«Стосується кожного» на «Інтері»: знепритомнення героїні в прямому ефірі

«Стосується кожного» на «Інтері»: знепритомнення героїні в прямому ефірі

30 Серпня 2016
16720
30 Серпня 2016
14:42

«Стосується кожного» на «Інтері»: знепритомнення героїні в прямому ефірі

16720
У соціальному ток-шоу говорили про криваву трагедію в Кривому Озері. Говорили начебто з бажанням допомогти, але... Знепритомнення героїні в прямому ефірі — це саме те, чого добивалися Данилевич і його високопрофесійна команда?
«Стосується кожного» на «Інтері»: знепритомнення героїні в прямому ефірі
«Стосується кожного» на «Інтері»: знепритомнення героїні в прямому ефірі

Під рукою не було праски. І це на краще, бо телевізор, у який хотілося її кинути, ні в чому не винен. Винні ті, хто 29 серпня у прайм-таймі показували випуск програми «Стосується кожного» на телеканалі «Інтер».

Як ніколи раніше, вона стала наочною до банальності ілюстрацією зла в прямому ефірі, абсолютно точно відповідаючи не менш банальному афоризмові про добрі наміри, якими вимощено дорогу до пекла.

Звісно, телевізійники не могли не злетітися на криваву трагедію в Кривому Озері, що сталася в ніч на 24 серпня. І де ж, як не в соціальному ток-шоу, чия місія — допомагати людям знайти справедливість, розбиратися, чому місцеві менти по-звірячому вбили мешканця цього містечка на Миколаївщині Олександра Цукермана. Дві години роботи в прямому ефірі. Дві години гнівних і виважених, толерантних і ненависних виступів. Дві години скрупульозного відтворення нічних подій 24 серпня та коментарів як учасників, так і експертів. І ніби ж усі учасники ток-шоу бажали одного — відновити істинну картину злочину «нової поліції» проти людини. Щоправда, серед експертів здебільшого були представники громадськості та колишні правоохоронці, думка яких аж ніяк не могла бути врахованою слідством. Проте вони й не збиралися підмінювати собою правоохоронні органи. Ішлося лише про формування громадської думки щодо нетерпимості до подібних трагедій. Аби вони не повторювалися в майбутньому. Тобто формально випуск «Стосується кожного» від 29 серпня нічим не відрізнявся від ефірів попередніх. Якби не присутність у студії матері загиблого Ольги Петрівни Цукерман. Це важко назвати просто присутністю, адже ця жінка, на очах якої менти тупо били, а потім і застрелили сина, заглушала слова більшості інших учасників програми. Вона просто голосила, на повний голос, і експертам, які намагалися допомогти жінці порадами та просто добрим словом, доводилося перекрикувати ці нескінченні голосіння.

І це стало справжнім пеклом, яке поглинуло всі наївні спроби студії розібратися, хто все-таки зробив фатальний постріл у жертву поліцейського свавілля. З дуже похвальною метою — попередити подібні злочини з боку ментів (новими поліцейськими назвати їх не повертається язик, і тут я згодна з присутніми).

Нещасну матір, яка не лише втратила сина в диких обставинах, але й змушена возити його тіло з моргу в морг, добиваючись повторної експертизи, можна зрозуміти — мало хто в її становищі збереже тверезе сприйняття, відсторонившись від емоцій. Але невже автори «Стосується кожного» не могли обмежитися більш адекватними свідками подій, аби не мучити Ольгу Цукерман страшними спогадами, які вона змушена була озвучувати напоказ знову й знову?

Відповідь — ні, не могли, адже закони жанру вимагають від «шакалів камер і мікрофона» якомога вищого градусу емоцій по цей і той бік екрана. Зрештою емоційною й неминучою кульмінацією випуску стало знепритомнення героїні в прямому ефірі після, здавалося б, невинного запитання Андрія Данилевича, чи вірить Ольга Петрівна у справедливість слідства. Бідна жінка почала говорити, що це не перший випадок (насильницької смерті. — Авт.) у їхній родині. Бо кілька років тому, коли у власній хаті вбили її матір, відрізавши голову, вбивць не знайшли, а на руки пані Ользі віддали тільки попередній висновок експертизи. Цікаво, знепритомнення в прямому ефірі — це саме те, чого добивалися Данилевич і його високопрофесійна команда? Якщо так, то ці «професіонали» можуть виписати собі премію за відмінну роботу.

Втім, це все-таки була спонтанна реакція організму героїні на емоційне виснаження. Про це свідчать «домашні заготовки» команди ток-шоу. Адже задля більшого нагнітання потрібної реакції глядачам приблизно щоп'ятнадцять хвилини упродовж двох годин показували тіло вбитого в двох варіантах — прикритим рядниною і без неї. При цьому, дотримуючись «етичних» вимог — затушувавши обличчя. Яке, втім, легко ідентифікувалося на сімейних фото, не менш сумлінно показаними кілька разів.

Ада Роговцева, яку теж запросили до студії «Стосується кожного», вочевидь, аби втішити осиротілу матір, адже актриса кілька років тому теж поховала сина, виявилася, здається, єдиною притомною людиною в цьому шабаші на кістках. Послухавши нескінченні голосіння Ольги Цукерман, вона сказала дуже мудрі слова про те, що мама, яка втратила дитину, стає зовсім іншою людиною, не сприймаючи того, що їй кажуть. На жаль, автори «сенсаційного випуску», які після цього мали шанс вивести пані Ольгу зі студії, до народної артистки не дослухалися, продовживши свої тортури в прямому ефірі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16720
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Masa
2386 дн. тому
Я б хотіла знати як діти воспитуются ті що з няньками а їхні батьки на стені?А ми прості люди як без помощі,без нянів і.т.д даєм все!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду