detector.media
01.09.2014 12:46
Борис Акунін заявив, що житиме і працюватиме за межами путінської Росії
Борис Акунін заявив, що житиме і працюватиме за межами путінської Росії

Російський письменник Борис Акунін повідомив, що поки не збирається емігрувати з країни, проте основну частину часу проводитиме за межами «путінської Росії». Про це він  написав у своєму блозі на сайті радіостанції «Эхо Москвы».

 

«З путінською Росією у мене немає точок дотику, мені чуже в ній все. І перебувати тут в період загального помутніння розуму мені стало важко. Тому емігрувати я, звичайно, не має наміру, але основну частину часу, мабуть, почну проводити за межами. Тверезому з п'яними в одному будинку незатишно. Буду періодично відвідувати - дивитися, не закінчується чи запій. А "частиною того, що називається Росія" я залишуся, в цьому сенсі експатріація вже точно неможлива. І Росія, яка є частиною мене, теж нікуди не дінеться», - заявив Борис Акунін.

 

Водночас письменник написав, що багато його співдумців думають або про еміграцію, або про «внутрішню еміграцію». «Сьогодні багато людей мого кола і способу мислення думають і говорять про еміграцію. Вони готові боротися з правлячим режимом за краще (у нашому уявленні) життя, але не готові боротися з вісімдесят-скількома-там відсотками співвітчизників, яким цей режим, судячи з усього, подобається. Загальний настрій в моєму середовищі такий: "Ну й сидіть з вашим Путіним. Коли порозумнішаєте - телефонуйте". Хтось готується до еміграції географічної, хтось - до екзистенціальної, тим більше що радянський досвід "кухонного мікросередовища для своїх" ще не забувся», - написав російський письменник.

 

На думку Бориса Акуніна, Росію чекають тяжкі випробування - напевно, навіть тяжчі, ніж ті, через які проходить зараз Україна. «Я ходжу зараз по московських вулицях, дивлюся на людей, чую обривки розмов (дача, перше вересня), і накочує жахіття. Не бачать, не хочуть знати, не замислюються. Люди не винні. У них своє життя, свої звичайні турботи. Але сліпота, бездумність і байдужість в такі моменти історії дорого обходяться. Мою країну чекають важкі випробування. Напевно, навіть більш важкі, ніж ті, через які проходить зараз Україна. Ось як я оцінюю останні і неостанні події. І ви не уявляєте, як мені хотілося б помилитися», - заявляє письменник.

 

Нагадаємо, 31 серпня у Москві (Росія) пройшли антивоєнні пікети, організовані громадською організацією «Комітет протестних дій». Серед організаторів і учасників пікетів - головний редактор «Ежедневного журнала» Олександр Риклін і письменник, журналіст Віктор Шендерович.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY