Російський суд постановив тримати Олега Сенцова під вартою ще три місяці

Російський суд постановив тримати Олега Сенцова під вартою ще три місяці

29 Вересня 2014
8852
29 Вересня 2014
16:49

Російський суд постановив тримати Олега Сенцова під вартою ще три місяці

8852
Російський суд постановив тримати Олега Сенцова під вартою ще три місяці
Російський суд постановив тримати Олега Сенцова під вартою ще три місяці

Сьогодні, 29 вересня, Лефортівський районний суд Москви (Росія) продовжив до 11 січня 2015 року термін утримання під вартою для українського режисера Олега Сенцова, якого слідство у РФ звинувачує в підготовці терактів у Криму. Про це повідомляє російське інформагентство «РИА Новости».

 

«Суд задовольнив клопотання слідства про продовження Сенцову запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою ще на три місяці», - повідомила прес-секретар суду.

 

Нагадаємо, 25 вересня генеральний секретар ООН Пан Гі Мун пообіцяв прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку сприяння у звільненні незаконно утримуваних у Росії громадян України Надії Савченко і Олега Сенцова.

 

Міністерство закордонних справ Росіїйської федерації заявило, що не бачить причин, щоб затримані український режисер Олег Сенцов і льотчиця Надія Савченко потрапили до списку з обміну заручниками у рамках Мінських угод.

 

Раніше голова СБУ Валентин Наливайченко запевнив, що український режисер Олег Сенцов і льотчиця Надія Савченко є в списках затриманих для обміну полоненими, який передбачений в рамках мінських домовленостей. Однак, як повідомила ЗМІ сестра Олега Сенцова Наталія Каплан, її брата в списках полонених для обміну немає.

 

8 серпня Московський міський суд визнав законним продовження до 11 жовтня арешту українського режисера Олега Сенцова, затриманого ФСБ РФ в Криму за обвинуваченням у підготовці терактів. Російська ФСБ затримала Олега Сенцова  у ніч на 11 травня в місті Сімферополі (Крим). Після цього він був етапований з Криму російськими спецслужбами до слідчого ізолятора «Лефортово» у Москві, відомої закритим режимом. ФСБ звинуватила Олега Сенцова в керуванні підготовкою терористичного акту, під час якого начебто мали бути підірвані пам'ятник Леніну в Сімферополі, меморіал Вічного вогню та офіси кримських проросійських організацій.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8852
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду