detector.media
22.06.2013 09:07
НМПУ закликала журналістів UMH Group створити профспілку

Незалежна медіа профспілка України закликала журналістів, які працюють в редакціях UMH Group, створити профспілку. Це дозволить захистити свободу слова та високі умови праці навіть за нового власника, вважають у НМПУ. Про це йдеться у заяві медіапрофспілки.

 

НМПУ  нагадала, що згідно з українським законодавством «профспілка має безліч прав».

«Вона може виступати від імені трудового колективу, вести переговори з роботодавцем, підписувати колективні угоди. Саме колективна угода (а не інший документ) дозволяє юридично зафіксувати стандарти та умови праці на підприємстві. Згідно з законом "Про колективні договори і угоди" цей документ є обов'язковим для виконання», - йдеться у заяві НМПУ.

 

Якщо роботодавець ухиляється від підписання колективної угоди, він може бути оштрафований. Порушення колективної угоди також передбачає покарання у вигляді штрафу.

 

Крім того, нагадали у НМПУ, роботодавці зобов'язані вести колективні переговори з профспілками, а ті мають право вимагати розірвання трудового договору з керівником, якщо він порушує законодавство про працю, про колективні договори та угоди. Така вимога профспілок є обов'язковою для виконання.

 

 Профспілки також можуть організовувати страйки. Вони мають право на доступ до фінансової інформації компанії (для підготовки колективної угоди, наприклад), можуть захищати працівників від незаконних звільнень або тиску збоку власника або топ-менеджера компанії.

 

«НМПУ має 10-річний досвід профспілкової роботи і готова поділитися ним з журналістами UMH Group», - йдеться у заяві.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у ніч з 20 на 21 червня стало відомо, що UMH Group і група СЄПЕК (ВЭТЕЭК) Сергія Курченка підписали угоду купівлі-продажу 98% акцій медіахолдингу UMH. Завершення операції планується на перший квартал 2014 року. Зі слів Бориса Ложкіна, близько половини від суми угоди акціонери UMH отримають одразу. Решту виплат реструктуровано до березня 2014 року.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY