Українська стрічка «Брати» здобула два призи Московського кінофестивалю (ОНОВЛЕНО)

Українська стрічка «Брати» здобула два призи Московського кінофестивалю (ОНОВЛЕНО)

28 Червня 2014
8113
28 Червня 2014
15:39

Українська стрічка «Брати» здобула два призи Московського кінофестивалю (ОНОВЛЕНО)

8113
Українська стрічка «Брати» здобула два призи Московського кінофестивалю (ОНОВЛЕНО)
Українська стрічка «Брати» здобула два призи Московського кінофестивалю (ОНОВЛЕНО)

Екранізація твору шведського письменника Торґні Ліндґрена «Брати. Остання сповідь» режисера Вікторії Трофіменко здобула Приз російської кінокритики Московського міжнародного кінофестивалю. Крім того, задіяній у стрічці Наталці Половинці вручено приз «Срібний Георгій» за найкраще виконання жіночої ролі. Про це повідомляє сайт форуму.

 

Вручаючи приз, кінокритики відзначили, що він абсолютно не політичний, а нагороджено картину за спробу відродити українське поетичне кіно.

 

Нагадаємо, українські кіножурналісти визнали «Братів» одним із найкращих українських фільмів 2013 року.

 

Нагадаємо, фільм є «міжкультурним експериментом»: реалії шведської сім'ї перенесено у високогір'я стародавніх Карпат. На перший погляд, ця природа і високі почуття - рай. Однак «Джмелиний мед» - це десятиліття страждань двох немічних братів, серця яких крають не так хвороби, як непримиренний двобій. Виробництво стрічки здійснював продакшн «Пронто Фільм» за підтримки Держкіно. Бюджет - близько 16 млн грн. Окрім державного фінансування картину, кошти було знайдено шляхом краудфандінгу (близько 3 тис грн.) та завдяки  «Пронто фільм» (близько 4 млн грн).

   

Також у переліку перших переможців ММКФ - «Так і так» («Да и да») російської режисера Валерії Гай Германіки.  Стрічка здобула Приз ФІПРЕСІ та приз газети «Коммерсантъ  Weekend». Картину «Світло моїх очей» Меліка Сараглоу та Хакка Куртулуша з Туреччини відзначенно Призом асоціації Netpac та Призом федерації кіноклубів - як учасника  основного конкурсу.

 
Приз глядацьких симпатій здобув «Білий ягель» Володимира Тумаєва (Росія). Його колега за номінацієб у документальному кіно - «Зелений принц» Надава Ширмана (Німеччина, Ізраїль, Великобританія).

 

Приз федерації кіноклубів у російські програмі отримала режисер Оксана Бичкова за фільм «Ще один рік».

 

Головний приз «Золотий Георгій» - «Мій чоловік» (режисер Кадзуесі Кумакірі, Японія)

 

Спеціальний приз журі «Срібний Георгій» - «Світло моїх очей» (Мелік Сарачоглу, Хакк Куртулуш, Туреччина)

 

Приз «Срібний георгій» за найкращу режисерську роботу - Валерія Гай Германіка («Так, і так»)

 

Приз «Срібний георгій» за найкраще виконання чоловічої ролі - Таданобу Асано («Мій чоловік», Японія)

 

 

Приз «Срібний георгій» за найкращий фільм документального конкурсу - «Глибока любов» (Ян П. Приз «Срібний георгій» за найкраще виконання жіночої ролі - Наталка Половинка атушінскій, Польща)

 

Приз за найкращий короткометражний фільм - «14 кроків» (Максим Шавкін, Росія)

 

Приз за внесок у світовий кінематограф  - Гліб Панфілов (Росія)

 

Спеціальний приз «За підкорення вершин акторської майстерності й відданість принципам школи К. С. станіславського» - Інна Чурікова (Росія)

 

Як писала  «Детектор медіа», цього року ММКФ міжнародна кіноспільнота бойкотує форум. Від подання заявок на участь у Московському міжнародному кінофестивалі відмовились майже дві третини претендентів, і на кіноогляді фестивалю представила свої роботи 61 країна - 397 художніх фільмів. Президент форуму Нікіта Міхалков пов`язує це з політичними санкціями проти Росії.

 

Раніше у коментарі ЗМІ  Вікторія Трофіменко зізналася, що рішення взяти участь у ММКФ далося їй непросто: «Рішення про участь у російському фестивалі було складним, але треба їхати і налагоджувати діалог. У тому і полягає основне завдання культури. Щоб ні в кого не виникало сумнівів щодо існування народу України, треба показувати, що ми є. І ми сьогодні маємо власних, світового класу акторів, композиторів, як Святослав Луньов, художників, як Влад Одуденко та Ірина Гергель, операторів, як Слава Пілунський».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8113
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду