Старий Новий рік

Старий Новий рік

4 Січня 2015
8539
4 Січня 2015
16:30

Старий Новий рік

8539
Програмування на цей Новий рік мало і могло стати нагодою розмови працівників телеканалів та людей, які могли бути залучені до показу як персонажі, з глядачами. Натомість ми кинули конфетті до незагасимих вогнищ війни і спробували зробити вигляд, що бенгальські вогники здатні відволікти увагу від тих вогнищ
Старий Новий рік
Старий Новий рік

Насправді важить не так те, кому плескала в долоні Ані Лорак. Могли і підмонтувати, що плескала саме Кобзону. А от те, що украінські артисти, як і раніше, у статистах до російських, а ціле украінське телебачення не спромоглося виробити власного гідного продукту на цей Новий рік - проблема задавнена і, якщо не діяти швидко, може залишитися з нами і по війні.

 

Програмування на цей Новий рік мало і могло стати нагодою розмови працівників телеканалів та людей, які могли бути залучені до показу як персонажі, з глядачами. Ми так багато пережили разом і так багато переживаємо нарізно, що ця розмова могла відбутися не у звичному форматі підсумкових оглядових програм, а саме - як згадування про спільне і спроба зрозуміти відмінне. Музика, без якоі начебто не можливе свято? Її створено неміряно, у тому числі і російськомовних украінських пісень, які - про сьогодні і завтра. Це музичне багатство у різних жанрах, про яке чимало глядачів/слухачів не мають і гадки.

 

Ця Новорічна ніч могла перетворитися на представлення десятків украінських артистів та інших цікавих людей мільйонам інших украінців. Натомість ми кинули конфетті до незагасимих вогнищ війни і спробували зробити вигляд, що бенгальські вогники здатні відволікти увагу від тих вогнищ.

 

Святкові концерти - блюзнірство, коли гинуть люди, по який бік фронту вони не гинуть; блюзнірство, коли сотні тисяч (мільйони?) страждають від холоду і голоду і покладаються для виживання на справжню чи уявну гуманітарну допомогу; коли сотні тисяч чекають на вісті з війни, що іх рідні і дорогі живі.

 

Розвеселі комедіі у ці дні - блюзнірство, особливо ті, що імпортовані з краіни, керівники якоі (і, на жаль, мільйони громадян) вважають нас - чи роблять вигляд, що вважають - не гідними і не здатними самостійно вирішувати власну долю; з краіни, агресивні діі якоі спричинили братовбивчу війну в Украіні; з краіни, яка вже приросла Кримом і невідомо, на чому зупиниться.

 

А ми робимо вигляд, що нічого страшного не відбудеться, якщо ми вчергове заб'ємо телеефір російською продукцією - концертами, комедіями, мультфільмами, мелодрамами, удаваними науково-популярними програмами... (Принагідно зазначу, що в багатьох випадках не набагато краще і показувати продукцію інших краін, якщо вона дібрана без урахування наших нинішніх обставин).

 

Ми маємо достатньо сил і розуму, щоби цими днями не намагатися замазати трагедію нашоі краіни чужими веселощами? Ми не звикли до того, що на телебаченні варто бодай інколи покладатися лише на власні сили і розум? Час почати. Інакше повторення цьогорічного новорічного блюзнірства несмаку не забариться. Може, і не на Різдво, але аж ніяк не пізніше 8 березня.

 

А якщо ми робитимемо телевізійну справу самі, у пошуку жанрів і стилів, у свідомості того, що в такий спосіб виконуємо громадянський обов'язок, то й сміх у ці дні не лунатиме по-блюзнірському. Бо то буде не імпортований консервований сміх, а той, яким ми долаємо своі сльози. І надія на радість буде не фанерною, як на «блакитних вогниках» та іх клонах; а справжньою, створеною людьми, які знають, чого потребують глядачі, бо переживають цей час разом з глядачами.

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8539
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
да уж
3371 дн. тому
пан Куликов! Законодательная база Украины и её Коституция предполагают СВОБОДНЫЙ ДОСТУП граждан к разного рода информации без "переводчиков", цензоров и граждан, проводящих разъяснительную работу. Если даже невинное появление на экране киевлянки и певицы Ани Лорак вызывает такую огромную истерию и страх, то явно что-то не так в "датском королевстве".Усиленная фиьтрация всей информации, гонения на любое инакомыслие и прочие явления ,увы, говорят против действующего в стране режима, очевидно погрязшего во лжи и истерически боящегося даже любого намека на иное мнение, которое для лгунов, очевидно - смертельно опасно.
такое
3371 дн. тому
вот и прекрасно, Noser. Вы ,как "честный" депутат можете в этом помочь. Дело в том ,что у вашего коллеги Турчинова - прогрессирующая шизофрения. Этим должны заниматься санитары. Но без участия таких "честных" депутатов ,как Вы. мы сами не сможем. так как ваш коллега -неприкосновенный, пока что....до 3 майдана....
Noser
3371 дн. тому
Такое, якщо ви не знаєте відповіді, то я скажу, що з усим цим зараз можна боротися.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
3371 дн. тому
Слова Куликова - та й Пінчуку у вуха! На ICTV Новий рік зустрічали російськими мультиками про трьох богатирів - захисників землі русской! Пінчук тв ані трохи не краще за Інтер. Це канал русского міра - мультиплікаційного, серіального, шоубізівського і якого завгодно ще. А чи не хотів би Куликов прийти зі своїми задумами добрими до Пінчука і розповісти тому, що воно і як належить робити. І у Новий рік, і взагалі. І сказати: приймаєш - залишаюся працювати, ні - іду геть під три чорти. От якби Куликов сказав на тому прийомі щось подібне: "Гроші твої, пане Пінчук, теж смердючі. Рускім міром від них тхне. Як же мені, нормальному українцеві отримувати їх і не вважатися паскудою продажною, зрадником України". Прийняв би Пінчук пропозиції - честь і шана Куликову. А ні - ну то теж честь і шана за те, щоби пішов з каналу. Переконаний, за цей час на ІСТV стільки можна було заробити, що до кінця життя (і не одного) мало б і з достатком вистачити. Тим більше, якщо жити по совісті, не бідувати, але й не розкошувати. Мати все, що необхідне і навіть набагато-набагато більше. Ну те, що Куликов і зараз вже має. Але при цьому хоч те, що залишилося, прожити гідно українця.
такое
3371 дн. тому
Куликов! хватит "спекулировать" здесь понятиями. Ответьте на вопросы: 1) Чем ОЛЕГ ГАЗМАНОВ на "Интере" в Новогоднюю Ночь отлчиается от ОЛЕГА ГАЗМАНОВА на "1+1" в ту же Новогоднюю ночь? Это - два разных артиста? 2) Чем "дипломированный юрист" Гройсман (спикер ВР), получивший свой диплом после школы за 2 года (другие зачем-то на это же учатся по 5 и более лет) отличается от дипломированного проФФеССора, бывшего президентом? 3) Чем содержание митинга Анти-майдана, организованного Партией Регионов, отличается от срыва кинопоказа в рамках фестиваля "Молодость" в кинотеатре "Киев" и поджога кинотеатра "Жовтень" вместе с людьми (как и Дома профсоюзов вместе с людьми) под одни и те же лозунги в борьбе с ГЕЙропой? 4) Чем сыновья, затья, кумовья и любовницы Януковича и Пшонки, ставшие депутатами, банкирами, министрами... отличаются от сыновей Порошенко, Луценко, Яремы и др. и их кумовья, ставшие депутатами, банкирами, министрами....???? 5) Чем свистопляска с тарифами, мышинная возня вокруг МАФов (которых становится всё больше), удорожание метро, до нельзя обставленного торговлей и рекламой, бесконечные конфликты вокруг захвата земель под застройку в городе, обещания построить метро на Троещину и через год открыть Диснейленд в гидропарке и др. "проджекты".... и сбивчивая по логическому ряду речь мэра Кличко отличаются от всего того же самого в исполнении мэра Черновецкого и его "молодой команды"? 6) Чем отличается публичный показ на всех сайтах любовных утех журналиста Портникова "бандытською владою" от такого же публичного показа с участием кандидата в депутаты от парти Ляшко, в том числе на сайте "Эспресо ТВ"? 7) Чем отличается "самоубийство" дважды насмерть застрелившейся из винтовки при "демократычний влади"(для этого жертва должна была еще иметь и руки, длиной как у шимпанзе или орангутана)Семенюк-Самсоненко, от дважды "самоубившегося" Кравченко при "бандытський влади"? 8) Чем отличаются регулярные автоподставы на Бориспольской трассе с последующим избиением водителей и женщин с грудными детьми пьяными "айдаровцами" от точно такого же избиения и "автоподставы" по отношению к Татьяне Черновол при "бандытськой влади"? 9) Чем "отжим" и обложение данью бизнеса с участием камуфлированных людей с нашивками "Айдар" и "Киев-1" отличается от таких же маски-шоу и отжимов бизнеса при Януковиче? Нашивками на форме? -------------------------------------------------- Вопросы можно продолжать.... Дайте ответ на эти
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду