Держкомтелерадіо закликає ЗМІ підтримати Міжнародну акцію «16 днів проти насильства»

Держкомтелерадіо закликає ЗМІ підтримати Міжнародну акцію «16 днів проти насильства»

19 Листопада 2014
5240
19 Листопада 2014
10:34

Держкомтелерадіо закликає ЗМІ підтримати Міжнародну акцію «16 днів проти насильства»

5240
Держкомтелерадіо закликає ЗМІ підтримати Міжнародну акцію «16 днів проти насильства»
Держкомтелерадіо закликає ЗМІ підтримати Міжнародну акцію «16 днів проти насильства»

Державний комітет телебачення та радіомовлення разом з Міністерством соціальної політики закликали громадськість та вітчизняні ЗМІ підтримати Міжнародну акцію «16 днів проти насильства», яка об'єднує громадян з більш ніж 100 країн світу. Про це повідомляє прес-служба Комітету.

 

Мета акції - сприяти утвердженню ненасильницької ідеології та створити простір (родина - територіальна громада - країна) вільний від усіх форм насильства. Акція була ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства в 1991 році та проводиться щорічно з 25 листопада по 10 грудня.

 

Україна приєдналася до акції «16 днів проти насильства» 2001 року. Відтоді заходи з попередження насильства в сім'ї та жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства проходять у всіх регіонах України. Координатором цих інформаційно-просвітницьких заходів є Міністерство соціальної політики України, а найактивнішими його партнерами - Координатор проектів ОБСЄ в Україні, Міжнародний жіночий правозахисний центр «Ла-Страда Україна» та Міжнародна благодійна організація «Українська фундація громадського здоров'я».

 

Заходи та ініціативи, що проходять у рамках Міжнародної акції «16 днів проти насильства» широко висвітлюються у ЗМІ. Зокрема, державні ТРК у ці дні транслюють відеоролики соціальної спрямованості, здійснюють медіасупровід інформаційно-просвітницьких заходів, готують тематичні програми.

 

Дати акції, на які Держкомтелерадыо звертаэ увагу вітчизняних ЗМІ:

-25 листопада - Міжнародний день проти насильства щодо жінок;

-1 грудня - Міжнародний день боротьби зі СНІДом;

-2 грудня - Міжнародний день боротьби з рабством;

-3 грудня - Міжнародний день інвалідів;

-5 грудня - Міжнародний день волонтера;

-6 грудня - річниця інциденту в Монреалі;

- 9 грудня - Міжнародний день боротьби з корупцією;

-10 грудня - Міжнародний день прав людини.

 

Нагадаємо, Державний комітет телебачення і радіомовлення радить ЗМІ під час висвітлення 81-х роковин Голодомору 1932-33 років використовувати методичні матеріали, які підготовлено Українським інститутом національної пам'яті.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5240
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду