Порошенко не буде продавати 5 канал і обіцяє редакційну незалежність

Порошенко не буде продавати 5 канал і обіцяє редакційну незалежність

26 Травня 2014
10041
26 Травня 2014
12:49

Порошенко не буде продавати 5 канал і обіцяє редакційну незалежність

10041
Порошенко не буде продавати 5 канал і обіцяє редакційну незалежність
Порошенко не буде продавати 5 канал і обіцяє редакційну незалежність

Народний депутат, голова наглядової ради і власник 5-го каналу Петро Порошенко, який перемагає на виборах Президента України за даними екзит-полів і попередніми даними ЦВК, заявляє про намір зберегти у власності 5 канал, обіцяючи забезпечити його редакційну незалежність. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

На прес-конференції в Києві 26 травня лідер президентських виборів заявив, що виконає свою передвиборчу обіцянку стосовно продажу свого бізнесу.

 

«Я вже неодноразово заявляв щодо свого бізнесу, що я його продам у разі перемоги. Щодо 5-го каналу - він не продається. Та роль , яку вільна прес зіграла і під час Помаранчевої революції, і під час нашої революції на Майдані, є надзвичайно важливою», - заявив Петро Порошенко.

 

Лідер президентських перегонів нагадав, що в 2003 році були підписані засади редакційної політики 5-го каналу, які забороняють власнику втручатися в неї. «5 канал іноді мене критикує ще більше , ніж інші», - стверджує Петро Порошенко.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», одразу після оголошення результатів екзит-полів увечері 25 травня Петро Порошенко запевнив, що гарантуватиме свободу слова в Україні. Водночас він підтвердив, що продасть свій бізнес після інавгурації: «Що стосується мого бізнесу, то одразу ж після цього буде складено контракт з інвестиційною компанією щодо пошуку покупців».

 

Нагадаємо, за часів президентства Віктора Януковича голова наглядової ради і власник 5-го каналу Петро Порошенко спростовував інформацію ЗМІ щодо пропозицій продажу каналу «Сім'ї». Перед цим «Українська правда» з посиланням на власні джерела повідомила, що Олександр Янукович начебто схиляє пана Порошенка до переговорів про продаж 5-го каналу.

 

«Якщо відверто, то за останні півроку ніяких спроб чи пропозицій щодо уступки чи продажу каналу не було», - зазначив пан Порошенко на своїй сторінці в Facebook. І додав: «Коли з'явиться реальна загроза втрати незалежності каналу, я обов'язково звернуся до Вас (УП. - ТК) за підтримкою».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10041
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Gucci
3594 дн. тому
Пусть отдает 5 канал в состав общественного ТВ!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду