Комбати звернулися до Порошенка з проханням  заборонити на українському ТБ російські серіали

Комбати звернулися до Порошенка з проханням заборонити на українському ТБ російські серіали

18 Жовтня 2014
6592
18 Жовтня 2014
17:58

Комбати звернулися до Порошенка з проханням заборонити на українському ТБ російські серіали

6592
Комбати звернулися до Порошенка з проханням  заборонити на українському ТБ російські серіали
Комбати звернулися до Порошенка з проханням  заборонити на українському ТБ російські серіали

Комбати добровольчих батальйонів звернулись із відкритим листом до президента України Петра Порошенка з проханням «прикрити інформаційний тил». Про це з посиланням на Штаб національного захисту Дніпропетровської області повідомляє «Радіо Свобода».

 

За даними зі штабу, листа підписали командир полку «Дніпро-1» Юрій Береза, командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко та командир батальйону «Миротворець» Андрій Тетерук. За словами комбатів, вони обурені політикою українських телеканалів, зокрема, присутністю на них російської пропаганди.

 

«Пане президенте, чому, якщо ввечері увімкнути телевізор, складається враження, що у нашій країні немає війни? Чому на українських каналах показують російські серіали, де героями роблять наших ворогів? Чому наші матері, діти, кохані змушені дивитися серіали про героїв, які є російськими військовими? Люди з шевронами Росії та її військових структур вбивають нас!» - заявили комбати.  

 

Крім того, командири добровольчих підрозділів запросили власників телеканалів побувати в зоні бойових дій: «Нехай сходять хоч раз в розвідку, посплять в окопах під артилерійськими обстрілами «Градів» та «Буків», можливо, тоді вони запам`ятають, як виглядає ворог».

 

Вони попросили Порошенка припинити «трансляцію російської пропаганди у вигляді медіа-продукту, включаючи серіали, фільми, розважальні програми, в яких з піднесенням та ідеалізацією зображено нашого ворога».

 

17 вересня голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко повідомив журналістам, що члени Нацради, які входять до складу оновленої Експертної комісії з питань публічного демонстрування і розповсюдження кіно- і відеофільмів (прокатна комісія), запропонують заборонити низку російських фільмів і серіалів, у яких пропагуються російські військові і спецназ.

 

На початку вересня в Держкіно опублікували критерії щодо заборони для публічної демонстрації в Україні фільмів та серіалів виробництва РФ. У відомстві пропонують вважати за загрозу національній безпеці України та «негативний вплив на моральний дух українського народу та української армії», кінопродукцію й що відповідає одному з перерахованих нижче критеріїв: позитивні герої фільмів мають відношення до державних, чи силових структур Російської Федерації, СРСР, чи Російської імперії; у фільмі фігурують тимчасово окуповані території України; фільм зачіпає питання історії України; українці є негативними героями у фільмі; автори чи виконавці головних ролей підтримали агресію проти України.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.radiosvoboda.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6592
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
GDR
3479 дн. тому
А як нема що показувать крім рос.кінолайна - скорочуйте кількість непотрібних численних телеканалів!
киянин
3480 дн. тому
Скрізь, де звучить російська мова, там «русский мир». Треба взагалі скорочувати ефірне мовлення російською. Росіян в Україні було близько 20%. Після анексії Криму та створення Лугандонії їх стало ще набагато менше. Для кого передачі російською? Щоб і далі русифікувати українців?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду