У категорії «Публіцистика і журналістика» Шевченківської премії-2014 переможців немає

15 Лютого 2014
13069
15 Лютого 2014
17:51

У категорії «Публіцистика і журналістика» Шевченківської премії-2014 переможців немає

13069
Оголошено імена лауреатів
У категорії «Публіцистика і журналістика» Шевченківської премії-2014 переможців немає

Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка обрав лауреатів найпрестижнішої літературної премії країни, повідомляє «Радіо Свобода».

 

У категорії «Публіцистика і журналістика» переможців немає.  З-поміж авторів журналістських матеріалів на здобуття премії претендували Валерій Бебик (цикл фільмів публіцистичного телевізійного проекту «Цивілізація Incognita») та Олександр Денисенко, Тарас Аврахов й Роман Коляда (цикл радіопередач «Історія Християнської церкви»).

 

У категорії «Кінематографія» лауреатів теж немає. На здобуття премії подавався документальний багатосерійний просвітницький фільм «Логос» Дмитра Ломачука та  ігровий фільм «Владика Андрей» Михайла Шаєвича, Олеся Янчука, Віталія Зимовця й Сергія Романюка.



У категорії «Література» премію присудили Мирославові Дочинцю за романи «Криничар. Діяріюш найбагатшого чоловіка Мукачівської домінії» та «Горянин. Води господніх русел».



В категорії «Літературознавство і мистецтвознавство» найкращою стала Ірина Гаюк за книгу «Ілюстрована енциклопедія вірменської культури в Україні». Людмила Монастирська за виконання провідних партій в оперних постановках Національної опери України у сезонах 2009-2013 стала лідером в категорії «Музичне мистецтво».



Крім того, в інших категоріях відзначені Любомир Медвідь за цикл художніх творів «Ремінісценції», а також п'ятеро митців отримають Шевченківську премію за працю в опері Вагнера «Летючий голландець», що була поставлена в Донецькому національному академічному театрі опери та балету ім. Солов'яненка.


Список з іменами лауреатів члени Комітету подадуть для оформлення указу Президента України.


Зазвичай, офіційна церемонія нагородження лауреатів відбувається 9 березня в день народження Тараса Шевченка. Цього року минає 200 річниця від дня народження Кобзаря. З нагоди, як повідомляла «Детектор медіа», президент Віктор Янукович обіцяв збільшити розмір премії вдвічі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13069
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду