавило...
не с Пятого не с Интера
6035 дн. тому
Такой текстик писать целый час? Талантище! ,потому и БЫВШАЯ ведущая.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду