Допоможи зганьбити «Зірку під гіпнозом» на Новому

Допоможи зганьбити «Зірку під гіпнозом» на Новому

22 Жовтня 2016
12592
22 Жовтня 2016
17:00

Допоможи зганьбити «Зірку під гіпнозом» на Новому

12592
Все, що було обіцяно, ми побачили. А саме — українських зірок у ролі піддослідних кроликів, на яких ставить експеримент заїжджий російський гіпнотизер
Допоможи зганьбити «Зірку під гіпнозом» на Новому
Допоможи зганьбити «Зірку під гіпнозом» на Новому

Нарешті це сталося — 20 жовтня в ефірі Нового каналу таки запустили давно обіцяне розважальне шоу «Зірки під гіпнозом». Це дуже оригінальне шоу викликає надзвичайно широкий спектр емоцій — від категоричного несприйняття факту, коли людей змушують робить щось проти власної волі, й до відвертого захоплення талантом ілюзізіоніста-менталіста-гіпнотизера. У ролі останнього на Новому каналі виступає Володимир Єфімов, якому допомагає вести це унікальне для українського телепростору шоу Олександр Педан.

Усе, що було обіцяно, ми побачили. А саме — українських зірок у ролі піддослідних кроликів, на яких ставить експеримент заїжджий російський гіпнотизер. «Під час зйомок жодна тварина, перепрошую, людина не постраждала», — цього дисклейму явно бракувало в фінальних титрах. Хоча, гадаю, деяким учасникам шоу, які під гіпнозом витворяли щось геть їм не властиве, хотілося провалитися крізь землю, спостерігаючи себе на екрані в студії. Не думаю, що відомий ресторатор і кількарічний незмінний суддя кулінарного шоу «МастерШеф» (канал СТБ) Микола Тищенко тішився з кадрів, де він у ролі вагітного чоловіка жере (саме так!) бургер, вимагаючи в кіоскера безумної кількості кетчупу, гірчиці чи збитих вершків. Або, будучи в тій же ролі, залазить на гінекологічне крісло, щоб «народити» плюшевого ведмедика. Щось у цьому всьому було занадто вже неприродне й місцями бридке. Не знаю, може, сценаристи, змусивши пана Миколі повірити в свою вагітність шляхом прив'язування до його живота подушки, хотіли, щоби чоловік відчув на собі всі «принади» виношування дитини? Ну щоби перейнятися повагою до жінок, яким цю роль призначила сама природа? Але ця версія, судячи з того, як реагували публіка на муки «вагітного» Тищенка, малопереконлива. Бо головним для гіпнотизера і, головне, його жертв було насмішити глядача. Причому насмішити так, як робили це його попередники в дешевих пересувних цирках кілька століть тому. Бо навіть за радянських часів, коли провінційними клубами гастролювали подібні гіпнотизери, вони не дозволяли собі опускати жертву навіювання до неприродного стану. Максимум — закукурікати чи здійснювати якісь рухи, що не виходили за межі пристойності. Споглядаючи муки «вагітності» красивого, великого й сильного чоловіка, хотілося провалитися крізь землю за те, що він робив. Байдуже, ходив Микола Тищенко з візитом до гінеколога в жіночу консультацію чи вмощувався в парку на лавочці, розчищаючи собі побільше місця, за наказом гіпнотизера; милувався маленьким хлопчиком, хвалячись його мамі, що скоро він теж такого народить, чи «переживав перейми» під час гімнастики для вагітних. Це, можливо, для когось дуже смішно. Але хіба що допоки в ролі загіпнотизованої маріонетки — хтось чужий. Варто ж уявити, що все це відбувається якщо не з тобою, то, приміром, із рідним чоловіком, бо все-таки в цьому конкретному епізоді змушували видавати всілякі «вагітні» примхи ставного мужчину, а не жінку, як запропоноване сценаристами бажання щиро посміятися з того, як страждає «вагітний мужик», кудись зникає.

«Это легкое развлекательное мероприятие», як назвав його генеральний директор Нового каналу Володимир Локотко, де людина перетворюється на іграшку в руках професійного маніпулятора, мабуть, має право на існування. Тим паче, якщо йдеться про те, як розвеселити глядача. Але так само легко я можу зрозуміти зірок, які побоялися взяти участь у новому розважальному проекті «Зірки під гіпнозом». Про що, до речі, теж говорив пан Локотко в уже згаданому інтерв'ю. Досить було глянути на поведінку Григорія Решетника, якого Володимир Єфімов перетворив на «гусара-холостяка», в ресторані, щоби зрозуміти: на  ведучого СТБ вдома чекають серйозні розбірки з дружиною. Хіба що її підготували до того, що коїтиме зразковий батько й коханий чоловік у навіяному стані. Треба віддати належне організаторам «Зірок під гіпнозом»: жертвами заїжджого гастролера на Новому були переважно гіпнабельні чоловіки — вже згадані Григорій Решетник та Микола Тищенко й Сергій Пастух. Щоправда, Катю Павлюченко, колегу Олександра Педана за проектом «Дешево і сердито», Володимир Єфімов таки не пожалів, змусивши повірити в те, що вона опинилася на сцені без одягу. Бідна дівчина (до речі, мама чудового малюка, якого вона народила влітку минулого року) притьмом заховалася за Сашка Педана. Гіпнотизер же, замість дати установку бідній учасниці взяти одяг у свого рятівника, змусив його шукати на колінах у Сергія Притули. Останній, своєю чергою, почав тікати від «солодкої парочки», де Катя міцно вхопилася за Педана, поваливши його зрештою на підлогу й не даючи змоги рухатися в напрямку підлого Притули. Зрештою дівчина опинилася на колінах у Сергія Притули, так і не зрозумівши, який жах щойно пережила.

Відсутність пам'яті про пережиту привселюдно ганьбу можна було би вважати єдиним гуманним моментом усього шоу, якби це відбувалося на закритій приватній вечірці. Та й за таких умов збереження конфіденційності — геть не факт. Та позаяк паніку Каті показали на всю країну, в цьому шоу про гуманізм щодо його героїв не йдеться. Проте дівчина, порівняно з випробуваннями, яким піддали Григорія Решетника, ще дуже дешево відбулася. Ось де народ, залучений до процесу «допоможи зганьбити зірку», відірвався, що називається, по повній. Коли Григорія ввечері занурили в гіпнотичний транс, а вранці вивели з нього в готельному номері, де на люстрі висіли предмети жіночого туалету, йому можна було тільки поспівчувати. «Де я?» — це єдине запитання, на яке спромігся телеведучий, коли в номері з'явилася підставна білявка, з якою нібито провів ніч наш герой. «Пити!» — за командою гіпнотизера захотів нещасний піддослідний. При цьому в нього, як запрограмував Володимир Єфімов, трусилися руки. Тим часом, на екрані великими планами показували всі його походеньки напередодні. Коли він ліз цілуватися до всіх відвідувачок ресторану, незалежно від їхнього віку, й тягав їм на столики величезні вазони з екзотичними рослинами, уявляючи, що це букети. От уже як побув у ролі «холостяка», то вже на повну котушку!

Але цього організаторам «легкого й смішного шоу» виявилося мало. Коли Григорієві Решетнику принесли рахунок за приватний концерт спеціально викликаного ним циганського колективу на чолі з Петром Чорним у розмірі 123 тисяч гривень, він за наказом гіпнотизера Володимира Єфімова його... просто з'їв. Хоча кадри запальних танців з удавом, якого, виявляється, телеведучий дуже боїться в свідомому життя, а також із класичною «циганщиною-ресторанщиною» йому теж показали. Далі — більше. Дуже порядний у реальному житті ведучий на очах «изумленной публики» (вибачте, але на думку спадає саме цей штамп із часів мандрівних цирків Російської імперії. І, мабуть, недарма, бо, як уже згадувалося вище, подібні номери таки родом із позаминулого чи початку минулого століття) починає загортати в підручний матеріал, в даному випадку — штору з готельного номера, уявне тіло Петі Чорного. Після чого до нього приходять так звані працівники кримінальної поліції, які добивають його запитанням: «Де тіло Петі Чорного?».

«Тіло Петі Чорного», в цілком живому й дуже здоровому вигляді виводить із-поза лаштунків Олександр Педан. І тут почалася інша комедія а-ля бенефіс «коміка-гіпнотизера-менталіста» Володимира Єфімова. Він, як потім пояснить Олександр Педан усі маніпуляції пана Єфімова з годинником, гаманцем та мобільним телефоном Петра Чорного, виявляється, просто застерігав аудиторію від так званого циганського гіпнозу. Який насправді, на думку головного героя нового шоу, ґрунтується на тому, що людина, котра стала жертвою «циганської магії» й виправдовується саме тим, що її загіпнотизували, просто намагається забути про те, як її обвели круг пальця. На користі цих знань наголосив Олександр Педан. Але, здається, ефект від того, що відбувалося в студії та поза нею, був один — дружний регіт.

Навіть від великого скептика щодо цього шоу Сергія Притули. Якому, разом із Ольгою Цибульською, пощастило перебути основний час «Зірок під гіпнозом» на шкіряних лавочках у студії. Але, на відміну від Цибульської, Сергій Притула взяв участь у розіграші Сергія Пастуха, який, нібито пошкодивши його авто, на вимогу гіпнотизера використав власний черевик як телефон, та ще й показав фото своєї «родини», яка складалася з його фото в різних перуках, ведучий Нового каналу не зміг утриматися від дикого реготу. Ще під час знімання епізоду з «представником київського шоу-бізнесу» Сергієм Пастухом, який із переляку назвав свого візаві представником шоу-бізнесу «всеукраїнського», Сергій Притула «розколовся». Тобто — розреготався в процесі. Коментуючи те, що він пережив під час так званої ДТП з Сергієм Пастухом, а також — спостерігаючи, як воно було, зірка Нового каналу зазначив: це виявилося дуже «ржачно». Що, як він зізнався, перекреслило всі його побоювання щодо етичності формату, в якому він погодився зніматися після дуже великих сумнівів.

Та якби Сергій Притула опинився в ролі Григорія Решетника чи Миколи Тищенка (не кажучи вже про Сергія Пастуха), здається, в нього були б інші враження від вакханалії, яку розіграли в студії та поза нею учасники ну дуже вже веселого шоу «Зірки під гіпнозом».

Можливо, те, що відбувається в його ефірі, справді можна назвати невинним і смішним розіграшем, як каже Володимир Локотко. Але, вибачте, є величезна різниця між станом зірок, яких розігрують у твердій пам'яті й  тверезому розумі (як це робили в «Вечірньому Києві»), й тим, що їм навіяно гіпнотизером у студії Нового каналу.

Фото: скріншот відео Нового каналу

    

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12592
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергій
2388 дн. тому
Просто наркомани.По бєлому. Убиті повністю,геть. Видно неозброєним оком. А ми тіпа дивимось і думаємо,що вони в здоровому глузді.
Андрій
2395 дн. тому
Развод!!! Посмотрите програму за 11.10.17 про сонливого поліціянта який повинен все забувати після того як засне але один раз він спалився и прокинувшись одразу почав запитувати про вкрадений автомобіль хоча він не повинен був цього памятати
Максим
2576 дн. тому
Одразу помітно, що все підробка... Гіршого "шоу" я ще не бачив, але це не дивно... Це ж Новий канал - та ж сама студія, що всюди, те ж саме оформлення, нічого нового, лише змінили тему.
Андрій
2640 дн. тому
Звичайна, дешева циркова вистава! Видно, що наші зірки грають, до того ж зовсім погано
Александр
2641 дн. тому
Статья - чес, просто нет слов, "чепушатина". Передача - дешевка, развод для лохов, не интересно, "зірки" которые принимают участие "опускаются". Не стоит участвовать в такой лаже !!
Максим
2690 дн. тому
Чи можливо зробити людину яка під гіпнозом зробити більш розвинутішой в знаннях???
Сергій
2724 дн. тому
Дешеве і не смішне шоу, на яке мене вистачило біля 5 хвилин, ще й з незрозумілою серйознітю до теми написана стаття.. Повна маячня, як на мене.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду