Зйомки «Толоки» Іллєнка призупинено через брак коштів

Зйомки «Толоки» Іллєнка призупинено через брак коштів

21 Вересня 2013
13168
21 Вересня 2013
13:46

Зйомки «Толоки» Іллєнка призупинено через брак коштів

13168
У фільмі знімаються Богдан Бенюк, Дмитро Рибалевський, Дмитро Лінартович, Іванка Іллєнко
Зйомки «Толоки» Іллєнка призупинено через брак коштів
Зйомки «Толоки» Іллєнка призупинено через брак коштів

Роботу над кінопроектом «Толока» Михайла Іллєнка призупинено. Як повідляє DT.UA із посиланнямна режисера, приватний інвестор відмовився продовжити фінансувати стрічку.

 

Загальний бюджет картини становить орієнтовно 28 млн грн. Виробництво «Толоки» здійснює компанія «Іллєнко-Фільм» за підтримки Держкіно України й благодійного фонду «Велика родина».

 

У Держкіно України на проект виділено 9 мільйонів гривень - як переможцю пітчингу.  Решту коштів мав надати приватний інвестор. Але кошти досі не надійшли. За сценарієм, зйомки режисеру важливо продовжити зараз - на локаціях, де стан природи відповідає задуму фільму.

 

«Ми зняли майже 45% картини. І нам дуже важливо піймати "натуру, яка відходить" - природу, пори року, те, що для цього фільму має велике значення. Наразі ми продовжуємо активно шукати нового інвестора. Намагаємося взаємодіяти й з колишнім. Чи встигнемо до березня, коли планували прем'єру? Все залежатиме тільки від фінансування. Хоча час спливає»., - коментує Михайло Іллєнко.

 

Режисер  планував приурочити свій фільм до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Очікувалося, що прем'єра відбудеться в березні 2014 р.

 

В основі майбутньої картини - поезія Тараса Шевченка «У тієї Катерини хата на помості, із славного Запорожжя наїхали гості». У ній 67 рядків. Але постановник вирішив розгорнути навколо цього твору масштабну панораму українського життя.

 

 

 

Протягом півстоліття в Україні творчості Тараса Шевченка не екранізували, за винятком  стрічки - «Капітанша».

 

Проект Іллєнка має охопити 14 важливих епізодів історії України. У фільмі знімаються Богдан Бенюк, Дмитро Рибалевський, Дмитро Лінартович, донька режисера Іванка Іллєнко.  Комолитором виступить Алессіо Влад («Каллас назавжди», «Джейн Ейр», «Обложені», «Чай з Муссоліні»).

 

Задум цієї картини режисер виношува 15 років.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://ngo.donetsk.ua

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13168
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду