Розпочав роботу сайт Інформаційно-аналітичного центру РНБО

Розпочав роботу сайт Інформаційно-аналітичного центру РНБО

20 Червня 2014
9115
20 Червня 2014
12:23

Розпочав роботу сайт Інформаційно-аналітичного центру РНБО

9115
Розпочав роботу сайт Інформаційно-аналітичного центру РНБО
Розпочав роботу сайт Інформаційно-аналітичного центру РНБО

Цього тижня розпочав роботу сайт Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки й оборони (ІАЦ РНБО) mediarnbo.org.

 

Сайт стартував кілька днів тому, повідомили «Детектор медіа» в ІАЦ РНБО сьогодні, 20 червня. Нині тривають останні допрацювання і найближчими днями відбудеться повноцінний запуск сайту.

 

На сайті оприлюднюється оперативна інформація ІАЦ РНБО та новини про хід антитерористичної операції.

 

В ІАЦ РНБО «Детектор медіа» повідомили, що центр наразі не має керівника, але керівні функції виконує його речник Володимир Чеповий (на фото). Нещодавно він почав проводити регулярні брифінги в агентстві «Укрінформ» про події в Україні.

 

ІАЦ РНБО працює в приміщенні інформаційного агентства «Укрінформ». Нагадаємо, ще у квітні в уряді було прийнято рішення про створення на базі «Укрінформу» інформаційно-аналітичного майданчику для формування єдиної інформполітики держави.

 

Відповідно до положення про ІАЦ РНБО, основними завданнями центру є:

1) забезпечення аналітичного та прогнозного супроводження діяльності РНБО щодо здійснення координації діяльності органів виконавчої влади з питань національної безпеки в інформаційній сфері;

2) вивчення, аналіз, комплексна оцінка і прогнозування суспільно-політичних процесів в Україні, підготовка інформаційно-аналітичних бюлетенів та інших інформаційних матеріалів для РНБО;

3) підготовка для розгляду РНБО пропозицій стосовно:

- інформаційного супроводження діяльності органів виконавчої влади, Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, правоохоронних органів України щодо забезпечення стабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні, протидії негативному інформаційному впливу на населення України та її міжнародний імідж;

вдосконалення нормативно-правових актів з питань національної безпеки в інформаційній сфері.

 

ІАЦ РНБО утворюється у складі керівника, секретаря та інших членів центру, які працюють на громадських засадах. Керівник ІАЦ призначаєтся та увільняється від виконання обов'язків Президентом України за поданням секретаря РНБО. Секретарем ІАЦ визначається працівник структурного підрозділу Апарату РНБО, до відання якого віднесені питання національної безпеки в інформаційній сфері.

 

До складу ІАЦ також включаються по одному із заступників міністра внутрішніх справ України, міністра закордонних справ України, міністра оборони України, голови Служби безпеки України, командувача Національної гвардії України, а також голова Державного комітету телебачення та радіомовлення України, голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, генеральний директор Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ», генеральний директор Національної телекомпанії України, генеральний директор Національної радіокомпанії України, директор Національного інституту стратегічних досліджень, працівники інших організацій, державних органів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9115
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду