НМПУ закликала журналістів UMH Group створити профспілку

22 Червня 2013
11728
22 Червня 2013
09:07

НМПУ закликала журналістів UMH Group створити профспілку

11728
НМПУ закликала журналістів UMH Group створити профспілку

Незалежна медіа профспілка України закликала журналістів, які працюють в редакціях UMH Group, створити профспілку. Це дозволить захистити свободу слова та високі умови праці навіть за нового власника, вважають у НМПУ. Про це йдеться у заяві медіапрофспілки.

 

НМПУ  нагадала, що згідно з українським законодавством «профспілка має безліч прав».

«Вона може виступати від імені трудового колективу, вести переговори з роботодавцем, підписувати колективні угоди. Саме колективна угода (а не інший документ) дозволяє юридично зафіксувати стандарти та умови праці на підприємстві. Згідно з законом "Про колективні договори і угоди" цей документ є обов'язковим для виконання», - йдеться у заяві НМПУ.

 

Якщо роботодавець ухиляється від підписання колективної угоди, він може бути оштрафований. Порушення колективної угоди також передбачає покарання у вигляді штрафу.

 

Крім того, нагадали у НМПУ, роботодавці зобов'язані вести колективні переговори з профспілками, а ті мають право вимагати розірвання трудового договору з керівником, якщо він порушує законодавство про працю, про колективні договори та угоди. Така вимога профспілок є обов'язковою для виконання.

 

 Профспілки також можуть організовувати страйки. Вони мають право на доступ до фінансової інформації компанії (для підготовки колективної угоди, наприклад), можуть захищати працівників від незаконних звільнень або тиску збоку власника або топ-менеджера компанії.

 

«НМПУ має 10-річний досвід профспілкової роботи і готова поділитися ним з журналістами UMH Group», - йдеться у заяві.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у ніч з 20 на 21 червня стало відомо, що UMH Group і група СЄПЕК (ВЭТЕЭК) Сергія Курченка підписали угоду купівлі-продажу 98% акцій медіахолдингу UMH. Завершення операції планується на перший квартал 2014 року. Зі слів Бориса Ложкіна, близько половини від суми угоди акціонери UMH отримають одразу. Решту виплат реструктуровано до березня 2014 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11728
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
однако
3960 дн. тому
для хехе: кажется, у кого-то больное воображение. И еще есть пословица одна по поводу того, когда "Кажется..." где вы и где Курченко, где УМХ и к чему там я? а вот ваш коммент показателен - правда глаза колет?
хехе
3962 дн. тому
Кажется, Курченко всерьез перепугался, что на УМХ появится профсоюз, раз такие комментарии появляются) Ребята, не давайте себя в обиду. Защищайте свои права!
однако
3962 дн. тому
О, змеи ищут еще где бы им присосаться к стабильному бизнесу и внести в него дестабилизацию, развал , разброд и шатания и превратить деятельность предприятия в сполшные пустозвонные заседания и митинги с подниманием бури в стакане. Журналисты UMH, если вы хотите просто и спокойно заниматься своим непосредственным делом, без блокирования входов/выходов из офиса, бесполезного стояния с плакатами под предводительством бездарностей ,которые используют вас как бесплатную массовку с целью своего пи-ара и пролазанья в качестве ярых оппозиционеров на каких-нибудь выборах ну хоть куда-нибудь, то гоните взашей всякие НМПУ и им подобных. Завтра, когда вами воспользуются, ваши имена и фамилии никто не вспомнит, вы потеряете роаботу и нансете убыток своему предприятию, которое худо-бедно вас кормит. Когда вы останетесь без работы либо с долгами по зарплате и так далее ни какое НМПУ , шму и хму и им подобное вам не поможет, денег не даст и ни чем не обеспечит.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду