Борис Акунін заявив, що житиме і працюватиме за межами путінської Росії

Борис Акунін заявив, що житиме і працюватиме за межами путінської Росії

1 Вересня 2014
8244
1 Вересня 2014
12:46

Борис Акунін заявив, що житиме і працюватиме за межами путінської Росії

8244
Борис Акунін заявив, що житиме і працюватиме за межами путінської Росії
Борис Акунін заявив, що житиме і працюватиме за межами путінської Росії

Російський письменник Борис Акунін повідомив, що поки не збирається емігрувати з країни, проте основну частину часу проводитиме за межами «путінської Росії». Про це він  написав у своєму блозі на сайті радіостанції «Эхо Москвы».

 

«З путінською Росією у мене немає точок дотику, мені чуже в ній все. І перебувати тут в період загального помутніння розуму мені стало важко. Тому емігрувати я, звичайно, не має наміру, але основну частину часу, мабуть, почну проводити за межами. Тверезому з п'яними в одному будинку незатишно. Буду періодично відвідувати - дивитися, не закінчується чи запій. А "частиною того, що називається Росія" я залишуся, в цьому сенсі експатріація вже точно неможлива. І Росія, яка є частиною мене, теж нікуди не дінеться», - заявив Борис Акунін.

 

Водночас письменник написав, що багато його співдумців думають або про еміграцію, або про «внутрішню еміграцію». «Сьогодні багато людей мого кола і способу мислення думають і говорять про еміграцію. Вони готові боротися з правлячим режимом за краще (у нашому уявленні) життя, але не готові боротися з вісімдесят-скількома-там відсотками співвітчизників, яким цей режим, судячи з усього, подобається. Загальний настрій в моєму середовищі такий: "Ну й сидіть з вашим Путіним. Коли порозумнішаєте - телефонуйте". Хтось готується до еміграції географічної, хтось - до екзистенціальної, тим більше що радянський досвід "кухонного мікросередовища для своїх" ще не забувся», - написав російський письменник.

 

На думку Бориса Акуніна, Росію чекають тяжкі випробування - напевно, навіть тяжчі, ніж ті, через які проходить зараз Україна. «Я ходжу зараз по московських вулицях, дивлюся на людей, чую обривки розмов (дача, перше вересня), і накочує жахіття. Не бачать, не хочуть знати, не замислюються. Люди не винні. У них своє життя, свої звичайні турботи. Але сліпота, бездумність і байдужість в такі моменти історії дорого обходяться. Мою країну чекають важкі випробування. Напевно, навіть більш важкі, ніж ті, через які проходить зараз Україна. Ось як я оцінюю останні і неостанні події. І ви не уявляєте, як мені хотілося б помилитися», - заявляє письменник.

 

Нагадаємо, 31 серпня у Москві (Росія) пройшли антивоєнні пікети, організовані громадською організацією «Комітет протестних дій». Серед організаторів і учасників пікетів - головний редактор «Ежедневного журнала» Олександр Риклін і письменник, журналіст Віктор Шендерович.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8244
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду