Телеканал ZIK заявляє, що на нього тисне «Народний фронт»

Телеканал ZIK заявляє, що на нього тисне «Народний фронт»

21 Жовтня 2014
6231
21 Жовтня 2014
17:23

Телеканал ZIK заявляє, що на нього тисне «Народний фронт»

6231
Телеканал ZIK заявляє, що на нього тисне «Народний фронт»
Телеканал ZIK заявляє, що на нього тисне «Народний фронт»

Колектив медіахолдингу ZIK заявляє про те, що представники партії «Народний фронт» намагаються «очорнити журналістів медіахолдингу» та висловлює своє обурення діями представників партії, які, на їхню думку, спрямовані на дискредитацію телеканалу ZIK. Відповідну заяву поширила 21 жовтня прес-служба телеканалу ZIK.

 

«Зокрема, днями народний депутат України Михайло Хміль (№42 у виборчому списку партії "Народний фронт") надіслав депутатське звернення на адресу Генеральної прокуратури та МВС, у якому без жодних доказів та фактів звинувачує телеканал ZIK у корупційних діях та просить перевірити нашу компанію на причетність до... Януковича! Причому робить це звернення максимально публічним, використовуючи якнайбільше медіа. Розцінюємо такі дії народного депутата як спроби неприхованого тиску та ганебної дискредитації нашого телеканалу», - йдеться в заяві ZIK.

 

ZIK наголошує, що «в часи президентства Януковича зазнавав масштабних утисків та переслідувань, його позбавляли ліцензій на мовлення - за опозиційну інформаційну діяльність (був у числі небагатьох медійних майданчиків для представників тодішньої опозиції)». Канал нагадує, що єдиним серед українських медіа показав у своєму ефірі фільм «Межигір'я» із циклу «Відкритий доступ», а на початку лютого на екрані київських барикад на вул. Грушевського «беркутівцям» демонстрували сюжети-розслідування про статки міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, які в ефірі телеканалу ZIK показали журналісти антикорупційної програми «Наші гроші». Також в ефірі ZIK було показано сюжети «Наших грошей» про палаци представників режиму Януковича - «Межигір'я-2».

 

Автор депутатського звернення щодо ZIK - нардеп Михайло Хміль - конкурував на виборах 2012-го року із керівником телеканалу ZIK Дмитром Добродомовим у мажоритарному окрузі № 115. Нині пан Добродомов знову балотується до Верховної Ради в тому ж окрузі як самовисуванець, пан Хміль балотується за списком «Народного фронту».

 

У минулому Михайло Хміль очолював обласний Центр зайнятості. «Розцінюємо такі дії (депутатське звернення. - ТК) з боку Михайла Хміля як помсту за низку викривальних матеріалів щодо фактів корупції у центрі зайнятості, коли його в час президентства Януковича очолював нинішній народний депутат, а також як своєрідну підтримку Іванові Васюнику, котрий є висуванцем "Народного фронту" та одним із конкурентів Дмитра Добродомова»name="_GoBack">, - йдеться в заяві ZIK.

 

Медіахолдинг ZIK закликає політиків і правоохоронців «схаменутися і припинити переслідування й дискредитацію керівництва та журналістів медіахолдингу ZIK», а колег з інших медіа закликає «не виконувати політичних замовлень та не бути інформаційною зброєю в руках політиків».

 

Канал стверджує, що готовий довести у суді безпідставність звинувачень щодо ZIK та має намір вимагати притягнення до відповідальності як тих, хто ініціював ці звинувачення, так і тих, хто їх поширює.

 

Нагадаємо, народний депутат Михайло Хміль звинуватив телеканал ZIK у причетності до двох офшорних компаній та ухилянні від сплати податків на суму 600 тис. грн. 16 жовтня пан Хміль направив депутатське звернення на ім'я генпрокурора Віталія Яреми та голови СБУ Валентина Наливайченка, в якому вимагає перевірити засновника ZIK ТОВ «Телерадіокомпанія "Міст-ТБ"» щодо можливих корупційних дій та махінацій з фінансування через офшори оточення екс-президента Віктора Януковича.

 

Натомість генеральний продюсер ZIK Омелян Ошудляк запевнив, що телеканал готовий надати всі необхідні документи, які стосуються засновників ТОВ «Телерадіокомпанія "Міст-ТБ"» (ТОВ ЗІК) у разі, якщо відомчі органи дослухаються до звернення пана Хміля, розпочнуть відповідне розслідування. За словами пана Ощудляка, єдиним інвестором телеканалу є Петро Димінський.

 

Раніше «Народний фронт» звинуватив гендиректора ZIK і кандидата в депутати Дмитра Добродомова у «політичній помсті». Так у партії відреагували на показану в ефірі телеканалу ZIK заяву народного депутата Ігоря Скосара про те, що на минулих виборах він потрапив у списки «Батьківщини» нібито за шість мільйонів доларів. Пан Добродомов заперечив, що це була «політична помста».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6231
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду