У листопаді в Україні вийде двомовна книга про феномен Євромайдану

У листопаді в Україні вийде двомовна книга про феномен Євромайдану

21 Жовтня 2014
5603
21 Жовтня 2014
13:03

У листопаді в Україні вийде двомовна книга про феномен Євромайдану

5603
У листопаді в Україні вийде двомовна книга про феномен Євромайдану
У листопаді в Україні вийде двомовна книга про феномен Євромайдану

7 листопада світ побачить книга #EUROMAIDAN - History In The Making, що досліджує феномен Євромайдану. Про це повідомляє інтернет-видання «Українська правда. Життя».

 

Книга стане першим двомовним виданням про Євромайдан - у ній будуть вміщені тексти англійською та українською мовами. За словами ініціатора проекту Володимира Кадигроба,  книга дає можливість міжнародній аудиторії розібратися, що відбувалося в Києві взимку 2013-2014-го. «Видання документує і досліджує Майдан як історичну подію, набір загальних цінностей, приклад самоорганізації і як художнє явище», - сказав пан Кадигроб.

 

Працюючи над створенням видання, команді проекту потрібно було обробити більше 200 тисяч фотознімків та зафіксувати хронологію трьох місяців протистоянь у центрі Києва. До книги увійшли тексти відомого українського історика Ярослава Грицака та філософа Тараса Лютого, які досліджували феномен і міфологію Євромайдану. Хронологію подій з 30 листопада 2013 року по 22 лютого написала для цього проекту журналістка Катерина Сергацкова.

До книги увійшли фотознімки Максима Левіна, Олександра Чекменьова, Костянтина Чернічкіна, Олексія Фурмана, Романа Піліпея, Андрія Горба, Ганни Грабарської, Анатолія Бойка та фотографів світових агенцій Associated Press, Reuters, EPA (European Pressphoto Agency) Сергія Долженко, Єфрема Лукацького, Сергія Чузавкова і Гліба Гаранича.

 

Багато фотографій цих авторів у книзі #EUROMAIDAN - History In The Making публікуються вперше.

 

«Ми постаралися описати ключові явища Євромайдану. Видання складається з розділів "Віче", "Кухня", "Правий сектор", "Самооборона", "Творчість протесту", "Культура", "Архітектура", "Медики", "Антимайдан", "Журналісти", "Беркут", "Предмети", "Самоорганізація", "Локації", нарешті, "Люди"», - розповів головний редактор книги Гліб Гусєв.

 

7 листопада в Національному художньому музеї України відбудеться презентація проекту #EUROMAIDAN - History In The Making, яку супроводжуватиме виставка кращих знімків з книги.

 

Всі кошти, виручені від продажу книги будуть спрямовані на допомогу солдатам, пораненим під час АТО, повідомляє «УП.Життя».

 

Нагадаємо, 12 вересня телевізійна служба новин (ТСН) каналу «1+1» презентувала мультимедіапроект «94 дні. Євромайдан очима ТСН». До проекту увійшла книга - своєрідний підручник історії, що ґрунтується на матеріалах випусків новин ТСН, та документальний  інтернет-ресурс, у якому день відтворено історію Революції Гідності в фотографіях, спогадах та відео.

 

23 червня Христина Бердинських презентувала книгу «Єлюди. Теплі історії з Майдану», яка вийшла у видавництві «Брайт Стар Паблішінг». Книга є своєрідним блог-щоденником з інтернету, який авторка розпочала під час Євромайдану, створивши Facebook-проект «Єлюди».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5603
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду