Фестиваль Docudays UA-2014 відмінив розважальну програму

Фестиваль Docudays UA-2014 відмінив розважальну програму

14 Березня 2014
12529
14 Березня 2014
16:56

Фестиваль Docudays UA-2014 відмінив розважальну програму

12529
Натомість посилив дискусійну платформу
Фестиваль Docudays UA-2014 відмінив розважальну програму
Фестиваль Docudays UA-2014 відмінив розважальну програму

Програма 11-го кінофестивалю Docudays UA зазнала змін у зв`язку з політичною ситуацією в країні. Про це розповіли організатори прес-конференції щодо програми форуму документального кіно, який стартує 21 березня.

 

Про події фестивалю журналістам розповіли засновник Docudays UA та член Відбіркової ради Геннадій Кофман, PR-директор фестивалю та член Відбіркової ради Дар'я Аверченко, член оргкомітету Docudays UA та член правління Української Гельсінської спілки з прав людини Володимир Яворський, автор виставки документальної фотографії «Обличчя Майдану» Ігор Гайдай.

 

На прес-конференції повідомили про відміну розважальної програми

 

Як зазначила пані Аверченко, організатори планували відмінити цьогорічний Docudays UA через події Майдану.

 

«Однак на адресу фестивалю приходило стільки листів, де йшлося про його необхідність, а також про те, що ми маємо показати українську революцію, якою її побачили самі українці, що ми змінили рішення», - розповіла PR-директор фестивалю.

 

 На постері фестивалю - палаюче серце

 

Однак формат цьогорічного Docudays UA зазнав змін. Недаремно за головний символ фестивалю обрано палаюче серце. Фільмом відкриття стане проект «Євромайдан. Чорновий монтаж», що охоплює три місяці Революції Гідності в Києві. Його створено українськими документалістами, познайомити з якими організатори обіцяють під час прем`єри 21 березня, що відбудеться о 19.00 у Червоній залі Будинку кіно.

 

Ведучими церемонії відкриття будуть журналісти «Громадського телебачення» Наталія Гуменюк та Андрій Сайчук. Особливою учасницею події стане актриса та співачка Мар`яна Садовська, яка завітає з Кьольна (Німеччина).

 

Зазнала змін основна програма фестивалю. Розважальної програми на Docudays UA цього річ не буде, натомість посилено дискусійні платформи.

 

Загалом на Docudays UA буе показано понад 70 фільмів, з них майже половина увійде до конкурсної програми.

 

Конкурсна програма проходитиме у трьох тематичних напрямках - «Docu/Життя», «Docu/Право» та «Docu/Коротко».

 

Україну в конкурсі секції «Docu Життя» представлятиме Валентин Васянович із повнометражною стрічкою «Присмерк» про драми масштабів глухої провінції. А в «Docu коротко» змагатиметься стрічка «Позитив» Поліни Кельм, виробництво якої здійснювали Inspiration Films та Світлана Зінов`єва.

 

Більше робіт вітчизняних документалістів заявлено в позаконкурсній програмі. Попередньо відомо, що це три повнометражні та ще три короткометражні стрічки. Зокрема, авторства відомих документалістів Романа Бондарчука й Юрія Речинського та Катерини Горностай, яка є  ученицею російської документалістки Марини Разбєжкіної.

 

Також на фестивалі буде представлено ретроспективу Андрія Загданського.

 

Спеціальні програми фестивалю цього річ представлені у секціях  «Docu/Україна», «Ідеорупція», «Артдокфест презентує», «Docu/спротив», «Docu/ Арт», «Docu/Хіти» з фільмами-переможцями міжнародних кінофестивалів, та «Hot Docs презентує».

 

Зокрема, стрічки секції «Ідеорупція» присвячені темі корупції як тотальному порушенню прав людини. До уваги глядачів «Ігри Путіна» Олександра Гентелева, «Тренер Зоран та його "африканські тигри"» Сема Бенстіда та «Повелитель Всесвіту» Марка Баудера.

 

Ще одну ключову секцію Docudays UA-2014 «Docu/спротив» формують стрічки, що оповідають про досвід революційного спротиву інших країн.

 

Фестиваль триватиме з 21 до 28 березня у Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6), в кінотеатрі «Кінопанорама» (вул. Шота Руставелі, 19) та в кінотеатрі «Київ» (вул. Велика Васильківська, 19).

 

Вхід на кіносеанси Docudays UA та решту заходів фестивалю вільний.

 

Docudays UA - єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини, що проходить щороку впродовж останнього тижня березня у Києві. Після завершення Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми в регіонах України у рамках Мандрівного фестивалю. Покази тривають від жовтня до грудня. У 2013 році Мандрівний Docudays UA відвідав 231 місто й містечко у 23-х регіонах України, АР Крим, містах Севастополь та Київ.

 

Організаторами Docudays UA є  Українська Гельсінська спілка з прав людини, Херсонська міська Асоціація журналістів «Південь»,  Херсонський обласний Фонд милосердя та здоров'я і Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв.

 

«Детектор медіа»

Фото Наталки Довгої

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12529
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду